Min hest er som en koncertoplevelse

Blog af Merethe Kepp fra FerieRytter.dk

Jeg har altid undret mig over min veninde, der bruger formuer på koncertbilletter og enorme mængder af tid på at hænge i kø i telefonen på de mest vanvittige tidspunkter. Til gengæld synes jeg, at det er helt i orden, at bruge formuer på hesten og oceaner af tid på at være sammen med ham på alle tider af døgnet.

De to fascinationer kan godt sammenlignes
Det er den der helt unikke oplevelse, som vi begge længes mod: ‘Når det bare spiller’!

I begyndelsen, hvor jeg lige havde lært hesten at kende, var jeg totalt tonedøv. Når jeg sagde mol, spillede han i dur – og omvendt. Jeg vidste aldrig om vi var til rock, klassisk eller pop, og jeg havde heller ikke styr på hvem der dirigerede. Tempoet var meget varieret og takt en by i Rusland! Langsomt fandt vi dog melodien sammen.

Pludselig red vi en galop, hvor vi var enige om at den havde den helt rigtige takt. Et tempo der lignede Adagio og en tur i skoven blev med dirigent og hesten i harmoni.

Vi begyndte at spille sammen med andre ‘instrumenter’: de islandske trommer, de varmblodede trompeter og et tyrolerflygel. Vi varierede fra enmandsorkester til duo, trio og symfoniorkester.

Det blev også til en langtur på Lolland for to med min hest som stryger og en taktfast islandsk tromme med en hurtig skridt. De spillede perfekt sammen og lyttede opmærksomt til hinanden. En trio med westernindslag hvor selveste Dolly Parton kunne have sunget med os er det også blevet til. Elguitar, bas og saxofon var med på ridelejr, hvor vi opførte en lille koncert – og der blev klappet.

Rock & Roll blev øvet på Jernbanestien på Lolland med mange forskellige instrumenter, hvoraf enkelte ikke rettede sig efter dirigenten. Stagediving har vi prøvet en enkelt gang! Falsk luft blæste ned på hesten og scenen var skrå!

Symfoniorkestret spiller på de årlige ture med mange deltagere. Vi starter altid sammen med trommerne bagerst i orkestret og ender på forunderlig vis sammen med soloviolinisten aller forrest.

Men den allersmukkeste koncert spilles, når vi er på tur i et naturskønt område, og vi er i harmoni med hinanden. Så bugter Mozarts Clarinet concert i A Major, K.622 sig i min øregang og min hest bringer billeder frem fra ‘Out of Africa’ på min indre skærm. En koncertoplevelse, der ikke kan købes for penge, men som kræver et samarbejde med hesten, hvor begge parter er lydhøre over for hinanden. Hvor selv det mindste signal bliver hørt og accepteret.

Hør Mozarts Clarinet concert i A Major, K.622.

Om FerieRytter.dk
FerieRytter er en forening, hvis formål er at fremme hesteturismen på Lolland-Falster.
Foreningen FerieRytter blev stiftet 11. april 2013 af fem aktive ryttere fra Lolland-Falster.
Foreningen har rod i Riderute Lolland, og flere af stifterne har siddet i bestyrelsen for Riderute Lolland-Falster.
FerieRytters vision er at fremme hesteturismen i Danmark.
FerieRytter har syv destinationer på Lolland-Falster med færdige hesteferiepakker.
På hjemmesiden www.ferierytter.dk arbejdes der på at skabe et overblik over hesteoplevelser i Danmark – se: ‘Links DK’
FerieRytter er initiativtager til den første SHIT konference i Danmark – forhåbentlig i 2017.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce