Vagtskifte på kommandobroen – ny generalsekretær i DRF

Ny generalsekretær: Han er 53 år, og har en lang karriere med poster som topchef og med ledende roller i det danske erhvervsliv. I det private danner han par med dressurrytter Malene Folmer Jensen, og sammen driver de et mindre hestested i det Vestsjællandske, hvor der på nuværende tidspunkt er fire heste, syv hunde og fem hvalpe på gården. Herfra kører han til Brøndby, for at varetage den stilling han tiltrådte den 1. juni 2017 hos Dansk Ride Forbund – Stillingen som den nye generalsekretær. Der er naturligvis tale om Jacob Gulmann, men hvem er han, og hvad kan vi forvente efter vagtskiftet på kommandobroen?

Heste som hobby og arbejde

Jacob Gulmann har prøvet lidt af hvert i sit 53-årige liv. Hestene har altid været i periferien, men udelukkende som hobby, sammen med interessen for jagthunde. Med årene har hestene dog taget mere og mere indtog, og det var en af grundene til, at Jacob gerne ville arbejde hos Dansk Ride Forbund. Jacob har en lang karriere hos blandt andet Hempel Gruppen og Taxa 4×35, hvor han var administrerende direktør.

”Jeg har rejst meget med tidligere jobs, og haft spændende poster i erhvervslivet, men nu er tiden kommet til at arbejde med et felt, som jeg også brænder for. Jeg brænder for hestene, og det sammenhold der er blandt heste-interesserede, så det lå til højrebenet, at søge jobbet hos Dansk Ride Forbund,” fortæller han.

Hestene giver også den erfarne erhvervsmand et fælleskab med partneren Malene, og det at have hestene sammen giver dem begge en daglig glæde. At hestene altid har været en del af hans liv, har også gjort det nemmere i forhold til jobbet.

”Jeg har jo en generel viden om ridesporten. Malene er dressurrytter, hvor jeg ikke er inde i én disciplin, men mere har en bred interesse for de forskellige discipliner i ridesporten. At jeg så samtidig har arbejdet med organisationer og medarbejdere, tror jeg bidrager til en forståelse for de respektive klubber,” begrunder Jacob.

Os og dem

En af de større observationer Jacob har gjort sig i de første tre uger som generalsekretær, er den ”os og dem”-følelse der både eksisterer i klubberne, blandt ryttere, i organisationen og på Dansk Ride Forbunds kontor i Brøndby.

”Jeg har lagt mærke til, at vi selv har en tendens til at sige ’dem’ om klubberne, rytterne og andre led af organisationen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi på kontoret og i driftsorganisationen bliver omtalt som ’dem derinde’. Det skal ændres. Vi skal være et samlet ’os’, så vi har forståelse for hinanden, og får gjort ridesporten til et samlet fællesskab, hvor vi løfter i flok, for så når vi meget længere,” fortæller Jacob.

Jacob grubler over, hvorfor denne bro i forbundet er blevet skabt, men han kommer til sidst frem til, at den må være kommet med tidens tand.

”Kommunikationen har ændret sig meget de sidste par år, og mange former for kommunikationstjenester er kommet til. Man mødes ikke længere, men sender e-mails eller taler telefonisk, og det, tror jeg, skaber en kommunikativ distance. Vi glemmer at lytte til hinanden, og der kan hurtigt komme sure opstød, når man ikke kan se hinanden i øjnene,” har Jacob observeret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce