Roskilde Dyrskue vinder Bedste Børneevent 2017

Brugerne af Børn i Byen har stemt og kåret Roskilde Dyrskue som Bedste Børneevent, foran Cirkus Summarum, Langelands Festivalen og andre.  Det blev offentliggjort til prisoverrækkelsen søndag den 5. november på Arbejdermuseet i København.

Vi er så stolte over at vinde. Det er dejligt at få anerkendelse for vores arbejde med at skabe lærerige børneoplevelser, der giver indsigt i det danske landbrug. Kåringen tyder på, at vores gæster er enige med os i at Roskilde Dyrskue er spændende for børn, fordi man her kan komme helt tæt på de danske landbrugsdyr og de store maskiner, og deltage i lærerige men underholdende  workshops, der har relation til landbruget”, fortæller Rikke Neuenschwander, der er ansvarlig for udviklingen af børneoplevelser på Roskilde Dyrskue.

Hviler ikke på laurbærrene

2017 bød på mange børneoplevelser – og sådan bliver det også i 2018. ”Vi er i fuld gang med planlægningen, og vi har ikke tænkt os at hvile på laurbærrene, men fortsat arbejde på at skabe et dyrskue i børnehøjde. Fortjenesten er bestemt ikke vores alene, for der er mange, der samskaber dyrskuet med os. For eksempel laver 4H et flot børneområde med mange oplevelser. Roskilde Dyrskue er summen af alle de mange, der udstiller deres dyr, maskiner og fødevarer og stiller beredvilligt op så alle får en god oplevelse. De samarbejder er vi meget glade for,” fortæller Charlotte Frimer Petersen, Sekretariatschef for Roskilde Dyrskue.

Rør og spørg på børnenes Gårdspladser

På Dyrskuepladsen er fire områder viet særligt til børnene: På Gårdspladserne kan børnene hvert år opleve et tema, hvor der både kan røres og spørges.  I 2017 kunne man på Gårdspladsen for Høns og Grise se de levende dyr, opleve Zoologisk Haves dygtige børneformidlere vise og fortælle om dyrenes indre, stoppe pølser hjulpet af Slagteriskolen ZBC, lave marcipangrise og meget mere.  ”Vi synes det er vigtigt, at børnene på Roskilde Dyrskue kan få fingrene i dansk landbrug. Mange børn, og voksne for den sags skyld, har ikke nem adgang til en stald – men på dyrskuet kan de klappe hesten, se koen blive malket og hoppe i halmen. Og så har vi en masse landmænd, der stiller op, så man kan gå direkte til kilden med sine spørgsmål,” fortæller Rikke.

Roskilde Dyrskue med tradition og fornyelse

Roskilde Dyrskue er Danmarks største og besøges årligt af cirka 90.000 mennesker. ”Roskilde Dyrskue er, og skal fortsat være, en levende fagmesse for landbruget med en stor og relevant maskinudstilling og en dyreudstilling af meget høj kvalitet. Her mødes dansk landbrug til festlige dage, hvor vi fejrer dansk landbrug og viser det bedste frem vi har. Det gør vi også i 2018”, siger Povl Fritzner, formand for Roskilde Dyrskue.I 2018 er der dyrskue 8. – 10. juni.

Pressemeddelelse Roskilde Dyrskue

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce