“Jeg kunne ikke huske, hvor min trailer var parkeret”

Vicky Mathiesen er på vej over en forhindring til det kæmpestore militaryevent i 2016 i Lühmöhlen, da hendes hest får forbenet fanget i springet. Vicky ryger ud på hestens hals, og her får hun hestens nakke banket op i sin kæbe. Allerede forslået falder hun helt af hesten, og lander med ansigtet mod jorden. 

Annonce

Hukommelsen svigter

Her ligger Vicky lettere omtåget, og tænker på, hvornår hestens krop eller ben mon rammer hende. Med lettelse kan hun konstatere, at hesten er kommet over springet, og allerede står ved siden af hende. Da Vickys mor kommer ilende til for at tjekke, om hun er ok, sker der det lidt mærkelige, at Vicky rationelt ved, at hun burde huske, hvor start ligger, og hvor hendes hestetrailer står parkeret, men det uhyggelige er, at erindringen er væk. Hendes hukommelse svigter hende efter det voldsomme styrt.  

Senere kommer Vicky på benene igen, og allerede efter få timer kan hun igen huske, som hun plejer. Hun konstaterer dog, at hendes kæbe er så hævet efter faldet, at hun ikke kan tygge de chips, hun ellers havde puttet i munden. Styrtet er ikke enestående for den garvede militaryrytter, som har været nede og bide i græsset adskillige gange.  

Hestemennesker dropper sygedagene 

På en tur, hvor Vicky Mathiesen er ude og prøveride en unghest, oplever hun, at hesten midt i et galopanspring får gjordkrampe, sætter af i en serie bukkespring og slynger Vicky ud over skulderen, hvor hun på vej i faldet mod jorden, rammer hestens forben. Vicky får en flænge i sin kind og hjernerystelse som konsekvens af faldet – og hun kommer da også på skadestuen – hvor kinden bliver lappet sammen. Allerede dagen efter er Vicky på benene og ude i stalden, hvor hestene skal fordres, lukkes ud, og der skal muges ud i boksene. Hun beskriver, at det føltes som et maraton at klare pligterne, fordi hjernerystelsen gav hende symptomer: 

”Jeg havde kvalme, var svimmel, og mit hoved gjorde meget ondt. Jeg satte mig flere gange på gulvet, mens jeg kiggede på hestene og prøvede at tage mig sammen til at passe dem, selvom jeg bare havde lyst til at ligge ned,” fortæller Vicky. 

Vicky er to dage efter sit styrt tilbage i sadlen, hvor hun deltager i springundervisning og efter tre dage, er hun tilbage på sit arbejde på fuld tid. Vickys historie er langt fra enestående – over hele landet er hestemennesker tilbage i sadlen allerede få dage efter et fald. 

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce