Susanne Jensby Sunesen rider sølv hjem til Danmark

Susanne Jensby Sunesen præsterede det, som hun indtil da kun havde turde at håbe på – en medalje til Paralympiske Lege i Rio. 

Danmarks første medalje i para-ridesport en realitet
16 ryttere og heste stillede til start i middagsheden, da kampen om medaljerne skulle tages i paradressur. I grad III rytternes individuelle test blev det dressurrytter, Susanne Jensby Sunesen, der løb med den super flotte sølvmedalje – som også er den første medalje – Danmark får i para-ridesport i Rio. Susanne og hendes hest Thy´s Que Faire, som fik det næstbedste resultat, red til flotte 72, 171 procent. Susanne melder, at hun er rigtig glad og lettet – og hun planlægger da også – at hun vil sove med sin sølvmedalje på.

Annika ligger nummer fem
Den anden dansker, som red i grad III, var Annika Lykke Dalskov Risum på hesten Aros A Fenris. Annika red til 70, 122 procent og med den flotte præstation, red hun sig ind på en foreløbig femteplads. Annika fortæller, at hun har leveret sit allerbedste og satset, da hun red. Der var et par små skønhedsfejl i programmet, som betød, at Annika lige skal bearbejde dagens indtryk i sit hoved, før hun skal ride i fredagens kür. Overordnet synes hun dog, at det gik rigtig fint.

De danske ryttere skal kæmpe om fredagens medaljer
På fredag skal Susanne og Annika ride om medaljer i küren. So far ligger de to danskere godt i svinget – og er klar til at kæmpe for medaljerne – på baggrund af de første flotte resultater. Onsdag rider grad IB-rytter Stinna Tange Kastrup med om medaljerne i individuel test og torsdag skal vi se Caroline Cecilie Nielsen i ilden i grad II i Rio. Caroline Cecilie har skrevet til Malgré Tout, at hun og hendes hest Leon er i god form og klar til torsdagens ridt. På torsdag skal holdkonkurrencerne også afgøres – Danmark ligger indtil videre på en femteplads.

Resterende PL-program – paradressur (danske tider)
Onsdag den 14. september
Kl. 15.00: Indv. test (grad IV) – ingen DK deltagelse
Kl. 19.00: Indv. test (grad IB) – Stinna
Torsdag den 15. september
Kl. 14.00: Indv. test (grad II) – Caroline
Kl. 17.45: Indv. test (grad IA) – ingen DK deltagelse
Fredag den 16. september
Kl. 14.00: Kür (grad III) – Annika og Susanne
Kl. 15.10: Kür (grad IV) – ingen DK deltagelse
Kl. 18.00: Kür (grad IB) – evt. Stinna
Kl. 19:10: Kür (grad IA) – ingen DK deltagelse
Kl. 20.30: Kür (grad II) – evt. Caroline

Kilde: Dansk Ride Forbund, FEI og Malgré Tout

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce