Øvelser til at styrke din hests ryg

Uanset hvilken del af ridesporten du dyrker, kan hesten have godt af at udvikle en stærkere krop. I denne artikel skal vi se nærmere på en række øvelser, der kan styrke hestens ryg og overlinje.

Annonce

Alle øvelser bygger på tanker af Dr. Renaud Léguillette, Calgary, formand for Sports Equine Medicine fra Calgary Universitet.

Læs også: Øvelser til at styrke din hests bagpart

Samling

En hest der er samlet har sine bagben længere ind under kroppen, og hans ryg er rundet. Dette kræver at hesten aktiverer sine rygmuskler og styrker dem på den måde, forklarer Dr. Léguillette. Selvom du normalt deltager i konkurrencer hvor samling ikke er nødvendigt, eller overhoved ikke konkurrerer, er dette stadig en god øvelse til at bygge muskler. Dr. Léguillette mener, at denne øvelse er vigtig for alle heste og ryttere.

Dressurryttere vil være godt bekendt med øvelsen. Hvis du ikke typisk beder din hest om at samle sig, er det bedst at gøre dette gradvist. Det er oftest nemmest at starte i skridt, men nogle heste har lettere ved det i trav. Dit mål er at bruge dine ben til at opmuntre hesten til at gå energisk fremad, mens du samtidig bruger tøjlerne til at styre denne energi og bevægelse. Her bør du så kunne føle hesten runde sig under dig, og hans bagben træde mere ind under sig end normalt. Du må ikke forvente for meget til at starte med, eller ride ham samlet for længe af gangen, hvis han ikke er vant til at blive motioneret på den måde.

Pres med en hovrenser

Dr. Hillary Clayton, en professor hos McPhail Equine Performance Center, Department of Large Animal Clinical Sciences, hos Michigan State University og forfatter af “Activate Your Horse’s Core”, har en video på YouTube, hvor hun viser en anden rygøvelse, hvor der bliver brugt et noget overraskende udstyr: en hovrenser. For at lave øvelsen, skal du stå ved siden af hans bagben, mens en anden holder ham. Tag den sløve ende af hovrenseren, og pres den imod hestens hud ved krydset og bevæg den mod hans hale. Mens du øger presset, skulle hesten gerne runde ryggen som svar. Gentag på den anden side.
Vær forsigtig, når du laver denne øvelse, da nogle heste kan finde på at sparke eller gå fremad, især hvis du øger presset for hurtigt, eller hvis de er ømme. Se en demonstration af øvelsen her.

Rytterens rolle

“Nogle gange bliver en rytter så fokuseret på at hesten laver øvelsen rigtigt, at de ikke bider mærke i deres egen opstilling og balance,” siger Dr. Léguillette. “For at øvelserne skal virke, skal hesten have bevægelsesfrihed, og det virker ikke hvis rytterens opstilling ikke er god, fordi dette vil få hesten til at kompensere for det, eller prøve at undgå smerter som følge af dette.”

Hvis din hest er ved at komme sig efter en skade eller har brug for hjælp på grund af svaghed i et område af kroppen, opfordrer Dr. Léguillette til at søge professionel hjælp. “Disse øvelser er ikke “cure-alls”, og der er muligvis problemer med både hest og rytter, som en professionel vil kunne hjælpe med at identificere og løse”.

Læs også: Øvelser til at styrke din hests forpart

Hver hest er unik

.. Så når du arbejder dig igennem øvelserne i denne serie med din hest, er det vigtigt at du justerer dem efter ham. Start øvelserne på så lavt niveau, at du er sikker på succes. Hvis han er ved at komme sig efter en skade, er det vigtig du er opmærksom på tegn på smerte og stress, når du øger sværhedsgraden på øvelserne.

Artiklen er oprindeligt bragt i april 2018.

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce