EM-sølv til det danske paradressurlandshold

Tirsdag stod den på holdmesterskab ved EM i paradressur, der afvikles sammen med EM i dressur og springning i Göteborg. Med fire stærke præstationer lykkedes det Stinna Tange Kaastrup, Susanne Jensby Sunesen, Annika Lykke Dalskov og Tobias Thorning Jørgensen at sikre sig en flot sølvmedalje. Onsdag skal alle fire rytterne ride om de sidste individuelle medaljesæt i kür, hvor kun de otte bedste i hver grad skal dyste.

Flotte sølvridt fra paradressurlandsholdet
Dobbelt PL-bronzevinder Stinna Tange Kaastrup (grad II) og Horsebo Smarties, der vandt individuel bronze mandag, hvor første dansker på banen i holdkonkurrencen. Hvor skridten havde drillet en smule i mandagens individuelle, satte Smarties ikke en hov forkert i team-programmet og med dagens stærkeste Grad II-program til 74,000 % fik Stinna for alvor fyret op under de danske medaljedrømme.

”Jeg er rigtig glad og rigtig godt tilfreds,” sagde en glad Stinna efter sin tur. ”Alle de ting, som vi havde talt om efter i går lykkedes. Skridten drillede lidt i går, men i dag flød det hele bare, og både schenkelvigninger og traven gled super. Nu må vi se, hvor mange medaljer, det bliver til. Jeg håber på endnu en god tur i morgen, og så håber jeg, at mine holdkolleger også får gode ture i dag.”

Den opfordring tog holdkollegerne heldigvis til sig. Flere gange PL-medaljetager Annika Lykke Dalskov Risum og Aros A Fenris og PL-sølvvinder Susanne Jensby Sunesen CSK’s Que Faire rider begge grad IV, og i deres teamklasse leverede Annika et fint program til 71,350 %, mens Susanne fik imponerende 74,150 %. Mesterskabsdebutant Tobias Torning Jørgensen (grad III) og Bruunholm Caribian lod sig heller ikke skræmme af mesterskabspresset, og makkerparret leverede et flot program til 72,176 %.

Det er de tre bedste resultater, der tæller i holdmesterskabet, og med samlet 220,351 point, blev det til en flot sølvmedalje.”De er bare så mega seje! Det blev til en lidt usikker start i den individuelle i går, men vi har talt det godt igennem og lagt en klar plan for i dag, og det er så skønt at se, at de alle har fulgt planen til punkt og prikke og ikke sat en hov forkert i dag. Danmark har ikke vundet en holdmedalje siden 2013, så sølvmedaljen er et stærkt symbol på, hvor stærk vores trup er. De er bare så dygtige, og jeg er mega stolt af dem. Nu skal vi juble i dag, og så forventer jeg, at skarpheden er indstillet, så vi får en ligeså fantastisk finaledag i morgen,” siger landstræner Astrid Gemal.

Guldet gik til England med 223,776 point, mens Holland fik bronze med 216,965 point.

Kilde: Dansk Ride Forbund

 

 

Læs også: Bronze til Stinna Tange ved EM

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce