Politiet søger nye heste – og faciliteterne er helt i top

I mere end ét år var de danske politiheste hjemløse. Fordi rigspolitiet først satte opstaldningsstedet til hestene i udbud i foråret 2019, har det ridende politis arbejde stået stille.

Men i 2020 var der godt nyt for de daværende politiheste Buffon, Isco, Figo og Inzaghi og deres 16 firebenede kolleger. De ende nemlig med at få topmoderne og eksklusive faciliteter på Amager nær København. Nu, i 2021, søger politiet flere nye heste – og vi kan love dig for, at de vil få det godt sammen med de andre politiheste i de nye faciliteter. Nederst i artiklen kan du læse, hvilken type heste, politiet har i søgelyset og se en video af, hvordan hestene trænes.

Annonce

Bosat i København – arbejde i hele landet

Politiets heste blev d. 1. februar 2020 flyttet til et privatejet opstaldningssted på øen Amager lidt syd for København. Det betyder, at de nu bor kun 15 minutters kørsel fra Rådhuspladsen. Derfor kan de hurtigt rykke ud, hvis der er behov for firbenet assistance. Selvom hestene opstaldes i København og er forankret i Københavns Politi, er det dog også meningen, at hestene skal på arbejde i Jylland, Fyn og Bornholm.

Læs også: Lær miljøtræning af politiet

God hestevelfærd har været afgørende

Kontrakten med opstaldningsstedet varer 10 år frem. Hestenes faciliteter består af en nybygget stald med store bokse, paddocks og nyt ridehus, som lever op til kravene om moderne faciliteter og god hestevelfærd. Ud over de nye staldfaciliteter er der mere end 40 km ridestier i skov og på strand lige uden for matriklen. Hestene har derfor også mulighed for at komme en tur i det grønne, når de har fri.

Læs også: Hvad er status på politihestene?

Annonce

Nye politiheste søges

Politiet har været på udkig efter heste i hele Europa i lang tid. Indtil nu er valget dog faldet på danske heste. I 2021 søger politiet dog endnu flere nye politiheste, og det må fortsat rigtig gerne være nogen herhjemme fra. Men fordi hestene skal kunne klare lidt af hvert, er der en række krav, de skal opfylde, inden de kommer i træning.

Det er vigtigt, at hesten er muskelmæssigt stærk nok til at kunne bære sin rytter i længere tid ad gangen. Den tilvænnes til støj, musik og store menneskemængder og i dressur. Lige nu søger politiet vallakker på omkring 5-12 år og med et stangmål på omtrent 167-180 cm. Hesten skal være af en solid type, nervefast og samarbejdsvillig. Derudover skal den naturligvis være sund og rask, mentalt stærk og med et roligt temperament, oplyser Københavns Politi og Politihestens Venner. Det tager op mod ét år at uddanne en god politihest.

I dette klip bragt af DR1 i 2010 kan du se lidt om, hvordan politihestene trænes.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce