“Nu skal vi bare lige hjem”

NM for islandske heste er netop slut for i år, og vi kan vidst roligt sige, at Danmark har rigtig meget at være stolte af på sportsfronten lige i øjeblikket. Sys Pilegaard vandt i går guld i femgang, og Malgré Tout fangede hende til en kort snak om sejren.

Ni guldmedaljer til Danmark
De Nordiske Mesterskaber løb af stablen i den norske by Biri, hvor den imponerende travbane dannede rammer om eventet. Danskerne viste sig i absolut storform og ryttere som Laura Arboe, Sys Pilegård og Caroline Poulsen shinede i det norske landskab. Det blev samlet set til ni guldmedaljer, fire sølvmedaljer og 12 bronzemedaljer. Sys Pilegaard synes, at Biri Travbane kunne tilbyde en rigtig god bund at ride på – og hun syntes også, at boksene og muligheden for at vaske hestene af efter træningen, var rigtig gode.

Sys vandt femgangskombination
Det kom faktisk lidt bag på Sys, at hun vandt femgang, for som hun siger, så var hun oppe mod nogle ryttere, som er noget ældre, og har langt mere erfaring end hun. Under udtagelsesrunderne havde Sys det som sit mål, at hun ville i top tre, og det var først til aller sidst, at det gik op for den dygtige rytter, at hun faktisk ville vinde guld.

Jeg viste min hest på vores dårlige volte, og det var lidt udfordrende, men Muni var med mig, så selv om det var tæt løb, og jeg slet ikke var sikker på sejren, så gik det bare så fint,” siger Sys Pilegaard.

Sys er rigtig stolt af sin Muni, som var cool under hele arrangementet på trods af, at det var hans første store mesterskab.

Han holdte bare kurven hele ugen – lige fra en rigtig fin udtagelse til finalerne“, fortæller Sys.

Endnu ved den unge rytter ikke, hvordan sejren skal fejres – foreløbig skal hun og Muni Vom Hrafnsholt bare lige hjem fra Norge.

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce