Portræt: Herning-helten fra Hammel, Daniel Bachmann Andersen

Daniel Bachmann Andersens fascination af heste startede i en tidlig alder. Hans forældre red ikke professionelt, men der var heste i barndomshjemmet i Østjylland. Han begyndte at ride som 7-årig, men det var, da han som 10-årig mødte den tidligere olympiske rytter Morten Thomsen, at hobbyen blev mere alvorlig. I løbet af de næste 6 år brugte han størstedelen af sin fritid på at hjælpe i Thomsens stald og med at ride hans heste. I denne periode begyndte han også at deltage i stævner med Thomsens heste. Som 16-årig fik han en unik mulighed for at komme til Tyskland i lære som berider.

I Tyskland fik Andersen læreplads hos Rudolf Zeilinger, takket være en anbefaling fra Thomsen. Zeilinger, der var træner for det danske dressurlandshold fra 1997 til 2017, gav Andersen en god start på livet som professionel i rideverdenen. Andersen tilbragte seks år i Tyskland, hvor han fik sin uddannelse som berider, efterfølgende arbejdede for Zeilinger og mødte sin nuværende kone, Tiril. Tiril er selv dressurrytter og var også taget fra Norge til Tyskland af ridemæssige årsager. Da Tiril blev gravid, flyttede parret til Danmark, hvor de stadig bor i dag.

Læs også: Klassiske udfordringer hos rideheste – og hvordan du kan løse dem

Blue Hors og gennembrud

Efter nogle år hjemme i Danmark, hvor han red hos Andreas Helgstrand, blev han rekrutteret af sports- og avlsstalden Blue Hors. Det var hos Blue Hors, at Andersens sportskarriere for alvor tog fart. Han var hos Blue Hors i cirka seks år, og i denne periode opnåede han flere karrieremilepæle. Han fik sine debutoptrædener ved både EM, VM og World Cup, og han vandt det danske dressurmesterskab i 2019. DM-sejren skete i samarbejde med Blue Hors Zack, som også var Andersens partner ved de førnævnte internationale stævner.  

FOTO: FEI/Liz Gregg

I 2020 tog Andersen afsked med Blue Hors og blev selvstændig. Dette betød, at han også måtte tage afsked med sine daværende heste, og starte forfra med nye. Marshall-Bell har været en særligt bemærkelsesværdig partner for Andersen, da vallakken har været med til størstedelen af hans karrierehøjdepunkter siden hans afsked med Blue Hors. Marshall-Bell var med til EM i 2021, hvor ekvipagen opnåede tiende og syvende plads i de individuelle konkurrencer og en bronzemedalje med det danske hold.

Læs også: Én af Danmarks stjerner: Carina Cassøe Krüth

Herning-triumfen

Forventningerne var høje til de danske ekvipager op til VM i Herning, og det var forventet, at Andersen og Marshall-Bell skulle deltage. Men få måneder før den store konkurrence blev Marshall-Bell solgt af sine ejere. Uden sin stjernehest ville Andersen ikke selv komme med til Herning, så derfor var glæden stor, da Marshall-Bells nye ejer Nicola Ahorner gik med til at låne sin nyindkøbte hest ud til konkurrencen. Dermed lykkedes det for Andersen at være en del af det største resultat i dansk dressurhistorie. Som de fleste læsere nok ved, endte Daniel Bachmann Andersen sammen med Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth og Nanna Merrald Rasmussen med at vinde guld i holdkonkurrencen. Nanna Merrald Rasmussen er en af Andersens tidligere kolleger fra Blue Hors, og red under VM på Zack, som derfor indirekte nød endnu et karrierehøjdepunkt med Andersen.

Siden VM har fokus for Daniel Bachmann Andersen været på at træne nye heste op til fremtidige store konkurrencer. Zippo, som er en af Zacks afkom, er en af de talentfulde heste, som Andersen rider på for tiden. Han har udtalt, at et af hans store mål for fremtiden er OL i Paris næste år. Uanset hvad bliver det spændende at se hvad han og de andre danske dressurstjerner kan udrette de kommende år.

Læs også: Portræt: Cathrine Laudrup-Dufour, Danmarks store ridestjerne

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce