DV Herning: En festlig fredag

Fredag under Dansk Varmblods Hingstekåring i Jyske Bank Boxen i Herning var fyldt med danske højdepunkter og sluttede tilmed festligere end nogensinde før.

Cathrine og Cassidys comeback
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy skulle på banen for første gang efter en lang skadespause hos Cassidy. Cathrine er noget ganske særligt, da hun som en af feltets eneste har uddannet sin hest fra junior til OL-niveau. Da hun red på banen sammen med sin makker, blev der så stille i Boxen, at man kunne høre en knappenål falde til jorden.

Ekvipagen red fremragende og leverede dagens bedste tur, selvom Cassidy blev lidt tændt og løb i galopøgningen, blev hun belønnet med 79.065%, hvilke betød, at hun fik en velfortjent sejr i Grand Prix-klassen. Efter den sidste parade på midterlinjen eksploderede Boksen i klapsalver og juhu-råb og en yderst lettet og tilfreds Cathrine faldt om halsen på Cassidy.
Dagens andenplads blev redet hjem af danske Daniel Bachman Andersen på Blue Hors Don Olymbrio til 78,283%. Også Severo Jurado Lopez leverede varen og red den unge Fiontini så flot, at dommerne belønnede det med 75.913% for det flotte ridt. Det rakte til en placering som nummer tre.
Se Cathrine og Cassidys vinderidt herunder.

Læs også: Cathrine og Cassidy klar til Dansk Varmblods Hingstekåring 2018

To danske sejre i CSI2* Small Tour
Den teknisk svære bane indkasserede en del fejl for rytterne i begge afdelinger i CSI2* Small Tour, men vinderne red sikkert, hurtigt og fejlfrit

I første afdeling var der et startfelt med 75 ryttere som skulle kæmpe om sejren. Det blev den altid hurtige Zahr Alfarvad Z e. Zandor Z/Landaris (opdr. J.E. Jensen Alfarvad) med Christian Petersen i sadlen, som kunne iklæde sig det flotte vinderdækken. Ekvipagen red på banen allerede som nr. 6, og deres tid på 24.81 sekunder var hurtig nok til at holde hele vejen.

Andenpladsen gik til Emmalou Falck Gubi Olsen og Cooper e. Lord Z/Polydox som red i tiden 25.37 sekunder. På tredjepladsen blev det Maria Nørheden Johansen og Nørhedens Agina Light e. Lucky Light/Alibi (opdr. Mathias Nørheden Johansen), ekvipagen reden tid på 25.55 sekunder.

I anden afdeling af MCH CSI2* Small Tour i Danish Computer Group Arena blev det også dansk sejr blandt de 63 deltagere. Her var det Stine Almind Pedersen og Selma B e. Salito/Grosso Z som præsterede at ride hurtigst af alle i en tid på 24.77 sekunder.

Andenplads gik til gårsdagens vinder Trine Hjortog Carrick e. Cartani/Contender (opdr. Christine Thomsen) efter en hurtig runde i tiden 24.88 sekunder. Tredjepladsen var også dansk, her var det Stine Cassøe og den blot 6-årige Samba’s Survivor H e. Ci Ci Senjor Ask/Lucky Light (opdr. Sissel Holfelt Kristiansen) der red en flot fejlfri runde i tiden 25.08 sekunder.

Læs også: Desværre ingen World Cup til Cathrine Dufour

Gallashow med tilbageblik
En smuk hyldest til hesten, rytteren og dansk ridesport. Publikum til FERD Gallashow til Dansk Varmblods Hingstekåring blev ført igennem et fantastisk, festligt og rørende tilbageblik på den danske ridesports historie til aftenens gallashow.

Det er ikke uden grund, at gallashowets tema og navn er “The Greatest Show”. Forventningerne var høje, og der har længe været udsolgt til begge gallaaftener for første gang i mange mange år. Og man må sige, at Dansk Varmblods hårdt arbejdende gallashowudvalg har gjort deres ypperste og sammensat et program proppet med humor, dansende heste, kendte ryttere og spektakulære udenlandske kunstnere.

Hyldest til de gamle topryttere
Aftenens ubetinget største og stående klapsalve gik til teamet af gamle topryttere inden for dansk ridesport. Margit Ørum, Hasse Hoffmann, Bjarne Nielsen, Jon D. Pedersen, Birgitte Byrialsen, Finn K. Hansen, Leif Sørensen og Michael Søgaard gav en flot opvisning til publikums store fornøjelse i Boxen. En velfortjent hyldest til nogle af de personer, som har været med til at skabe dansk ridesports historie.

Guldheste
Aftenens store udenlandske show stod franskmanden Gari Zoher med sine glinsende guldheste af racen lusitano for. Lige så let og elegant galopperede han ind på den første ”guldhest”, hvis man og hale glimtede om kap med Boxens spotlys. I løbet af den 20 minutter lange optræden, så vi smuk frihedsdressur, hvor hestene både stejlede, bukkede og lagde sig ned på kommando. Til sidst blev Boxen prydet med den hvideste Pegasus-hingst, som freestylede og rigtig viste sig frem for publikum.

Tre Helgstrand-generationer
Blandt de kendte optrædener holdt Rasmus Bjerg en skæg jubilæumstale og bød op til fællessang med ”Så længe jeg lever”.

Og sangerinden Ida Corr sluttede på fornem vis showet af med sangen ”Når jeg bliver gammel” flot akkompagneret af Ulf, Andreas og Alexander Helgstrand til hest med glitrende glimmer-jakker. Farfar, far og søn sluttede jubilæumsshowet som en velfortjent hyldest til historien, og publikum gav et stående bifald.

Læs også
DV Herning: Torsdagens triumfer
DV Herning: Onsdagens har sat gang i Boxen

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce