Thomas Sandgaard ny dansk mester

Thomas Sandgaard blev dansk mester i en spændende dyst, hvor sølvet gik til Gitte Dahl, og hvor der skulle en omspringning til, før bronzemedaljen fortjent kom om halsen på Karina Leichle.

Der var kamp til stregen, da Stephex presented by Absolute Horsetrucks DM for senior blev afviklet ved det store stævne i ridebanespringning hos Absolute Horses på Tågerup ved Kolding. Thomas Sandgaard (HER) på Nørremøllehøjs Ariel var den eneste, der formåede at ride fejlfrit i alle tre runder, så mesterskabet gik til ham. Gitte Dahl (JSK) og Conan fik sølv. Parret havde fire fejl med fra første afdeling, men da de klarede de næste to runder uden fejl, rykkede de næsten til tops.

Kasper H. Hansen (LYK) på TM Las Vegas vandt første kvalifikation, men otte fejl i anden runde pillede ham væk fra toppen. Thomas Dresler på Never Say Never lå også godt efter de første to runder med fem fejl, men fem ekstra i finalerunden sendte ham uden for placeringerne.

Hele seks ryttere var fejlfrie i finalerunden, og den blev beviset på, at man ikke skal opgive håbet, fordi man har fået otte fejl. Fire ryttere med netop otte fejl red omspringning om bronzen.

Medaljen gik til Karina Leichle (CSC) – netop kommet i gang efter barsel. Hun red på Sire d’Isigny fejlfrit i 38,06. Den utaknemmelige fjerdeplads fik Kasper H. Hansen på TM Las Vegas i tiden 39,76. De sidste to i omspringningen var Andreas Schou (ROOR) på Hazel BS, som fik fire fejl i 37,75 og Christoffer Lindenberg (SPR) på Atlanta fik otte fejl i 37,97.

Mester for anden gang
Thomas Sandgaard vandt også guld i 2011, da der for første gang blev holdt DM på Tågerup, men dengang var det på Amarone, der er hans sædvanlige førstevalgshest.

”Det er fantastisk at vinde, og ikke mindst fordi det er på denne hest,” sagde han. ”Jeg valgte at spare Amarone til kommende opgaver i udlandet, og Nørremøllehøjs Ariel er min hest på niveauet lige under. Det er første gang, den rider på det her niveau, og den har f.eks. aldrig før sprunget vandgrav til et stævne. Jeg er rigtig glad for, at jeg gav den chancen, og at det så oven i købet blev til medalje havde jeg ikke turdet håbe på.

Megaglad
Gitte Dahl var, som hun udtrykte det, megaglad for sin sølvmedalje.

”Det er anden gang, jeg starter Senior DM. Da jeg startede første gang i fjor, faldt jeg af, så det var en rigtig dårlig tur. I fredags var det første gang, jeg red en 150 cm klasse, og finalen var jo endnu sværere.  Medaljen betyder, at jeg er udtaget til Aarhus, så det er helt fantastisk.”

Senior-finalen var punktum på det store stævne, der har haft godt vejr – en blanding af sol, grå skyer og blæst, men ingen regn. Og stævnet har været rigtig godt besøgt af publikum.

Kilde: rideforbund.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce