Øvelser til at styrke din hests bagpart

Uanset hvilken del af ridesporten, du dyrker, kan hesten have godt af at udvikle en stærkere krop. Om det så er dens mavemuskler, dens bagpart/forpart eller helt fjerde, så har vi skrevet en række artikler, der kan hjælpe dig med at styrke din hest. I nedestående, vil du læse mere om hvordan du kan via nogle specifikke øvelser styrke din hests bagpart. Øvelserne bygger på tanker af Dr. Renaud Léguillette, Calgary, formand for Sports Equine Medicine fra Calgary Universitet.

God læselyst og træning!

Annonce

Læs også: Øvelser til at styrke din hests forpart

Tilbagetrædning

“Når en hest bakker, er dens bagben mere inde under kroppen end normalt, så det kan være en god styrkeøvelse,” siger Dr. Léguillette.

Hvis din hest er ved at komme sig efter en skade, er det bedst at gøre dette fra jorden. Stå foran din hest og giv den et lille skub med flad hånd på bringen og brug kommandoen “bak”. tager den blot et enkelt skridt tilbage, roser du med en godbid og prøver igen. For nogle heste, kan det tage tid at forstå hvad du ønsker fra den, så hav tålmodighed!

At bakke med rytter på ryggen kræver mere styrke, og derfor anbefaler vi at du starter fra jorden, blot for at se om i taler samme sprog, inden at du forlanger mere af din hest.
HUSK: Hold øje med, om hesten har tendens til at svinge til den ene eller den anden side. Dette kan indikerer smerte eller svaghed i den ene side.

Når du og din hest er komfortable ved at bakke, kan du forsøge dig med at bakke gennem en L-formet bane lavet af enten cavalettier eller bomme. Bak den ene vej, og så vend din hest og bak den anden vej. Dette vil ikke kun hjælpe med at udvikle musklerne, men også koordination.

Ride op ad bakke

Ligesom at vi i artiklen med øvelser til hestens forpart fortæller om de positive effekter ved at ride ned ad bakke, er der altså også fordele ved at ride op ad bakke. At ride ned ad bakke styrker nemlig hestens bagpart, siger Dr. Léguillette. For at gå op af en stigning i hvilken som helst fart, må hesten have benene længere ind under kroppen og bruge dem til at skubbe sig fremad og opad. Dette styrker musklerne. “Fremdriften sidder i bagbenene, så det at styrke dem er hvad de fleste mennesker fokuserer på,” tilføjer han.

Annonce

Igen er din opstilling som rytter vigtig for, at dette kan fungere. Du skal være stabil, men læne dig fremad. Ved stejle bakker er det måske at foretrække at sidde i let sæde, med al din vægt i stigbøjlerne, så du ikke hindrer hesten i at bevæge bagbenene.

Nogle heste er tilbøjelige til at sætte farten op, når det går op ad bakke, hvilket kan være et problem, hvis den er ved at komme sig efter en skade. Hvis det sker, kan små cirkler på flad grund i stedet hjælpe til at gøre hesten rolig, og du kan så forsøge dig på bakken igen. Hav dog i mente, at hvis hesten sætter farten op eller forsøger at hoppe op ad bakken, kan det også være et tegn på, at den føler smerte. Prøv da med en lidt mindre stejl bakke og se, om hesten er roligere og mere komfortabel her.

Bomtræning

Læg nogle bomme ud på jorden, enten i forskellige mønstre eller blot efter hinanden. Start i det små og træk hesten over, frem og tilbage. Du kan vælge at hæve nogle af bommene eller blot hæve dem i den ene side, det udfordrer koordinationen hos hesten. At skulle løfte benene over bomme og cavaletti øger aktiviteten i ryggen og bagparten, men pas på du ikke overgør det, da hesten bruger muskler den ikke er vant til. Når hesten har opbygget flere muskler og er stærkere kan hesten trave over bomme og cavaletti. Det kan gøres i longe eller under rytter.

Artiklen er oprindeligt bragt i marts 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce