Tre X Linde klar til EM 2017

Man kommer ikke sovende til succes i ridesporten, og det har familien Linde fra Fredensborg så sandelig heller ikke gjort, når de i år kan bryste sig af at have hele tre børn med til Europamesterskaberne i ridebanespringning i hver sin aldersgruppe. At det skulle lykkedes netop i år, er ikke tilfældigt fortæller Noona, Theodor og Philippas mor, Nanna-Louise. Målrettet træning og tilretning af de helt små detaljer i hverdagen er nogle af de afgørende faktorer til dette imponerende resultat.

Interessen for ridning stammer fra Nanna-Louises ungdom, og lige siden børnene var helt små, er de blevet trukket på ture med små ponyer i Dyrehaven. Alle tre har startet deres karriere på Tattersall Ponyrideskole i Gentofte, og med små skridt har det ene bragt det andet med sig. De første mange år har familien haft ponyer og heste opstaldet ude, men for halvandet år siden købte de Birkelunden i Fredensborg, hvor der er plads til cirka 21 heste, og det er tanken at dele af stalden skal bruges til avlshopper. Den yngste i børneflokken, Noona på 12 år, fortæller, at det har været rigtig rart at få hestene hjem, da der tidligere skulle koordineres kørsel, arbejde, skole og meget mere for at få redet.

Bygget op over flere år
Ældste datter, Philippa på 17 år har været tæt på en EM-udtagelse for ponyer flere gange, og hun fortæller, at hun er rigtig glad for, at det endelig er lykkedes – og så for hest. Det er Philippas første år som juniorrytter, og målet om en EM-debut var lige ved at smuldre i april da hendes hest bliver skadet, men en ihærdig indsats ved flere store stævner med hesten I Caipiroska gjorde parret bedre for hver gang.

Det har været hårdt, men når man har været så tæt på før, er det super fedt, at det lykkedes, og så er alt det hårde arbejde det hele værd. Noona og Theodor har også udviklet sig rigtig meget, og det er virkelig fantastisk, at vi alle tre kan opleve det her sammen,” siger Philippa, der elsker stævnerne på trods af sliddet med at få det hele til at gå op med gymnasiet og ønsket om gode karakterer.

Nanna-Louise fortæller, at det har været enormt tidskrævende med stævner for tre aldersgrupper, hvilket også var medvirkende til at familien valgte at blive en del af Absolute Horses teamet, hvor der er tre springtrænere tilknyttet, som har mulighed for at være til stede, når der er brug for hjælp flere steder på én gang. Derudover er der indenfor det sidste år tilknyttet en dressur – samt en mentaltræner.

Med trænere til at tage sig af undervisningen kan Nanna-Louise være mor, og en mors rolle er at støtte – intet andet – fortæller hun. Hun har begået begynderfejlen med at komme med sine egne meninger, men nu har hun kun morkasketten på, og hjælper også til med alt det praktiske. Far, Christian hjælper også til – især med ting der skal ordnes på gården – og så er det ham, der husker familien på, at der skal ske noget andet end bare heste. Der skal være plads til andre ting, og det sætter Nanna-Louise pris på, så det hele ikke går op i hest.

Fra hobby til professionelt
En ting er det større antal trænere og købet af Birkelunden, hvor hestene flyttede hjem, men hele setuppet omkring hestene og de tre ryttere, er også blevet meget mere professionelt, fortæller Nanna-Louise:

Vi får gode råd ned til den mindste detalje. Det kan være i forhold til indkøb af heste, hvad der skal laves af daglig træning, når ungerne selv skal ride uden træner, hestenes sundhed, fodring og vigtigheden af den rigtige smed. Den øgede opmærksomhed på detaljen har også været med til, at vi har opdaget småskader i tide.”

Tidligere gik familiens heste flere sammen på fold. Nu går de én og én, og det er vigtigt for Nanna-Louise, at de får et godt hesteliv, hvor de kommer på fold hver dag. Theodor, der netop er blevet danmarksmester for kat. I ponyer, fortæller også, at der er kommet mere fokus på deres opstilling og hvordan de placerer deres vægt, hænder og fødder. Derudover er både han og hans to søskende blevet sat i træning med løb og styrketræning ved siden af ridningen.

Hårdt men det hele værd
Det er ingen dans på roser, men hårdt arbejde at ride på eliteniveau i ridesporten, og det har hele familien måtte sande. Især har et forår og en sommer med kvalifikationer i tre aldersgrupper været medvirkende til beslutningen om, at ponyerne skal sælges efter EM. Et eksempel på den høje rejseaktivitet er Theodor, der de sidste tre måneder har boet mere i lastbilen end derhjemme, men alle tre er enige om, at det er det hele værd.

Ja det har været hårdt, men det er fedt, når indsatsen giver pote. Det er sjovere at ride konkurrencer, når man kan have en forhåbning om at være med i præmierne. Derudover får man nye venner og sjove oplevelser. Drømmescenariet i år var EM, og med lidt bump på vejen og en pony, der blev målt for høj, troede jeg, løbet var kørt, men med en fælles indsats lykkedes det,” fortæller 15-årige Theodor, der skal ride junior næste år.

Heldigvis er de tre søskende hinandens største fans, og de kan hjælpe hinanden med træning af hestene, når én af dem er afsted til stævne. Nanna-Louise fortæller også, at denne rejse kun har kunnet ladet sig gøre fordi både hende og Christian har fleksible jobs, når kalenderen skal gå op i en højere enhed. Sporten har høj prioritet, men det vigtigste er, at vi har det sjovt, slutter den stolte mor.

Noona
12 år
Udtaget til EM for childrenryttere i Slovakiet den 8.-13. august

Theodor
15 år
Udtaget til EM for ponyryttere i Ungarn den 26.-30. juli

Phillippa
17 år
Udtaget til EM for juniorryttere i Slovakiet den 8.-13. August

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce