Se billeder: Sydlandsk stemning med hesten på stranden

Med havets vind i håret, den friske duft af saltvand i din næse, et hjertevarmt grin fra din ven eller veninde og følelsen af din hests fløjlsbløde pels mellem fingrene, er den danske strand ikke så lidt idyllisk endda. Tilsæt den lidt sydlandske toner, og du kan gøre turen i den danske natur næsten lige så lun som på en sommerdag i syden. Savner du sydens stemning, så lad dig inspirere af disse billeder, der er taget i en natur så dansk som selveste Amager Strandpark i København.

Annonce

Læs også: Derfor er det bare sjovere at have hest om sommeren

Cordoban-hatten fra Spanien

Den berømte type hat, cordoban-hatten, stammer fra det 17. århundredes sydlandske byer. Som navnet antyder, har den sin oprindelse i den andalusiske by i Spanien, Cordoba. Dog var det først i det 19. århundrede, hatten for alvor blev udbredt. Grundlæggende har den to silhuetter: en rektangulær, som er typisk for Sevilla, og en konisk, som er typisk for Cordoba. Den koniske er den ældste version og har altid været knyttet til tyrefægtning og rytterverdenen. Desuden er den koniske en smule højereend den rektangulære.

Hest og rytter på strand
Foto: Erik Kunddahl, Kunddahl Graphic Photography

I løbet af det 20. århundrede er hatten imidlertid blevet en del af den imaginære feminine stil og er blevet et ikon for kunstnere som Julio Romero de Torres og Richard Avedon. Desuden har hatten været til stede i samlinger hos blandt andre Hermès, Chanel, Dior, Ralph Lauren og har været med på forsiden af større modepublikationer verden over. Cordoban-hattene i dette shoot er håndlavet af Oliver Hats i Spanien og produceret i ægte uld.

Italiensk kvalitetstøj til rytteren

Tøjet, som modellerne på billederne bærer, er produceret af italienske Makebe. Brandet er kendt for en ikonisk grad af kvalitet, teknologisk nytænkning og sammenhæng mellem det traditionelle og det innovative. Det italienske islæt ses ikke kun i designet, men i særdeleshed også i valget af materialer, der bunder i en enorm kulturel kærlighed til stof af en særlig finhed og holdbarhed. Når man bærer tøj fra Makebe, bærer man en smule af den italienske tradition med sig ind i ridesporten.

DEHA dressurkjole. Fås i to farver med fire forskellige, udskiftelige tips i alcantara. Lavet i tekniske stoffer med Free Movement System for ultimativ bevægelsesfrihed. Sofia skjorte lavet i tekniske stoffer som sikrer stor behagelighed. Fås i to farver. Charlotte dressurridebukser. Med høj talje og fullgrip i silikone. Fås i syv farver. Wyatt læderbælte. Fås i to farver.

Hest og rytter på strand
Foto: Erik Kunddahl, Kunddahl Graphic Photography
Ryttere på stranden
Foto: Erik Kunddahl, Kunddahl Graphic Photography

Cindy jakke i tekniske stoffer med Free Movement System for ultimativ bevægelsesfrihed. Fås i fire farver. Petra ridebukser med fullgrip i silikone. Fås i fem farver. Cedu elastikbælte. Fås i to farver.

Erik Kunddahl – en hestemand af verden

Manden bag denne fotoserie, Erik Kunddahl, er af en helt særlig støbning. Han er et autentisk bevis på, at kærligheden til heste er verdensomspændende, og at mennesker, der ikke altid har været en del af hesteverdenen, nemt kan betages af den uden at kunne slippe den igen. Er det ikke sådan, det er med heste? Når først man har opdaget det skønne i dem, så vil de være en del af ens liv for altid. Hvis ikke i virkeligheden, så i hvert fald altid i tanken og ikke mindst forenet gennem linsen i et kamera. Sådan er det for Erik, der har viet sit liv til det grafiske såvel som det fotografiske –og allerhelst i selskab med hestene.

“Jeg har selv tre heste, og jeg elsker hver eneste én. For mig er alle heste nemlig smukke. Samværet med dem er en form for meditation – det giver mig så meget inspiration. Jeg har et lille håb om, at mine billeder kan få endnu flere mennesker til at få øjnene op for, hvor smukke skabninger heste er, og hvad deres væsener kan gøre ved os mennesker.”

Hest og ryttere på stranden
Foto: Erik Kunddahl, Kunddahl Graphic Photography

Erik har en fyrig forkærlighed for det sydlandske – og det udenlandske i al almindelighed. Lige såvel som han kan bringe lidt af sig selv ind i de billeder, han tager i udlandet, kan han bringe lidt af verden ind i dem, han skyder herhjemme i Danmark. Det er netop, hvad han har forsøgt med shootet på Amager Strand.

“Hvis jeg kunne leve af luft og vand, ville jeg ikke bestille andet end at tage en masse billeder og derefter nyde de mange timer efterfølgende til redigering. Jeg elsker at rejse; til Island, Tyskland, Østrig, Holland og i det hele taget hvilket som helst sted, hvor jeg kan finde de smukke heste.”

Vi håber, at du nød disse billeder og husk, at du kan følge Erik Kunddahls arbejde på kunddahl.dk eller på @kunddahlgraphicphotography på Facebook og Instagram.

Læs også: Fotografens tips: Sådan tager du det perfekte forårsbillede

Credit

Foto // Kunddahl Graphic Photography / Kunddahl.com /@kunddahlgraphicphotography
Modeller // Kimmie Kjær Tvergaard / @kimmietvergaardNicoline Debelsteen / @nicoline_sophie_
Makeup og styling // Karina Thamdrup / @myequestriandream
Tøj // Makebe Srls, Italy / Makebe.it /@makebeofficialOliver Hats, Spain / Oliverhats.com /@oliverhats
Lokation // Amager Strandpark, København

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce