Springrytter suspenderet: FEI mistænker elektriske sporer

Det Internationale Rideforbund, FEI, vælger at suspendere springrytter Andrew Kocher, mens forbundet undersøger beskyldninger om brug af elektriske sporer mod rytteren. Rytteren mistænkes for at have brugt elektriske sporer på flere heste, skriver det svenske hestemagasin Hippson.se.

Det var i juni i år, at det franske hestesite Grandprix først gang offentliggjorde billeder, der viste nogle højst besynderlige tingester i rytterens hænder under en international springkonkurrence.

Skjult under tøjet

Siden da er der kommet flere beskyldninger mod den amerikanske rytter. Sitet offentliggjorde blandt andet billeder, hvor det ser ud som om Kocher holder en slags fjernbetjening i sin højre hånd med en knap på.

Fjernbetjeningen skulle have en ledning, der skjules under rytterens tøj, og via et slags relæ, fører strøm ned til rytterens sporer. Ved et tryk på en knap kan sporerne således give hesten et chok.

Se de omstridte billeder her

Rytteren har base i Wellington og har blandt andet repræsenteret USA i Nations Cup. Mistanken mod ham vedrører brugen af ​​sporer på flere heste, både under konkurrence og træning.

Suspenderet fra konkurrencer

I går meddelte FEI, at de vil undersøge alle disciplinærsager mod rytteren. Under undersøgelsen, som påbegyndte d. 29. oktober, må rytteren ikke deltage i internationale eller nationale konkurrencer.

Læs også – Ridebanerobot: Helgstrand Dressage investerer i ny teknologi

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce