Suveræne Dufour slog verdensetteren Werth på hjemmebane

Endelig lykkedes det Cathrine Dufour at overhale europamesteren og verdensranglistens nr. 1 Isabell Werth. I en tætpakket i Jyske Bank Boxen i Herning gik Danmarks dressurdronning, forbi Werth, da sæsonens første World Cup kvalifikation blev skudt i gang lørdag. Efter 10 år i Odense blev World Cup-sæsonen for første gang skudt i gang i Herning, og Jyske Bank Boxen blev rost til skyerne af både de danske og internationale ryttere. 3. pladsen i klassen gik til publikumsdarlingen Patrick Kittel fra Sverige.

Dufour vs. Werth: 1-0

Pres var der nok af, da Cathrine red på banen lige efter verdensetteren Isabell Werth. Werth havde ladet førstehesten Weihegold blive hjemme, og havde i stedet taget sin anden tophest Don Johnson med til Herning. Selvom Don Johnson måske ikke er indbegrebet af en moderne sportshest, formår Isabell at ride alle point ud af den. Det er ikke uden grund Isabell Werth har tre heste i Top 6 på verdensranglisten, for hvor kan hun bare ride. Efter en flot fejlfri tur viste resultattavlen 77,440 %, og så var det ellers op til Cathrine og Cassidy at forsøge at fravriste Isabell sejren. Der var fuldstændig ro i Boxen, da den danske verdensekvipage entrede arenaen. Koncentrationen lyste ud af parret, mens de støt og sikkert red sig igennem programmet og scorede den ene flotte karakter efter den anden.

Det er svært at fremhæve en bestemt øvelse, hvor dette makkerpar udmærker sig frem for andre. Der er nemlig høj høj kvalitet hele vejen i gennem. Cathrine sidder, som var hun limet til sadlen, og Cassidy går som sædvanligt i en fantastisk form med næsen let foran lod og konstant ”op ad bakke”. Efter afslutningsparaden kunne publikum ikke dy sig længere og kvitterede med et stående bifald. Heldigvis var dommerne enige med publikum og honorerede parret med 79,840 %, hvilket altså rakte til en sejr i dagens Grand Prix.

”Det var sindssygt fedt. Cassidy har været meget tændt de sidste par dage, og vi har ikke trænet så meget siden EM, men han var heldigvis godt med. Det er en helt fantastisk at ride i Boxen, og publikum var bare fantastisk. Og så er ret fedt at slå Isabell, og så endda på hjemmebane – det var super fedt, så nu skal vi bare give den gas i morgen,” sagde Cathrine efter ridtet.

Selvom det blev til en 2. plads, var Werth overordnet tilfreds efter sit ridt (men der havde Cathrine heller ikke været på banen endnu.

”Jeg er overordnet tilfreds med vores tur, selvom der sneg sig en lille fejl ind i den anden piaffe og i rytmen. Det er en fantastisk arena at ride i – alt spiller perfekt, så det er skønt at være tilbage og ride World Cup i Danmark,” sagde Werth efter sit ridt.

Søndag skal der rides kür-finale i Herning, og det bliver spændende, om Cathrine kan fuldføre triumfen og for alvor sætte Werth til dørs på hjemmebanen. Küren kan følges direkte fra lægterne i Boxen, og har du ikke muligheden for at komme til Herning, kan du se med på DR2 fra kl. 14.30.

Kittel gav publikum en på opleveren

Danskerne er vilde med svenske Patrik Kittel, og dressurstjerne var da også et stort smil, da han red ud fra Boxen efter sit ridt på Delaunay Old. Patrik bemærkede også efterfølgende, at stemningen i arenaen var helt fantastisk med et meget engageret publikum. Heldigvis elsker Dude, som Delaunay kaldes i daglig tale, at være på. Parret ligger nr. 18 på verdensranglisten og var med på det bronzevindende hjemmebanehold ved sommerens EM, og i Boxen leverede Patrik og Dude endnu en super præstation. Der var høj kvalitet hele vejen igennem ridtet, hvor der blandt andet blev vist rigtig flotte piaffer med tilhørende gode overgange ind og ud.

Daniel og Zack i deres bedste tur til dato

Med 15 starter i Grand Prix-klassen var der indlagt en pause efter de første otte ryttere, og bedste resultat inden pausen stod Blue Hors-berideren Daniel Bachmann Andersen med avlshingsten Blue Hors Zack for.  Daniel red et flot og fejlfrit program, hvor Zack var fokuseret og positiv, og han høstede 73,980 % for det flotte program. Daniel selv var ovenud tilfreds med turen, og som han sagde ”Det er så fedt. Zack bliver bare bedre og bedre. Den tur Zack og jeg har været på, har det ikke været uden udfordringer, så det er fantastisk at få sådan en tur hvor det hele lykkes.”

Højt dansk niveau i Boxen

Anna Zibrandtsen og Arlando var første ekvipage på banen efter pausen. Ekvipagen, der var med på det sølvvindende hold ved sommerens EM, er stadig en forholdsvis ny kombination. Godt et halvt år er hvad de har sammen på kontoen. Det betød også, at Grand Prixen i dag var ekvipagens første stævne indendørs. Som Anna selv sagde efter ridtet:

”Det var ikke vores bedste allerbedste tur i dag, men det er også vores første stævne indendørs, så vi skal lige finde den rigtige rytme sammen derinde, og jeg skal have ham lidt bedre foran schenklen i morgen.”

På trods af lidt uro nogle enkelte steder, som fx i tilbagetrædningen, leverer ekvipagen dog også flere højdepunkter, en fantastisk flot galop-zigzag med flotte omstillinger og flot gennemspring og ikke mindst en super sidste midterlinje med en fremragende passage.

Som sædvanligt leverede Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ en særdeles harmonisk tur. Jojo ligner indbegrebet af en happy athlete, som han går med ørerne fremme og med opmærksomheden rettet på Agnete. Det blev en meget stabil tur med fin kvalitet. En ærgerlig fejl i slutningen af to’er serien trak desværre lidt ned. Til gengæld blev der hentet værdifulde point i piafferne, der blev udført flot på stedet.   Helene Melsen var også på banen i første halvdel af klassen. Med Aston Martin var hun første dansker i ilden. Også Helene og Aston Martin havde en tur uden egentlige øvelsesfejl men med enkelte spændinger. De opnåede 68,200 %.  Helene var også rigtig godt tilfreds med sin tur, og som hun sagde ”Det var dejligt at ride i Boxen. Der er så meget plads inde i arenaen, så det føles næsten som at ride udenfor.”

World Cup-eventen i Herning arrangeres af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning.

Start- og resultatlister

Læs også: Det skal du opleve til World Cup Herning

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce