Ofte kan et dyrlægebesøg være både en tidskrævende og dyr omgang. Uanset om dyret er en hund, kanin eller en hest. Det problem har dyrlæge Christina Aggerholm sat sig for at løse med det digitale værktøj iVet, som op til flere af løverne fra DR-programmet Løvens Hule også kunne se potentialet i.
OBS: Artiklen herunder indeholder spoilere for, om Christina Aggerholm får en investor med!
“Hvis bare jeg kan gøre en forskel for et eller to dyr, så er det nok for mig.”
Sådan tænkte Christina Aggerholm, da hun meldte sig til Løvens Hule. For selv om det virkede angstprovokerende – og meget fjernt for Christinas jyske familie – at stille sig frem på landsdækkende TV i bedste sendetid, endte hun med at deltage i programmet med den digitale dyrlæge iVet, som kombinerer hendes dyrlæge faglige viden med telemedicin.
“Jeg håber, at vi med iVet kan være med til at sikre, at endnu flere dyr bliver tilset af en dyrlæge. Det kan være de dyr, som måske ikke ville være blevet tilset af en dyrlæge af enten økonomiske eller praktiske årsager. Vi sidder dyrlæger, som kan rådgive og vejlede dyreejere og forhåbentlig give dem den tryghed, man har brug for, når man har et dyr, som er sygt,” forklarer Christina Aggerholm.
iVet er danske dyrlæger, der arbejder online igennem videokonsultation, hvilket gør det nemt for dig, at få den rådgivning og pleje, som dit kæledyr fortjener. I dag har iVet 10 dyrlægekonsulenter ansat, som alle arbejder for at hjælp alle slags dyr
Igennem hjemmesiden er iVet et digitalt værktøj, som kan tilbyde online videokonsultationer, hvis dit dyr er sygt. iVet er til rådighed året rundt fra 6-24, og du kan nemt og hurtigt booke via videokonsultation igennem en formular på hjemmesiden, hvor du udfylder det ønskede tidspunkt for konsultation samt indtaster oplysninger om dig og dit dyr. Du betaler online, og prisen afhænger af, om det er dag eller aften/nat. Er man forsikringskunde, bookes konsultationen igennem forsikringens hjemmeside.
Christina Aggerholm er 30 år og uddannet dyrlæge. Hun har specialiseret sig i heste, men beskæftiger sig også med andre dyr. Under sine studier har hun fået erfaring fra både Ungarn, Sverige og Danmark. Christina stiftede iVet kort tid efter, hun var blevet færdig som dyrlæge i 2022 – både med tanke på at forbedre vilkårene for dyr og arbejdsvilkårene for dyrlæger. Firmaet er stiftet og ejet af Christina Aggerholm i 2022, og det fik for alvor fart på, da hun var med i DR-programmet Løvens Hule, som blev vist i januar 2024.
Den unge dyrlæge har redet, siden hun var tre år gammel, hvor hun fik sin første shetlandspony. Siden har hun redet og ejet flere forskellige heste og været aktiv springrytter.
I dag bor hun i Birkerød med sin søn.
Idéen til iVet opstod faktisk allerede, da Christina Aggerholm læste til dyrlæge. På det tidspunkt havde hun selv haft rigtig mange heste med mange forskellige slags skader. Når hun havde haft dyrlægen på visit, tænkte hun tit, at en konsultation kunne have været klaret med et billede eller en video. En måde, som kunne spare både dyrlæger og hesteejere for rigtig meget tid. Derudover oplevede hun også selv – både som dyrelægestuderende og uddannet dyrlæge – i ind- og udland, at dyrlæger bruger rigtig meget tid på telefonsamtaler med bekymrede dyreejere. Telefonsamtaler, som ofte foregår i bilen mellem to konsultationer, hvor der sjældent er tid til nærvær og reflektion.
“Det er hverken økonomisk eller tidsmæssigt holdbart som dyrlæge – og det er dyrene, som betaler prisen i sidste enden.”
I Sverige – hvor Christina har arbejdet som dyrlæge – bruger man onlinelæger rigtig meget til mennesker. Og det gør vi faktisk også i Danmark. På trods af stort set ikke at have meget teknisk viden om telemedicin, kastede hun sig ud i at udvikle et tilsvarende koncept til dyr.
“Jeg tænkte, at når jeg blev færdig som dyrlæge, ville jeg lave noget tilsvarende til dyr. iVet er først og fremmest lavet for dyrene, så vi kan sikre, at så mange dyr som muligt bliver tilset af en dyrlæge, når de har brug for det. Jeg kender telemedicinens begrænsninger, og vi henviser altid til en fysisk dyrlæge, hvis vi er det mindste i tvivl. Det skal være trygt for både dyr og dyreejere at bruge iVet.”
Heldigvis var der andre end Christina selv, som kunne se potentialet i den online dyrlægekonsultation. I Løvens Hule fik hun bud fra intet mindre end tre investorer.
LÆS OGSÅ: Anne Stampe med i Løvens Hule: “Hesteverdenen har formet mig som leder og chef”
Hvorfor meldte du dig til Løvens Hule?
Jeg blev ret hurtigt klar over, at jeg ville drukne den her virksomhed, hvis jeg ikke fik hjælp fra nogle, som var vant til at bygge virksomheder op.
Jeg kunne selv se, at der var enormt meget potentiale i iVet, så det ville være en skam, hvis det ikke blev til noget, fordi jeg lavede for mange begynderfejl. Jeg tænkte, at jeg var nødt til at sparre med nogle, som havde lavet netop de begynderfejl. De fejl, som man laver, når man er ny iværksætter, men som også brændte for dyrene.
For mig var det også vigtigt at udbrede kendskabet til telemedicin for dyr. Og ikke mindst at sørge for, at der er endnu flere dyr, som bliver tilset af en dyrlæge, når der er behov for det.
Hvorfor var Anne Stampe den ideelle investor for dig?
Jeg vidste, at jeg skulle have en investor med, som kunne se, at jeg er karrierekvinde – men at jeg også er mor og dyrlæge.
Jeg vil have, at der skal være plads til det, på samme tid med, at vi kunne bygge en fed virksomhed op. Derfor vidste jeg, at jeg gerne ville have Anne med. Hun både er dyremenneske og står bag Nordic Female Founders. Min familie er fra Skive, så jeg kan også godt lide den midtjyske tilgang, som Anne Stampe har til det at drive en virksomhed. Hun er dygtig, og hun har virkelig hjulpet mig alle steder! Hun har sat det største team op omkring iVet! Jeg har opbakning fra dem døgnet rundt – uanset hvilken type af hjælp, jeg har brug for.
Hvorfor tror du, at der var flere løver, som var interesseret i iVet?
Jeg tror, det handlede om, at der var flere af dem, som kunne se potentialet i telemedicin. Men også det her med at de kunne se vækstpotentialet i det. iVet kræver ikke nødvendigvis viden om dyr for at kunne se vækstpotentialet i digitaliseringen. Desuden er der også et internationalt perspektiv i iVet, som jeg tror, der var mange af løverne, som kunne se fremtidsperspektiverne i. Og så kender vi også onlinekonsultationer med læger fra menneskeverden.
Hvordan var det at være med?
Jeg var aldrig i tvivl om at ideen om iVet var god nok, men jeg var faktisk ret usikker på om jeg skulle være den person, der lige stillede sig op på hælene og introducerede en rent onlinebaseret dyrlægevirksomhed til en gammel og ret fast måde at være dyrlæge på. Jeg var ret nervøs for hvad mine fysiske kollegaer ville mene om konceptet. Men da jeg en dag kørte hjem fra mit daværende arbejde, tænkte jeg, at hvis jeg bare kan være med til at sikre, at der er tre dyr mere, som bliver tilset af en dyrlæge, så er det det hele værd! Så ville jeg gerne stille mig frem på landsdækkende TV. Med den motivation forsvandt min nervøsitet!
Da jeg skulle derind, var jeg faktisk mest i tvivl om min værdiansættelse og min omsætning. Jeg kom derind med drømmen om at vækste iVet gennem privat- og forsikringskunder, men ikke med den store økonomi.
Jeg følte lidt, at jeg var inde i en boble, da jeg stod i studiet. Jeg kunne se, løverne virkelig lyttede og kunne se min idé. Da jeg kom ud, begyndte jeg bare at tude, fordi det var så stor en forløsning!
LÆS OGSÅ: Ung iværksætter og springrytter: ”Jeg har virkelig lært at omfavne usikkerheden”
- Generel triagering – vurdering af hestens tilstand
- Hudproblemer
- Basale øjentilstande
- Mindre flænger – sår og skrammer
- Basale haltheder – men naturligvis ikke hvor haltheden sidder
- Kontroller af fx sår eller sting.
- Generel pleje
- Observationer af hestens miljø, faciliteter, foderopbevaring mm.
- Sparring ved tilpasning af eksempelvis trense og bid
- Dialog om aflivning eller trivsel generelt
- Og lignende
Hvad har det givet iVet at være med i Løvens Hule?
Indtil videre har jeg fået en masse nye private kunder, siden programmet rullede over skærmen i januar. Derudover har vi lukket aftaler med flere forsikringsselskaber, blandt andet et af Skandinaviens største forsikringsselskaber, og der er flere på vej. Fordelen er, at flere ejere får lettere adgang til iVet og altså er dækkede under deres dyrs sygeforsikring, så konsultationen ikke koster noget.
LÆS OGSÅ: Ung iværksætter: Fik anerkendt tøjmærke til Danmark
Hvad bringer fremtiden for iVet?
Jeg håber, der er endnu flere, som får øjnene op for iVet og tør bruge det. Jeg vil så gerne, at vi når ud til mange forskellige slags dyreejere! Det kan både være dem, som har svært ved at finde tid til et dyrlægebesøg, men også dem, som kan have svært ved at finde pengene. Det er der, vi for alvor kan komme til at gøre en forskel. På længere sigt håber jeg også, at vi kan få endnu flere fagligheder med. Det kunne eksempelvis være foderspecialister.
Jeg drømmer om, at iVet kommer ud i hele verden! Vi skal have meget mere fokus på, hvad telemedicin kan, og hvad fordelen ved det er.
Founder: Christina Aggerholm
Etableret: 2022
Websted: iVet.dk
Primære tjenester: Online dyrlægekonsultationer via videomøder
Speciale: Rådgivning og vejledning i dyrevelfærd, diagnosticering af kæledyr
Investering fra ‘Løvens Hule’: Anne Stampe har investeret 50.000 kr. for 10% ejerandel
Fokus: Forbedring af dyrevelfærd og lettilgængelig veterinærpleje for kæledyr