Hesteavl i generationer på Stutteri Alfarvad

“Det er vigtigt for os at levere heste, som folk bliver glade for. Vi mener også, at der skal være heste til dem, som gerne vil ride La”

F

orestil dig, hvordan det er at drive et helt stutteri med alt, hvad der hører til – og med din familie på sidelinjen. Heste skal passes og rides, hingste skal findes, hopper skal insemineres, og stævner skal afvikles, kunder skal modtages og – forhåbentlig – skal en god handel afsluttes og det gode rygte gives videre. Ikke mindst skal forventningerne i familien afstemmes, og det gode forhold bevares. Og hvordan gør man det? Hvordan navigerer man i en verden, hvor arbejde, fritid og familie smelter sammen, og hvor hesteavl er gået i generationer? Det kan Philip Wendelboe svare dig på. Han er nemlig medejer og forvalter af Stutteri Alfarvad – en familievirksomhed, der i tre generationer har satset alt på at skabe gode rideheste, som andre kan blive glade for.

“Man skal lade være med at snakke arbejde, når familien er samlet. Det er faktisk det vigtigste”

36-årige Philip er et ganske godt eksempel på, hvordan man kan lykkes med det hele. Hvordan det er at have sin familie som kollegaer og hestene som både arbejdsområde og fritidsinteresse – vel at mærke uden, at motivationen slipper op. Vi har talt med ham om, hvordan man kan udvikle og forny den perle, som er blevet opbygget i familien igennem generationer, uden at gå på kompromis med traditionerne. For hvordan fortæller man egentlig videre på den historie, som ens bedstefar skrev det første ord til for snart 40 år siden? Det skal vi blive klogere på nu.

Læs hele artiklen i Malgré Tout-magasin #21.

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP

Læs også
En stovt avler fra Nordjylland
Shannon Mejnert Ketterle: Det var enormt skræmmende

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce