Dressurrytter om 2021: “Den stressede Louise må 2021 gerne beholde”

Det er januar, det er mørkt, og det er koldt, og for mange hesteejere kan det måske knibe lidt med motivationen. Sådan behøves det heldigvis ikke være – og slet ikke i 2022! Et nyt år er nemlig gået i gang, og det er en oplagt mulighed for både at kigge lidt tilbage og lidt frem. Derfor har vi hos Malgré Tout spurgt en række forskellige ryttere og trænere om, hvad de drømmer om i 2022, og hvad 2021 bød på af gode såvel som mindre gode oplevelser med deres heste. Måske du kan blive inspireret til din egen træning?

Louise Dall om alt fra føl til stævner

I denne januarkalender kan du møde dressurrytter Louise Dall, som her fortæller om et 2021, der har fyldt med gode oplevelser. 2022 skulle gerne byde på stævner for en række af Louises unge heste, som hun ser meget frem til at komme ud og vise frem på stævnebanerne.

Læs også: Springrytter om 2022: “Det værste var, da jeg blev trampet ned til stævne”

Annonce

Hvad er din bedste oplevelse med dine heste i 2021?

“Jeg har haft mange skønne oplevelser med mine heste i 2021, men den mest fantastiske må være, da min hoppe folede. Det var hendes og mit første føl, og jeg fik lov til at overvære hele folingen sammen med en veninde. Det var en meget stor og overvældende oplevelse, som jeg er så taknemmelig for, jeg fik lov til at opleve.”

“Og så fik jeg solgt en af mine heste til en af Norges dygtigste unge ryttere Mathilde Klaesson. Det var også en dejlig oplevelse. Det er altid fedt at uddanne en hest, som kommer videre til en dygtig rytter, for samtidig er det jo også et kæmpe skulderklap.”

Louise Dall dressurrytter
Louise Dall har haft et godt 2021. Foto: Palero Foto.

Hvad er din værste oplevelse med dine heste i 2021?

“Det har faktisk været et ret godt år for mig og mine heste. Ingen store skader eller lignende.”

Hvad er dine mål for 2022?

“I 2018 købte jeg et fantastisk hingsteføl efter Blue Hors Don Olymbrio. I år er han jo 4 år, og han skal gå championat og egnethedstest. Jeg har store forhåbninger til ham. Jeg drømmer om, at han gør det så godt, at det eventuelt kunne udløse en billet til Herning i 2023.”

Læs også: Hestetræner om 2022: “Vær åben for, hvad hesten faktisk prøver at kommunikere”

Hvad ser du frem til ved 2022 i forhold til dine heste?

“Jeg ser frem til at komme ud og starte stævner igen. Det er ved at være noget tid siden. Jeg har haft ret mange unge heste under uddannelse de sidste par år, som ikke har været klar til stævner, så nu glæder jeg mig virkelig til at komme ud og vise dem frem. Især championaterne elsker jeg, så det glæder jeg mig meget til.”

Er der noget du lader ligge i 2021?

“Jeg har haft sådan nogle rigtig fine “aha-oplevelser” med en af mine unge heste i 2021. Han har virkelig lært mig noget om ridning og håndtering af heste generelt. Han har blandt andet lært mig, hvor vigtigt det er at være nærværende i stedet for at stresse og skynde sig. Jeg er ofte presset på tid i min hverdag, så nogle gange får jeg skyndt mig så meget, at jeg helt glemmer at stoppe op nyde hestene i stalden. Så den stressede Louise må 2021 gerne beholde. Mere ro og nærvær i 2022.”

Læs også: Studerende og hesteejer frem mod 2022: “Jeg kæmper for at få alle ender til at hænge sammen”

Hvad er det bedste ved at have hest i januar?

“Januar er som oftest en kold, grå og våd måned, som ikke er så sjovt at have hest i. Mine heste er ude i alle de lyse timer, så flere gange om dagen skal jeg ud på folden i mudderet og hente dem ind for at ride. Det er ikke så motiverende. Men det fede ved januar er for mig, at man sætter sig nogle nye mål, fordi januar er begyndelsen på det nye år. Jeg synes, jeg har mere blod på tanden i denne måned end månederne forinden, fordi man træner mod nye mål i det pågældende år.”

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce