Ridetræner: Ryttere kan forbedre sig markant ved øget fokus på kropsholdning

En rytters opstilling har stor betydning for, hvor godt hesten bevæger sig. Derfor bruger ridetræner Stine Joy Langkilde en såkaldt holdningskorrigerende T-shirt fra Anodyne som supplement til træningen.

Gennem de seneste 25 år har heste været omdrejningspunktet i Stine Joy Langkildes liv, siden hun som tiårig fik sin første pony. Hun arbejder til daglig som hestetræner og instruktør i centreret ridning og grunddressur. En rytters kropsholdning og muskeltonus ser hun som noget af det allervigtigste i samarbejdet med hesten.

– Hvis man ikke har en ordentlig holdning på hesten, så kan den ikke bevæge sig ordentligt – så enkelt er det. Når man rider, skal kroppen være i balance, ellers går det ud over kommunikationen med hesten, og så er det umuligt at få den til at gøre, hvad man ønsker. Derfor bør man virkelig være bevidst om sin kropsholdning, siger Stine Joy Langkilde.

“Vi har testet t-shirten, og der er virkelig godt hold og støtte i den. Især skulderbladene mærker man blive sat “på plads”, så man ikke hænger. T-shirten holder dig ikke alene, men med dens holdningsforbedrende støtte, bliver man selv mere bevidst om sin holdning, og får rettet op på sin til tider slappe positur.” Desirée Larsen.

anodyne

Lad kroppen påminde sig selv

Både blandt mange af de ryttere, som Stine arbejder med, og hos hende selv kan det imidlertid være en udfordring at opnå en god positur på hesteryggen. Den vigtigste del er at få styrket sin krop, så de rigtige muskler aktiveres, men den generelle bevidsthed omkring kropsholdningen er et meget vigtigt element. Som supplement til træning bruger hun derfor en såkaldt holdningskorrigerende trøje fra Anodyne, der minder kroppen om at rette sig op, så snart man indtager en uhensigtsmæssig holdning.

– Jeg ser ofte hos erfarne ryttere såvel som nybegyndere, at skuldrene løftes op og rulles frem, og mange, der gerne vil rette på holdningen, forsøger så at tvinge skuldrene tilbage. Derved bliver ridningen stiv, statisk og anspændt. Ved siden af min træning supplerer jeg med en holdningskorrigerende T-shirt fra Anodyne, som gør, at jeg øjeblikkeligt mærker, hvis jeg er ved at lade skuldrene falde forover. Derved bliver jeg bevidst om at lade skuldrene falde ned på plads, og jeg får i stedet løftet mit brystben og bredt mine kraveben ud, forklarer Stine Joy Langkilde og opfordrer ryttere til også at være opmærksom på kropsholdningen, når de ikke er til hest.

– At opnå en god kropsholdning handler om at få ændret et helt bevægelsesmønster, og det sker ikke ved kun at fokusere på det, når man rider. Det giver en god effekt at have fokus på sin holdning og vejrtrækning i løbet af dagen. For mig virker det rigtig godt at lade effekten fra Anodyne T-shirten påvirke kroppen i andre situationer. Jeg bruger den for eksempel ofte, når jeg bare går en tur – så kan man tage de generelle forbedringer med sig, når man sætter sig i sadlen.

Anodyne blev stiftet i 2014 og forhandler holdningskorrigerende tøj fra AlignMed. Holdningskorrigerende tøj er designet til at give en sundere kropsholdning og er specielt egnet til reducering af ømhed og spændinger. www.anodyne.dk

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce