Pas på, Dufour og Werth: Her er Dujardins hemmelige tophest

Vi var nogle, der havde håbet at se hende i Herning. Især fordi rygterne om hendes nye upcoming superhest Gio længe har svirret i dressurverdenen. Men desværre bliver det Holland og ikke Danmark, der får besøg af Dujardin i marts. Snart gør parret nemlig deres internationale debut og forventningerne er store. Vi tegner her et portræt af Charlottes “nye” hest, som hun spås gode chancer for at vinde en OL-medalje på.

Pumpkin

Gio er en 9-årig hollandsk varmblodsvallak (af Apache x Tango), som Charlotte er medejer af sammen med Renai Hart. Men faktisk faldt Charlotte over hesten allerede i 2016, hvor hun så den gå. Charlotte har udtalt til Horse & Hound, at hun blev forelsket i Gio, da hun så hans fantastiske trav og galop.

Den olympiske guldmedaljevinder opdagede den smukke lille vallak som 5-årig til en klinik i Californien ved et rent tilfælde. Efter mange forespørgsler, lykkedes det Charlotte at overtale Gio’s ejere til at sælge den lille hest. Og ligesom alle Charlottes andre heste, har Gio også fået et kælenavn, nemlig Pumpkin (græskar) på grund af dens røde farve.

Parret vandt det britiske mesterskab i 2019 på Intermediare II-niveau. Charlotte fremviste Gio’s evner til de svære øvelser på en klinik i London i 2019, før hun debuterede i grand prix til et landsstævne i Addington den 11. januar 2020, hvor de scorede hele 79,56%. Nu er planen, at parret skal debuttere til CDI-W i Hertogenbosch 10. marts 2020 – deres første internationale show sammen.

Læs også: Valegro elsker at springe

Går hun efter en Werth-strategi?

Gio er tippet til at være Dujardins hemmelige våben til OL i Tokyo af medier såsom Eurodressage.com. Rygtet fortæller, at hun potentielt kan gå efter en såkaldt “Isabell Werth-strategi”.

En Werth-strategi er at bruge én superstjerne til World Cup-stævner (Weihegold – Mount St. John Freestyle) og at ride en anden superhest til OL (Bella Rose – Gio). Men det vil kun være logisk, at den bedst scorende – og bedst egnede hest ender med at være den, hun tager med til Tokyo.

Gio før og efter

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med Gio og foretrækker den lille røde vallak over den brune hoppe med de vippende ører, Mount Saint John Freestyle. Ikke mindst fordi Charlottes arbejde med den røde vallak er helt i særklasse.

Her ser du to videoer af hesten. På første video er Gio 5 år og den næste som 9 års fra september 2019.

Læs også: Isabell Werth vinder med en suveræn sejr

Gio som 5-årig

Gio som 9-årig

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce