Broholm Horseshow: Rekordstort felt i U25 mesterskabet

Det tegner godt for dansk dressur, at feltet af unge kommende stjerner, der er til start i det danske mesterskab for U25, er det højeste nogensinde.

Der skal rides med ekstra krudt i ridestøvlen, hvis man skal være med i medaljeræset, når dressurens kommende stjerner dyster om podiepladser i Agria DRF mesterskabet for U25. For det er et historisk stort felt, der stiller til start ved Broholm Horseshow, og konkurrencen er benhård.

Det bliver så fedt. Jeg glæder mig så meget til at komme derover. Det er bare en hestefest,” fortæller Nanna Skodborg Merrald, som i sit sidste U25 år igen er med i mesterskabet, som hun vandt på Millibar i 2013, men altså ikke har startet siden. Målet er at komme med på holdet, der skal repræsentere Danmark ved EM for U25 midt i august, inden den 25-årige toprytter fra Hvalsø indløser en enkeltbillet til Jylland, hvor hun skal arbejde på Blue Hors.

Læs også: Nanna Skodborg Merrald ansættes som eliterytter hos Blue Hors

Men inden da skal Nanna ride to heste i AGRIA DRF U25 Mesterskabet på Broholm. Både 9-årige Gørklintgårds Quantico og 10-årige Sådan Que har vist flotte internationale Grand Prix takter i forårets internationale starter, men den skarpe konkurrence i årets U25 mesterskab er ikke gået ubemærket hen.

”Altså jeg rider da efter at vinde, men der er en rimelig hård konkurrence. Vi er jo næsten 20 til start. Det er rigtig fedt med masser af konkurrence, for så jeg skal ride mit bedste,” siger Nanna.

Dyb respekt for konkurrenterne
En af de nye ryttere i U25 feltet er den regerende mester for U21, Rose Marie Bang Henriksen. Selvom hun har en nylig mesterskabstitel med sig i bagagen, så giver det ingen garantier på U25 niveau:

“Jeg er jo meget urutineret på det her niveau”, fortæller Rose og siger grinende, “Jeg ved ikke, hvordan man rider Grand Prix. Det gør Donna (Silver, Roses hest)”.

Den unge rytter har stor respekt for de andre ryttere i feltet, for det er svært at få styret rundt i Grand Prix.

“Det er ikke bare at sætte sig i sadlen og så ride afsted. Man skal virkelig kunne noget for at komme op på det her niveau, og det viser bare, at dressur bestemt ikke er for alle”, siger Rose, der derfor også kommer til Broholm med den målsætning at få rutine i U25:

“For mig handler det ikke om placering, men om at fokusere på at ride et fejlfrit program. Og så håber jeg, at både jeg og Donna har så meget overskud, at vi kan vise øvelserne så flot som muligt i den vanvittigt flotte kulisse”.

Blikket rettet tidligere mod Grand Prix
At fremtiden tegner lys for dansk dressursport med de mange, spændende starter i U25, fortæller Nanna Merrald bunder i, at sigtekornet tidligere rettes ind mod Grand Prix:

“Man tænker Grand Prix ind tidligere i hestens uddannelse, så rytterne ikke kommer for sent i gang med de svære øvelser, så hesten måske når at blive for gammel,” fortæller hun og Rose supplerer:
“Det er jo fantastisk flot, at der er så mange danske U25 ryttere på det her niveau. Det lover godt for fremtiden”, slutter U21 guldvinderen.

Agria DRF mesterskabet for U25 rides over tre runder. Første afdeling rides torsdag kl. 13.30, 2. afdeling rides lørdag klokken 18.25 og finalen rides søndag klokken 13.30.

Se deltagerlister her. 

>> Læs mere om stævnet her. <<

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce