Iværksætter og hesteejer: Man kommer ikke sovende til succes

Julie Lacoppidan er direktør og partner i Min-Mave – men hun er også rytter på Grand Prix-niveau. De kompetencer, hun har erfaret sig som toprytter, har været brugbare som iværksætter, men også da hun stillede sig foran de fem løver fra Løvens Hule på DR1.  

OBS: Artiklen herunder indeholder spoilere for, om Julie Lacoppidan får en investor med! 

”Jeg tror generelt, at ridning ruster os rigtig godt til erhvervslivet – og ikke kun som iværksættere. Vi lærer at tage ansvar og lede, som er enormt brugbart i mange situationer,” fortæller Julie Lacoppidan, direktør og partner i Min-Mave.  

Netop de kompetencer, hun har lært som rytter, har hun ofte gjort brug af udenfor stalden. Da hun skulle med i Løvens Hule for at søge en investor til Min-Mave, terpede hun også sit pitch på hesteryg – og det gav heldigvis pote.  

Annonce
Om Julie Lacoppidan

Julie Lacoppidan er direktør og partner i Min-Mave, som er Danmarks største site for gravide og småbørnsforældre. Hun er 32 år og uddannet indenfor international handel og markedsføring. Hun har redet i 24 år og har haft en pony og hest  i19 år. Hun red sit første landsstævne, da hun var 15 år gammel, og hun var med i B-truppen som juniorrytter. Hun har haft sin nuværende hest, Starstruck – en 11-årig svensk varmblod – i 5 år.

Sidste år deltog de i Bundgaard Byg og endte som nummer 12 i finalen, og de har netop taget hul på sværhedsgrad 7 og 8, som svarer til Intermediare II og Grand prix.

Hun træner til dagligt hos Cathrine Laudrup-Dufour og bor på Østerbro med sin datter Leonora.  

Om Min-Mave

Min-Mave.dk er Danmarks største online mødested for gravide og småbørnsforældre med 200.000 unikke brugere igennem hver måned. I Danmark føler 45% af de gravide og småbørnsforældre sig ikke godt nok klædt på af det offentlige, og derfor får 56% af dem deres information fra internettet. Min-Mave tilbyder brugerne en hjælpende hånd igennem deres site, men særligt også igennem videoforløb for gravide. Min-Mave adskiller sig ved at have et forum direkte på hjemmesiden, hvor man kan kommunikere med andre brugere helt anonymt. Det vil sige, der kan stilles alle former for spørgsmål, uden man føler sig dømt eller afsløret. Derudover er Min-Mave de eneste, der tilbyder et videoforløb til gravide, som er fyldt med viden og information til graviditeten, og som er leveret direkte fra fagpersoner. 

Hvorfor meldte du dig til Løvens Hule?

Jeg var på udkig efter en investor, som kunne se det samme potentiale i virksomheden, som jeg kunne. Da jeg meldte mig til, var der tre løver, som allerede havde nogle baby-relaterede virksomheder i deres portefølje, og som var interessant for mig. Det var Jesper Buch med børnetøjsappen Reshopper, Jakob Risgaard, som har Luksusbaby, og så var det Anne Stampe, fordi hun er kvinde, hestemenneske, og hun har også nogle virksomheder, som er indenfor baby/mor-branchen i hendes portefølje.  

Jeg fik faktisk ikke meldt mig til i tide, men det lykkedes at komme med alligevel. Det var så angstprovokerende, da jeg meldte mig til! Jeg havde faktisk ikke nogen drøm om at komme på TV. 

Julie Lacoppidan og hesten Starstruck. Foto horsephoto.dk

Hvordan var det at være med?

Det var ret vildt at skulle ind og dømmes af fem af de dygtigste erhvervsfolk og så af hele Danmarks befolkning. Jeg var et kæmpe nervevrag i dagene op til optagelserne, og jeg kunne næsten ikke få min ben til at gå, da jeg fik at vide, at jeg skulle ind i studiet. Jeg skulle nærmest sparkes ind! Men det har været en kæmpe oplevelse. Det har givet mig rigtig meget – og ikke bare for min forretning, men også i forhold til min erfaring og min egen selvtillid.  

LÆS OGSÅ: Christina i Løvens Hule: iVet giver hesteejere dyrlægen i lommen 

Et par uger efter optagelserne skulle jeg ride 3. afdeling i Bundgaard Byg på Vilhelmsborg. Normalt er jeg helt vildt nervøs inden et stævne – jeg bliver bare altid helt vildt nervøs op til stævner, selv om jeg har redet rigtig mange efterhånden. Men den her weekend var jeg faktisk ikke nervøs! Jeg sagde til mig selv, at nu har jeg lige været med i Løvens Hule og stået foran et kamera, som jeg havde svoret, jeg aldrig skulle – så kan jeg også ride det her program. Og jeg har aldrig redet bedre, end jeg gjorde den weekend, hvis jeg selv skal sige det!  

Hvordan forberedte du dig inden Løvens Hule?

Jeg er sådan en, som gerne vil gøre alt perfekt. Det er nok også derfor, jeg har valgt dressur. Men jeg forberedte mig meget slavisk. Jeg kunne mit pitch i søvne til sidst! Jeg sagde det om og om igen – lidt ligesom et dressurprogram. Dressurprogrammer er blevet meget lettere med tiden, men jeg kan da godt huske, hvordan det var i starten!  

Ellers blev jeg anbefalet at læse en Wikipedia-side med alle de spørgsmål, der er blevet stillet i den engelske udgave af Løvens Hule. Dem gik jeg igennem og tjekkede, om jeg kunne svare på. Så det var bare repetition, repetition, repetition! Jeg gennemgik pitchet 1000 gange i løbet af dagen – også når jeg sad på hesten.   

Hvorfor var Anne Stampe den ideelle investor for dig?

For det første kan jeg godt lide girlpower, som Nordic Female Founders eksempelvis er et billede på. Men det var også ideelt for mig at finde en investor, som kunne se det samme potentiale i Min-Mave, som jeg kunne. Men udover det var det også vigtigt at finde en, som kunne acceptere – og måske endda se fordelen i – at jeg har min egen hest og er aktiv konkurrencerytter. For det tager bare meget tid, og det støtter Anne 100% op om. Jeg talte med hende for nogle dage siden, hvor jeg sad på hesten, og der ved hun bare, at det også betyder meget for mig, at jeg har et sted, hvor jeg lige kan komme ud og trække vejret.  

Jeg tror faktisk, at mine konkurrencer holder mig topmotiveret. Ikke kun som atlet, men også som iværksætter. 

Julie Lacoppidan

Desuden har Anne også andre baby-relaterede virksomheder, som også gjorde hende til en god investor for mig. Jeg havde rigtig meget brug for rådgivning og sparring, og så skulle hjemmesiden virkelig også opdateres. Derfor er jeg glad for, at jeg fik hende med som investor. 

Hvad er der kommet ud af din deltagelse i Løvens Hule?

Vi har intensiveret vores indsats for at lave den her platform til Min-Mave endnu bedre. Vi skal være endnu mere ambitiøse! Vi har en workshop-dag efter Løvens Hule, hvor vi sætter os med specifikt udvalgte mennesker, som kan hjælpe os til at gå den rigtige vej og lave en strategi for Min-Mave.  

LÆS OGSÅ: Mette i Løvens Hule: “Jeg var ret bevidst om, hvem jeg skulle have med”

Hvad er det for nogle erfaringer fra hesteverden, som du synes, du kan bruge som iværksætter?  

Jeg er jo konkurrencerytter, og der er nok også et ret stort konkurrenceelement i at være iværksætter. Allerede fra dengang, hvor jeg var ponyrytter, kan jeg huske, at vores ridelærer satte os ned og spurgte, hvad vil gerne ville opnå om tre måneder med vores ponyer. Derfor begyndte vi jo fra en tidlig alder at tænke over vores mål. Det er jo lidt det samme, jeg bliver spurgt om af en investor nu. Så det er slet ikke nyt for mig at skulle forholde mig til fremtiden og sætte mig nogle mål.  

I min ponytid var det op på cyklen efter skole, når vi skulle ud til vores ponyer. Jeg lærte ret hurtigt at planlægge min tid, når det hele skulle gå op med stævner, træning og skole.  

Desuden er jeg vant til at tage ansvar. Det er hverken hesten eller alle andres skyld, hvis tingene ikke altid går, som jeg havde forestillet mig. Så må jeg prøve noget andet eller arbejde hårdere for det.   

Som hesteejer er der heller ikke nødvendigvis noget, som hedder at sove længe om lørdagen. Da jeg red som juniorrytter, lånte jeg en hest. Det var dyrt, så jeg måtte arbejde hver lørdag og søndag i stalden. Det gjorde jeg stort set hele min gymnasietid. Jeg ville det bare SÅ gerne! Men det krævede, at jeg arbejdede for det, hvis det skulle lykkes.  

Hvad giver hestene os eksempelvis?
  • Viljestyrke og ihærdighed 
  • Man lærer at arbejde hårdt for at nå sine mål  
  • Vi lærer tidligt at tage ansvar og planlægge vores tid, som senere i livet har store fordele i eksempelvis erhvervslivet  
  • En løsnings- og handlingsorienteret tilgang til udfordringer  
  • Evnen til at strukturere og planlægge vores tid  

Hvornår har du brugt dine hesteerfaringer som iværksætter? 

Når jeg eksempelvis har skulle ud at pitche for investorer og lignende, så kræver det, at jeg har kunne stille mig frem og præstere. Og hvis man ikke har forberedt sig, så kommer det bare ikke til at ske. Det er jo det samme i ridning. Hvis ikke du har forberedt dig, så bliver resultatet til et stævne også derefter.  

Som iværksætter skal man også kunne håndtere alle de op- og nedture, der kommer, og det er også bare en del af at have hest. Nogle gange står man med en halt hest, og det er bare et vilkår, når vi har med levende dyr at gøre. Den ene dag er man flyvende, og den næste dag står hesten med et hævet bagben.  

LÆS OGSÅ: Ung iværksætter og springrytter: ”Jeg har virkelig lært at omfavne usikkerheden”

Jeg tror også, jeg er god til at lytte. Det har jeg også altid været, når jeg har redet undervisning – jeg har fået at vide, at jeg er god at undervise af den grund. Som iværksætter tror jeg også, det er godt, at man er lydhør, modtagelig og kan tage imod hjælp og gode råd. Lidt på samme måde, som vi gør i hesteverden, hvor vi også ind imellem spørger om hjælp og vejledning ved andre ryttere. 

Julies datter Leonora på 4 på hesten Starstruck og år. Foto Privat

Hvordan får du tid til både at være rytter, iværksætter og ikke mindst alle de andre ting, som du også er? 

Ja, jeg er jo også mor. Jeg tror ret meget på balance. Jeg arbejder helt klart bedre, hvis jeg lige kan tage ud til min hest Tommy midt på dagen, får tår trukket vejret og får noget frisk luft til hovedet.

Jeg kan ikke sidde på en kontorstol fra 8-16! Det har jeg prøvet, men det fungerer ikke for mig. Så tror jeg, det er bedre at holde de pauser og arbejde igen senere. Jeg skal have styr på tingene, før jeg lukker computeren, men jeg har brug for de pauser, hvis det hele skal hænge sammen for mig.   

LÆS OGSÅ: Ung iværksætter: Fik anerkendt tøjmærke til Danmark

 

Hvad har du sat dig af mål for både Min-Mave og for din ridning?

Jeg håber, jeg kan finde tid til det hele. I forhold til Min-Mave håber jeg, vi kan komme tilbage til storhedstiden. Jeg vil gerne gøre det endnu bedre og vækste Min-Mave. Jeg drømmer om, at det bliver en sund forretning. Vi planlægger at opdatere hjemmeside og implementerer flere videoforløb på vores forside, som jeg også fortæller om i Løvens Hule. Så skal vi senere hen udvide med influencersamarbejder og podcast.  

Målet for min ridning er, at jeg skal ride Grand Prix i år. Jeg tror på, at begge dele kan lade sig gøre – og det vigtigste er, at jeg selv tror på det og arbejder for det.  

Om investeringen

Investering: Anne Stampe har investeret 167.500 DKK for 10% af Min-Mave og leder efter endnu en medinvestor til yderligere 10%.
Brugerbase: 200.000 unikke brugere om måneden.  
Engagement: Over 420.000 sidevisninger.
Mål: At blive Danmarks største mediehus for småbørnsforældre og gravide.  
Unikke tilbud: Anonymt forum og videoforløb med faglig ekspertise.
Fremtidsplaner: Nye graviditetsforløb, en opdateret hjemmeside, og udvidet samarbejde med B2B-kunder. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce