Rollkur: Edward Gal frikendt for anklage om dyremishandling

Den hollandske topdressurrytter Edward Gal er blevet fuldstændig frifundet efter en anklage om dyremishandling, nærmere bestemt rollkur. Det skrive det hollandske rideforbund i en pressemeddelelse. Det handler om en sag anlagt af PETA-dyrerettighedsaktivister i Tyskland. Tiltalen skete allerede i 2015 efter EM i Aachen, Tyskland.

Edward kan slet ikke bebrejdes og er blevet renset for al skyld

Det hollandske rideforbund. Oversat fra hollandsk.

Anklaget for rollkur

Retten i Aachen har den 30. december 2021 afsagt dom i den retssag, som PETA anlagde mod Edward Gal i begyndelsen af 2021. I sit anklageskrift påstod PETA, at Edward havde redet sin hest Glocks Undercover i rollkur under EM i Aachen i 2015. Denne anklage blev ifølge det hollandske rideforbund afvist som fuldstændig ubegrundet, hvorfor dommeren frikendte Edward.

Læs også: 10 år siden forbuddet: Er rollkur og LDR udryddet?

Annonce

Ikke den første anklage

Det er anden gang i træk, at PETA har forsøgt at sagsøge Edward Gal. Allerede i 2018, lige før World Equestrian Games i USA, indgav gruppen samme klage. Sagen blev herefter henlagt, men igen i 2021, lige før OL i Tokyo, anklagede PETA ham igen.

Rideforbundet støtter op om Edward

[horizontal_ads] [vertical_ads]

Det fremgår af pressemeddelelsen, at det hollandske rideforbund støtter op om toprytteren Edward Gal og mener, at frifindelsen er på sin plads.

“Alle påstande mod Edward er blevet fuldstændig modbevist af vidner og hårde fakta”, understreger det hollandske rideforbund. “Edward kan slet ikke bebrejdes og er blevet renset for al skyld. Selvfølgelig er Edward meget glad for, at loven har vundet, men hans image kan være blevet beskadiget af den negative omtale i Tyskland”, uddyber de (oversat fra hollandsk).

Kort om Edward Gal
Edward Gal har været i toppen af international dressursport i mange år og er særligt kendt for sine ridt på hingsten Totilas, som han vandt både EM og VM på i 2009 og 2010. I sin freestyle under VM slog Edward Gal den daværende dressurrekord med 91,800 %. Derudover har han blandt andet en olympisk holdbronzemedalje bag sig fra 2012 på Glock’s Undercover. I dag ses han ofte på hesten Glock’s Total US, med hvilken han er placeret som nummer fem på verdensranglisten i dressur.
Annonce

Læs også: Edward Gal: Hesten skal have fokus

Kilder

KNHS: Edward Gal Volledig Vruujgesproken Van Aantijgingen PETA
FEI: World Ranking List Dressage

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce