Ludger Beerbaum træder tilbage fra det tyske springhold

En legende i levende live, en mand, der ved alt om heste, og en person, som er meget aktiv i den fortsatte udvikling af ridebanespringning.” Sådan blev den olympiske deltager Ludger Beerbaum beskrevet af John Roche, formand i FEI’s springafdeling, efter bekendtgørelsen om, at den tyske rytter ikke længere er en del af holdet.

I 30 år har Beerbaum, der fylder 53 i denne måned, været den klippe som hans land trygt har lænet sig op ad, når det gjaldt de store nationale og internationale springstævner.

Sin første olympiske guldmedalje for hold vandt han i 1988 i Seoul, hvor han red på hesten Freak, og to mere i Atlanta i 1996 på den fantastiske hoppe Ratina Z og med Goldfever i 2000 i Sydney. Hans individuelle guldmedalje med Classic Touch i Barcelona i 1992 er specielt mindeværdig, da den blev opnået efter et skrækslagent øjeblik i en de tidligere klasser, hvor han havde en afsidning.

Under OL i Rio tilføjede han en bronzemedalje til samlingen ved hans syvende Olympiske Lege. Læg dertil to guld, en sølv og en bronze ved verdensmesterskaber. Seks guld, tre sølv og to bronze fra Europamesterskaber, og det går virkelig op for én, hvilken helt utrolig fantastisk præstation denne tyske fanebærer og dygtige springrytter har gennemført.

Beerbaum har altid ønsket at slutte på toppen, og hans sidste optræden i Tysklands røde jakke bliver ved Furusyya FEI Nations Cup™ Jumping Final i Barcelona i næste måned. Det vil helt sikkert vække mange følelser, når han vender tilbage for allersidste gang til samme olympiske bane, Real Club de Polo, som han sprang så overbevisende på 24 år tidligere.

Det var en svær beslutning,” sagde han i dag, men han forlader ikke sporten helt. ”Jeg arbejder med en hel del projekter, og jeg vil fokusere på min stald derhjemme og på at uddanne og sælge unge heste.” Hans enorme indflydelse vil helt sikkert fortsat kunne mærkes på mange områder, da ridecenteret Riesenback International, som han åbnede for blot et år siden, vil afholde nationale stævner, clinics og internationale seminarer.  Ja, han forbliver nok solidt plantet midt i springverdenen.

Ud over hans arbejde i Europa som formand for Longiness World Equestrian Academy vil Beerbaum også støtte udviklingen af ridebanespringning i Asien.

Det er godt at vide, at vi fortsat vil kunne trække på Ludgers store erfaring mange år fremover,” tilføjede John Roche. ”Han vil stadig være en meget indflydelsesrig person.”

Jeg kommer ikke til at kede mig,” udtalte den ualmindeligt succesfulde idrætsmand i dag. ”Jeg er taknemmelig for, at det var muligt for mig som rytter at repræsentere Tyskland. Men nu er det et job for mine yngre kolleger.”

Kilde: FEI

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce