Portræt: Det tyske stortalent Christian Kukuk

Christian Kukuk har haft heste tæt på sig hele sit liv. Han voksede op i Warendorf, som er en af de vigtigste byer inden for tysk ridesport. Warendorf er hovedsæde for den tyske olympiske komité for ridesport, DOKR, hvor hans mor arbejdede. I byen ligger også Nordrhein-Westfalens stats-stutteri, hvor Kukuk’s bedstefar var staldmester.  På trods af hans families tradition for at være involveret i ridesport, var unge Christian Kukuks sportslige ambition at blive professionel fodboldspiller.

Først efter at have fulgt og hjulpet sin far til ridesportsstævner i en alder af 13, begyndte han at udvikle interesse for ridesport. Kukuk begyndte at ride under sin mors vejledning og begyndte snart at springe. Efter at have afsluttet sin skolegang og en læreplads som industrifunktionær besluttede Kukuk at forfølge ridning som sit erhverv.

Læs også: Patrik Kittel: “Den eneste, man skal tage ansvar for, er sig selv”

Tidlig Karriere og Ludger Beerbaum

I 2012 startede Kukuks professionelle ridekarriere, da han kontaktede den legendariske springrytter Ludger Beerbaum gennem DOKR. Samme år blev Kukuk ansat i Beerbaums ridestald i Riesenbeck. Kukuk konkurrerede i sit første internationale Grand Prix i maj 2012  og et år senere deltog han verdensmesterskaberne for unge springheste i Lanaken-Zangersheide. Trods en sidsteplads ved hans første deltagelse i de tyske mesterskaber i 2013, viste Kukuk stor arbejdsomhed og udvikling de to efterfølgende år, hvor han nåede henholdsvis en niende- og fjerdeplads.

Kukuk led af tilbageslag i 2016, da han pådrog sig et tredobbelt brud på skulderen efter et fald ved CHIO Aachen. Efter tre måneder med genoptræning vendte han tilbage til ridning i stor stil og vandt sammen med hingsten Limoncello Grand Prix i Frankfurt. Kukuks udvikling fortsatte, og han leverede det bedste resultat for det tyske hold, der fik tredjepladsen ved Nations Cup i St. Gallen i 2017.

Succes med Mumbai

I 2019 startede Kukuks måske mest succesfulde partnerskab med en hest til dato. Da Ludger Beerbaum Stables sikrede sig den unge hingst Mumbai, vidste man, at man havde at gøre med en talentfuld hest. Kukuk overtog med det samme træningen af Mumbai, og de begyndte kort tid derefter at ride konkurrencer sammen. Efter flotte resultater ved både Nations Cup og World Cup, blev parret udtaget til OL i Tokyo. Her deltog de kun i individuelle konkurrence, hvor de lige akkurat ikke nåede finalen, da endte på en delt 31.-plads i kvalifikationsrunden.

Læs også: Ludger Beerbaum: Behold begge fødder på jorden og giv aldrig op

Kukuk og Mumbai kom sig hurtigt over skuffelsen fra OL, og en måned senere deltog de i Europamesterskaberne i Riesenbeck. Her var de en del af det tyske hold, der vandt sølvmedaljen, og i den individuelle konkurrence missede de lige akkurat en medalje på fjerdepladsen. I slutningen af 2021 opnåede Kukuk sin hidtil højeste placering på verdensranglisten med en 18.-plads, og han har de sidste to år konstant befundet sig i top 60 på listen. Kukuk anses for at være en af fremtidens stjerner inden for springridning.

Christian Kukuks rejse er en historie om dedikation og hårdt arbejde, og det er en historie, der stadig er i gang. Trods hans oprindelige ambitioner om at blive professionel fodboldspiller, virker skæbnebestemt, at han i stedet blev rytter. Med vejledning fra sine forældre og Ludger Beerbaum overvandt Kukuk udfordringer og opnåede stor succes. Kukuks historie er inspirerende for unge ryttere og atleter og viser, at med vedholdenhed og en smule held er alt muligt.

Læs også: Portræt: Tredobbelt Europamester Christian Ahlmann

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce