Portræt: Tredobbelt Europamester Christian Ahlmann

Christian Ahlmann, en prominent figur i heste-verdenen, blev født i Marl, Tyskland, i 1974. Han begyndte sit tætte forhold til heste i en alder af seks, og hans passion for heste-sport er kun blevet stærkere over tid.

Tidligt liv og karriere

Ahlmann begyndte at ride i en alder af elleve år og det blev hurtigt klart, at han havde en naturlig talent for det. Ahlmanns far og bror var begge aktive inden for hestesport og opfordrede ham til at følge i deres fodspor. Hans fars involvering i travsport hjalp med at fremme Ahlmanns kærlighed til heste og konkurrenceånd.

I en alder af 14 år vandt Ahlmann den eftertragtede pris “Goldenes Reitabzeichen” på baggrund af sin succes i spring og i samme alder begyndte han at konkurrere på internationalt niveau. Mens han voksede op, fortsatte Ahlmann med at forfine sine færdigheder og konkurrere i forskellige hesteevents. I sin tidlige karriere red han for Paul Schockemöhle og Ludger Beerbaum.

Læs også: Jens Fredricson: Sådan bliver du en bedre rytter

Gennembrud

Efter en succesfuld ungdomskarriere, hvor han blandt andet var en del af det tyske hold, der vandt Europamesterskaberne for unge ryttere i både 1993 og 1994, fik Ahlmann sit store gennenmbrud som seniorrytter i 2003. Dette var året, hvor han sammen med sin hest Cöster vandt både hold- og individuelt guld ved de europæiske mesterskaber. De efterfølgende tre år fortsatte makkerparret deres succes, og vandt medaljer ved både de to næste europamesterskaber, OL i 2004 og verdensmesterskaberne i 2006.

Taloubet Z

OL i 2008 blev et vendepunkt i Ahlmanns karriere. Han blev sammen med tre andre springryttere fundet skyldig i doping, som resultat af at have brugt det bandlyste middel capsaicin. Dette medførte både hans udelukkelse fra den individuelle finale, imens det med tilbagevirkende effekt også påvirkede resultaterne for det tyske hold.

Efter to års karantæne fra at repræsentere Tyskland i alle ridekonkurrencer og Cösters pensionering, var udsigterne til nye karrierehøjdepunkter for Ahlmann ikke gode. Dette ændrede sig, da en særlig hest blev en del af Ahlmanns historie.

Læs også: Indendørs springning bliver ikke bedre end det her!

This image has an empty alt attribute; its file name is christianahlmantext-747x1024.jpg
Foto: Malgré Tout Media Archive, Global Champions Tour

Taloubet Z og Ahlmann begyndte at konkurrere sammen i 2009, og allerede på dette tidspunkt blev hingsten set som en af sin generations mest talentfulde springheste. Inden Ahlmann begyndte at ride med Taloubet Z, var det hans kone, Judy-Ann Melchior, som red ham. Det blev dog hurtigt tydeligt, at Melchior og den ekstraordinært kraftfulde hingst ikke helt var et match. Derfor begyndte Ahlmann at ride Taloubet Z, og deres samarbejde viste sig hurtigt at være en stor succes. Taloubet Z og Christian Ahlmann konkurrerede sammen på højeste niveau i ni år og opnåede flere store resultater i denne periode.

En lang række af grand prix-sejre, World Cup-guld, samt medaljer ved både Europamesterskaberne og OL udgør højdepunkterne fra Ahlmanns partnerskab med Taloubet Z. Hingstens succes og naturlige talent har gjort ham til en af de bedste springheste i nyere tid, og han er meget efterspurgt som avlshingst.

Læs også: Portræt: Vinderen af VM i Herning, Henrik von Eckermann

I 2018 blev Taloubet Z pensioneret i en alder af 18 år, og dette blev markeret på fineste vis, med en sejr i World Cup kvalifikationseventet i Leipzig. Ahlmann fortsætter med at ride på højeste niveau. Hans heste siden Taloubet Z tæller f.eks. Mandato Van De Neerheide og Dominator 2000 Z, som han red under verdensmesterskaberne i Herning.

Mens han har oplevet tilbageslag undervejs, har Ahlmann holdt fast og fortsat at brillere i sin sport. Hans passion for heste og ridesport er lige så stærk som nogensinde, og hans dedikation til sit håndværk er en inspiration for mange.

Læs også: Fortryllende afslutning for fantastiske Taloubet Z

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce