Dufour slår ny dressur-rekord i DM-finale

En sammenligning med verdens bedste dressurryttere er nærliggende efter en pragtpræstation af 25-årige Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy ved DM i dressur på Broholm Gods.

Bortset fra kameraernes arytimiske klik, var der en forventningsfuld stilhed i parken på Broholm, da Cathrine Dufour red på banen. Og fra hun rakte hånden i vejret, og musikken begyndte, blev de 6200 tilskuere vidne til en smuk, rytmisk og flydende sportspræstation, som tåler sammenligning med verdens bedste dressurryttere, som den olympiske mester Charlotte Dujardin.

Med en sikker føring i bagagen kunne Cathrine Dufour godt have valgt ikke at satse og gået efter det sikre. Men Dufour er kendt for at give den max gas, og det gjorde hun også i finalen, hvor hun cementerede sin sejr og genvandt DM titlen med rekordhøje 87,725, som både er personlig rekord, og samtidig det højeste, der nogensinde er scoret ved en DM finale.

”Det er jo helt vild! Det var super fedt at ride ind. Den der stemning når folk bare sidder klar på lægterne… det var rigtig fedt. Jeg får startet rigtig godt ud i galoppen. En lille smule mere udtryk i piaff-arbejdet ville have været super, men der er vi ude i mini-mini-ting. Min kür er hammer svær, så jeg er ovenud tilfreds,” sagde 25-årige Cathrine Dufour efter sejren og giver kredit til 14-årige Atterupgårds Cassidy.

”Han har bare præsteret fuldstændig vildt. I dag var jeg lidt mere presset, end jeg plejer at være, men af en eller anden årsag, måske fordi jeg havde så meget plads, så var jeg bange for, at jeg ikke var klar nok – så jeg skulle sådan lige KOM NU! Men jeg synes, han var sindssyg skarp i dag – det kunne næsten ikke være skarpere.”

Foto: Thomas Bisgaard/everhorsephoto.com
Foto: Thomas Bisgaard/everhorsephoto.com

Også skarp sølvvinder

Mens Cathrine Dufour var helt suveræn på toppen af mesterskabspodiet, så var der meget tæt kamp om de øvrige pladser på skamlen, men da Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ dansede rundt på banen i Broholms park, blev al tvivl om sølvet fejet af banen. Parret leverede en pragtfuld kür, og de brød 80% muren for første gang.

Finalens tredje OL-kombination, Anders Dahl og Selten HW, sikrede sig en bronzemedajle og kneb sig lige forbi det helt nye par i Grand Prix-sammenhæng, Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Don Olymbrio.

EM forude

De bedste danske dressurryttere skal om 2 uger ride den afgørende EM-prøve ved verdens største stævne i Aachen, hvor de fire bedst placerede fra DM skal ride nations-konkurrencen, inden landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein udtager de fire ryttere, der skal ride EM i Gøteborg i slutningen af august.

Den nyslåede danmarksmester er dog et temmeligt sikkert valg til en EM-billet. For ligesom Charlotte Dujardin var Storbrittaniens stærkeste kort, er Dufour Danmarks samme. En sammenligning mellem førnævnte Charlotte Dujardin gør den nykårede Danmarksmester temmelig ydmyg.

”Jeg ville dø af glæde – man vil altid gerne sammenlignes med hende, men jeg er stadigvæk meget grøn i den her sammenhæng – nu har jeg været snart halvanden sæson som senior, men føler mig efterhånden etableret, så selvfølgelig vil jeg gerne sammenlignes med hende, men jeg aner jo ikke, hvor vi ligger. Kan jeg ligge i den gode ende ved EM, vil jeg være super glad. I virkeligheden tror jeg vi skal tale meget mere om holdmetal. Jeg tror ikke bronzemedaljen er urealistisk. Hvis vi kan ride så skarpt som vi gjorde i dag, så tror jeg de andre skal passe rigtig meget på.”

Resultat DM i dressur 2017

Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy – 249,284
Agnete Kirk Thinggaard/Jojo AZ – 227,721
Anders Dahl/Selten HW – 222,742

VIDEO af Cathrine Dufours vinderridt >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce