Job med heste? Få et overblik over nogle af dine muligheder

Vi tror, at de fleste, der elsker heste på et eller andet tidspunkt har tænkt: “Hvordan kan jeg arbejde med min passion?”. Det er ikke altid lige let at kombinere sin passion – i dette tilfælde heste – med et arbejde, så man kan tjene penge. Her prøver vi at skabe lidt overblik over de muligheder du har, hvis du ønsker at arbejde med din passion for hesteverdenen. Vi giver dig 16 eksempler på et job med heste.

Læs også: Drømmer du om en uddannelse inden for hesteverdenen?

Annonce

16 forskellige job med heste

Herunder nævner vi blot nogle af de jobs der er, som involvere heste. Hvis din interesse vækkes af nogle af disse jobs, anbefaler vi, at du undersøger nærmere om jobbet, da vi blot beskriver dem ganske kort her. Det kræver naturligvis forskellige kvalifikationer og uddannelser at kunne få de forskellige jobs. Du kan for eksempel finde mere information ved at google titlen eller slå den op i uddannelsesguiden. Dette er dermed nærmere en brainstorm over nogle muligheder, også kan du selv dykke videre i de forskellige jobmuligheder med heste.

Dyrlæge

Hvis du har interesse inden for medicin og drømmer om at hjælpe syge og sårede heste, så er dyrlægevejen måske noget for dig. Jobbet som dyrlæge er meget alsidigt, og du ved aldrig rigtig, hvad dagen bringer. Vejen dertil er også meget krævende, og der skal ligges meget arbejde hen mod målet. Men som dyrlæge med speciale i hest, kan du få en hverdag, hvor du bruger meget tid med heste – både syge, sårede og raske, og du får chancen for at hjælpe hestene og deres ejere.

Tandlæge

Lidt i samme boldgade som dyrlæge – og i forlængelse af uddannelsen til dyrlæge – kan du også vælge at blive hestetandlæge. Som hestetandlæge arbejder du også med heste hele dagen og sørger for, at de har gode og sunde tænder.

Hest får ordnet tænder
Foto: Canva Pro

Groom

En anden vej man også kan gå er groom-vejen. At være groom indebærer flere ting, og du får masser af tid sammen med hestene, når du skal sørge for dem og for eksempel gøre dem klar til rytteren. Desuden kan jobbet som groom også tage dig med rundt til stævner, så du bliver en del af det spændende miljø.

Læs også: Guide: Få enderne til at mødes med studie og hest

Berider

Hvis du i stedet hellere vil arbejde dig hen mod at bruge meget tid på hesteryg i dit job, kan det være, at du drømmer om at blive berider. Som berider bruger du nemlig meget af din tid på at ride heste til, træne eller genoptræne dem. Som berider arbejder du ofte på et stutteri eller en rideskole, og har mange heste i hænderne hver dag.

Underviser

Hvis du har et naturligt talent for at lære fra dig, og har samlet en masse erfaring inden for ridning og hesteliv, er det måske et job som underviser eller ridelære, du skal kigge efter. Du kan både arbejde som ridelære på en rideskole, eller du kan vælge at være selvstændig og selv tilbyde undervisning til ryttere. Her kan du så finde dit ‘fokusområde’ og for eksempel undervise islænder-, spring- eller dressurryttere på forskellige niveauer.

Hestemanager

Hvis du er vild med miljøet på en rideskole, er det også muligt at finde jobs og uddanne sig som hestemanager. Som hestemanager står du for meget af den daglige pasning og håndtering af hestene for eksempel på en rideskole. Her kan der også være en del træning af hestene involveret og andre praktiske opgaver, som skal klares på en rideskole.

Facebookgruppe fokuserer på job med heste

Hvis man leder efter et job med heste, kan vi anbefale at melde sig ind i en Facebookgruppe, hvor man kan holde øje med mulige jobtilbud. Gruppen består primært af opslag om jobtilbud og opslag fra folk, der leder efter et job. Disse jobs er for det meste jobs som staldmedhjælper, underviser, groom og andre lignende titler. Hvis dette er noget for dig, kan du se nærmere på Facebookgruppen Job With Horses.

Pige ordner stalden
Foto: Canva Pro

Agronom

Hvis du har særlig interesse for foder, så er det at være agronom måske noget for dig. Som agronom dykker du nemlig helt ned i foderet, og der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan arbejde inden for dette felt.

Arbejde med hesteudstyr

Hvis du for eksempel er uddannet inden for butiksområdet og samtidig har et ønske om at arbejde med heste i en vis grad, kan det være, at du bør overveje et job i en hesteudstyrsbutik. Disse findes der mange forskellige af, og de har forskellige ting, de specialiserer sig indenfor. Her ville dagene for eksempel gå med at hjælpe og rådgive ryttere, så de kan få fingrene i det mest optimale udstyr for dem.

Sadelmager

Som sadelmager står du får at lave sadler. Derudover tager mange sadelmagere gerne ud og hjælper ryttere med at finde den perfekte sadel, og sørge for at den passer til hesten. Dermed består jobbet både af arbejde ude i staldene, men også en masse arbejde omkring produktionen af sadlerne.

Annonce

Behandler

Der findes også mange muligheder for at arbejde med og uddanne sig som behandler i hesteverdenen. Man kan for eksempel komme til at arbejde med kranio sakral terapi eller hestemassage. Som sådanne behandlere tager man ofte ud til heste og hesteejere og giver hestene den behandling, de har brug for. Dermed er du også sammen med heste det meste af dagen og kommer ud i de danske stalde.

Smed

Endnu et job, hvor du har med heste at gøre hver eneste dag, er beslagssmed. Som smed kommer du rundt til en masse heste og hesteejere i løbet af dagen og sørger for, at de alle får nogle flotte og sunde hove. Jobbet kræver naturligvis en del fysisk arbejde, så det skal man især være klar til.

Smed ordner hests hove
Foto: Canva Pro

Pædagog med fokus på heste

En helt anden måde at få heste med ind i sit arbejdsliv, kan være ved at kombinere det med en anden profession, som for eksempel pædagogik. Der findes nemlig flere steder i landet, hvor man kan arbejde som en pædagog, der samtidig har med heste at gøre. Sådanne institutioner leder ofte efter lige netop hestemennesker, da heste er en del af hverdagen i kombination med det pædagogiske arbejde.

Arbejde på hesteinternater

Drømmer du om at arbejde med heste og samtidig gøre en forskel for disse heste? Så er et job på et hesteinternat måske noget for dig. Ved at arbejde på et hesteinternat får du nemlig muligheden for at ændre livet for de heste, som kommer til internatet. Det kan være nogle rigtig hårde skæbner, hestene har haft. Et internat har selvfølgelig brug for mange forskellige personer for at kunne fungere, så måske der er et fagområde, som passer godt til dig.

Annonce

Du kan naurligvis også vælge at være frivillig hos sådanne internater, hvor du også har muligheden for at gøre en forskel for hestene. Dette kan du også med fordel gøre, hvis du har et ønske om at få et job på et internat – så kan det nemlig ofte være godt at starte som frivillig. Hvis det at være frivillig lyder som noget for dig, så læs mere i vores artikel: Frivilligt arbejde med heste – i Danmark og i udlandet.

Guide

Denne er overhovedet ikke begrænset til Danmark, men man kan også gøre det i mange andre lande. Ved at være guide på hesteryg tager du nemlig folk (formegentlig turister) med ud på tur på hesteryg i naturen. På denne måde har du altså et job med heste, natur og glade folk, som får en fed oplevelse. Som sagt kan dette for eksempel gøres i udlandet, og kan måske være en god mulighed, hvis man som rytter, gerne vil til udlandet i længere tid, for eksempel under et sabbatår.

Hestefotograf

Hvis du elsker at tage billeder og bruge din kreativitet i redigeringsprogrammer og samtidig elsker heste, så er det at være hestefotograf måske noget for dig. Som hestefotograf kan du også specialisere dig inden for et bestemt område – om det enten er ridebilleder, portrætter eller billeder i naturen.

Læs også: Hestefotograf: “Med en hest er jeg altid til stede i nuet”

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce