Mette i Løvens Hule: “Jeg var ret bevidst om, hvem jeg skulle have med”

Egentligt ville Mette Skovmand have været med i DR-programmet Løvens Hule allerede i sæson 8, men så kom hun fra det, da ansøgningen skulle sendes. Derfor lavede hun en aftale med sig selv: Når der igen var casting til programmet, skulle hun sende en ansøgning – og hun endte med at komme med i sæson 9 af det populære program.  

OBS: Artiklen herunder indeholder spoilere for, om Mette Skovmand får en investor med!

Langt oppe i Nordjylland holder hovtrimmer og ikke mindst iværksætter Mette Skovmand til. Her har hun de seneste år dygtiggjort sig indenfor hovtrimning. Men hun har også udviklet produktserien Nature’s Hoof Help til sur stråle, sår og skrammer. Produkterne bliver primært solgt, når Mette er ude at trimme heste samt på hendes hjemmeside, men hvordan opskalerer man sådan et produkt op? Man melder sig selvfølgelig til Løvens Hule! 

Annonce

Vi har talt med Mette og spurgt hende om, hvordan det var at være med i DR’s populære program Løvens Hule. 

Hvorfor meldte du dig?

Jeg har egentlig ikke rigtigt fulgt med i Løvens Hule, men jeg har godt kendt til det. Jeg har jo kunne se, at det har en effekt for mange deltagere. Jeg har hele tiden vidst, at på et eller andet tidspunkt var det nødvendigt, at der skete noget mere med mit firma, end jeg selv kunne klare. Derfor virkede det oplagt at melde mig til Løvens Hule.  

LÆS OGSÅ: Barfodstrimmer om 2021: “Det at have hestene hjemme har været en drøm” 

Det var så vigtigt for mig at komme igennem med, hvor stort et problem sur stråle er for hestene og deres ejere, og hvor mange som egentlig døjer med det. Og at der er en løsning på det, som ikke potentielt set kan skade hesten, mere end den gavner. Jeg ville gerne vise, at der er produkter, som faktisk kan hjælpe hesten på en mere skånsom måde.  

Hvordan fandt du hesten, som skulle med i studiet?

Det er Camilla Stormonts hest Oliver, som er med i studiet. Jeg kunne ikke overskue tanken om at have en af mine egne heste med – jeg var nervøs nok i forvejen! Derudover ved jeg, at Oliver har været med på en scene før, fordi jeg løbende har fulgt med hos Camilla. Jeg havde set, at han tidligere har været rimelig rolig i den slags situationer. Derfor kontaktede jeg Camilla, og hun var helt med på idéen!   

LÆS OGSÅ: ”Nytænk kommunikationen” siger træner Camilla Stormont 

Da Camilla havde sagt ja, var jeg nede for at besøge hende inden optagelserne. Så kunne vi snakke tingene igennem, og jeg fik hilst på Oliver. Selv om han er rigtig god i hovedet, så er det en uvant situation at være i et TV-studie, og jeg skulle komme som fremmede menneske og løfte hans hov. Derfor var det vigtigt for mig, at vi havde hilst på hinanden inden. 

Hvordan forberedte du dig?

Jeg var ret bevidst om, hvem jeg skulle have med på min rejse. Det er bare svært for andre at forstå hesteverden og forstå de problematikker, som hesteejere står med. Pitchen var generel, så jeg gav også en forståelse for forretningen og mulighederne i den. Den mere specifikke del omkring heste og problemer i hovene var en samtale mellem Anne Stampe og mig. Sådan vidste jeg nok godt, det ville være. 

S OGSÅ: Anne Stampe med i Løvens Hule: “Hesteverdenen har formet mig som leder og chef” 

Jeg har alligevel set tilpas mange af de tidligere afsnit til at vide, at man skal have styr på tallene, så det havde jeg. Det var vigtigt for mig at have styr på eksempelvis værdiansættelsen af firmaet. Jeg sparrede en del med Julie, som tidligere var med i firmaet og med til at starte det op. Vi satte os ned og tog en snak om det og fik bygget en god pitch op. Dernæst researchede jeg på løverne, for jeg vidste jo godt, at jeg skulle være lidt strategisk der.  

Jeg ved noget om heste, bioteknologi og lidt om forretning, men det her med at få produkterne ud i verden, det har virkelig været svært for mig! Det var det, jeg ret specifikt skulle bruge løvernes hjælp til. Derfor bad jeg heller ikke om en formue. Det var lige så meget sparringen i firmaet, jeg havde brug for, og derfor er jeg enormt glad for, at jeg fik Anne Stampe med som investor.  

Mette Skovmand Nature's Hoof Help
Mette Skovmand er stifter af Nature’s Hoof Help. Her ses hun med islænderen Fyrste. Foto: Privat

Hvorfor var Anne Stampe den ideelle investor for dig?

Hun kender for det første hesteverden, men jeg er også vild med, at Anne Stampe står bag Nordic Female Founders. Derudover har Anne Stampe en idé om, at der også skal være plads til andet end ens forretning i ens liv. Det er også den filosofi, jeg lever efter.

Det skal ikke være altopslugende, bare fordi man starter en virksomhed. Det kan faktisk godt lade sig gøre uden at bruge 26 ud af 24 timer i døgnet. Det er bare ikke realistisk for mig at bruge al min tid på et firma. Jeg har været nede med stress før, så jeg har brug for at stemple ud. Det skal der være plads til, hvis det hele skal hænge sammen og gå op.

LÆS OGSÅ: Ung iværksætter og springrytter: ”Jeg har virkelig lært at omfavne usikkerheden” 

Hvad håber du, der kommer ud af din deltagelse i Løvens Hule?

Jeg håber, det bliver et vendepunkt for Nature’s Hoof Help, at jeg har fået Anne Stampe med i det. Det var også hende, jeg havde satset på. Min intention var ikke at få andre end Anne Stampe med. Den procentandel, hun får for kapitalen, er på det niveau, jeg havde aftalt med mig selv, at jeg ville gå op på. Der er ingen overraskelser i det for mig – andet end at det lykkedes. 

Jeg er sikker på, det kommer til at give en masse samarbejde om netop hestene. Meget af arbejdet ligger i at komme ud til messer og stævner, som er noget, jeg ikke rigtigt har gjort mig i før. Det bliver en ny måde at blive og set og hørt på, når jeg begynder at være fysisk til steder der, hvor hestemennesker faktisk er, og det kan Anne Stampe virkelig hjælpe mig i gang med.

Vidste du, at der faktisk har været heste med i Løvens Hule før? I den første sæson fra 2015 var der miniatureheste med i studiet.

Anne Stampe kapitalforhøjer virksomheden, og så kan hun rent forretningsmæssigt komme med gode råd, men i sidste ende er det mig, som bestemmer. Jeg håber, det giver mig kapital til at hyre folk ind, som kan tage sig af eksempelvis markedsføring.  

Jeg er ikke i tvivl om, at Anne Stampe bliver en rigtig god sparringspartner, for indtil nu har jeg været ret alene om det hele. 

Forstå begreberne fra Løvens Hule

Kapitalforhøjelse betyder, at der tilføres ny kapital til et selskab, hvorved kapitalen øges. Dette gøres typisk i situationer, hvor de eksisterende anpartshavere selv ønsker at tilføre selskabet mere likviditet, eller hvis en ny anpartshaver skal ind i selskabet mod et bestemt beløb. 

Likviditet er et udtryk for en virksomheds økonomiske tilstand. Likviditet betyder dermed, om der er en tilstrækkelig mængde kapital i virksomheden. 

En værdiansættelse er en metode, man bruger til at fastsætte værdien af en virksomhed eller et produkt. Det er fx vigtigt i forbindelse med et salg, så man som virksomhedsejer kan sikre sig den rette betaling for, hvad virksomheden eller produktet er værd – også ift. markedsprisen. 

Kilde: Nemadvokat.dk, ageras.dk og e-conomic.dk  

Hvordan var reaktionerne på en hest i studiet?

Jeg stod oppe bag ved døren ved trappen, da løverne kom ind i studiet. Derfor så jeg så ikke deres reaktion på det. Men jeg kunne høre, hvordan de klappede og udbrød: “Næ, åh og ih”, så der var begejstring, og jeg er da ikke i tvivl om, at det er godt tv med en hest i studiet, særligt for hesteinteresserede. 

Om investeringen

Founder: Mette Skovmand, kemiingeniør og hovtrimmer.
Investor: Anne Stampe, hesteentusiast og investor.
Investering: 100.000 kr. for en 15% ejerandel.
Fokus: Udvikling af plejeprodukter til heste, blandt andet mod sur stråle hos heste.
Fremtidige planer: Udvide forsknings- og udviklingsaktiviteter, optimerer produktionsprocesser, herunder anskaffelse af en produktionsmaskine til lerproduktet.
Vision: At forbedre hestevelfærd gennem videnskabeligt underbyggede løsninger.

Hvad fremtiden bringer for Mette Skovmand og Nature’s Hoof Help, må tiden vise. Her på Malgré Tout håber vi, at samarbejdet med Anne Stampe gør, at produkterne kommer endnu længere ud i de danske stalde, så endnu flere heste og hesteejere kan få glæde af dem.  

Mette Skovmand og Anne Stampe med produkterne fra Nature’s Hoof Help. Foto: Henrik Friborg Madsen
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce