Miljøtræning af hesten

Produktnyt fra Ridbedre.tv

Lær at at træne din hest fra jorden på en enkel måde, så du får lettere ved at håndtere den i stressende situationer og omgivelser.

Michael Sinding er uddannet dyrlæge og træner, og har i tyve år redet og beskæftiget sig med ungheste på familiens Stutteri Atterupgaard på Midtsjælland. Alf for ofte har de stået med en meget talentfuld unghest, der ikke har klaret sig som fortjent til stævner og championater, fordi den er blevet for påvirket af omgivelserne. Det har fået ham i gang med miljøtræning. Og det i en version, hvor det ikke er på bekostning af den ridemæssige uddannelse.

Stutteri Atterupgaard på Midtsjælland er kendt i hele verden for avl af dressurheste af topkvalitet. Senest var hele tre heste født hos dem til start ved OL i dressur i Rio. Men heste med kapacitet til det niveau har også ofte meget nerve, og det kan hæmme dem i at vise deres fulde potentiale. Især som ungheste.

Dyrlæge og træner Michael Sinding miljøtræner derfor unghestene som en del af deres klargøring til de mange championater, kåringer og stævner, de hvert år deltager i. Hans filosofi er blandt andet, at det ikke behøver være så svært, men med sund fornuft og de redskaber, de fleste har ved hånden, kan man opnå en roligere og mere tillidsfuld hest. Og da de unge heste i forvejen skal lære en masse ridemæssigt, skal miljøtræningen ikke foregå i stedet for ridning, men i forbindelse med den daglige træning.

I serien møder vi en hoppeplag på 2,5 år, der aldrig har været udenfor løsdriften, en 4-årig hoppe, der trænes til at klare en tur til unghestechampionatet i Herning samt en 4-årig avlshingst, der reagerer meget voldsomt, når han bliver bange. Under rytter rides hingsten af professionel rytter Selina Solberg Vittinghus.

Læs mere om serien her.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce