Er du ikke hesteejer lige nu? Så genkender du måske disse ting

Der kan naturligvis være mange grunde til, at man ikke har en hest i øjeblikket. Måske er du midt i et skift af hest, og er derfor igang med at finde din nye hest, eller måske er du i tvivl om, om du overhovedet skal have hest igen. Hvis du har haft hest, men ikke er hesteejer lige nu, så kan du måske genkende nogle af disse fem ting.

Læs også: 4 typer heste, man falder for gennem et liv som rytter

Annonce

Du savner rutinen

De fleste hesteejere har inkorporeret en god rutine til hverdag, så de kan nå alt det, de skal i løbet af dagen. Og rutinen er velplanlagt, så der er gang i den, men også tid til at gå og hygge lidt mens man ordner boksen, hvor man kan lade tankerne flyde eller snakke med sine staldkamerater. Som menneske, vender man sig hurtigt til en rutine, og det kan godt føles lidt mærkeligt og tomt, når ens rutine ændres så markant. Derfor er det altså helt normalt at savne rutinen i hverdagen.

Du har lige pludselig mange flere penge

Som hesteejer bruger man rigtig, rigtig mange penge på sin firbenede ven – hele tiden. Der er alle de udgifter, der typisk følger med; opstaldning, smed, udstyr, undervisning og så videre, og desværre – forhåbentligt sjældent – en dyrlægeregning. Det løber oftest op i rigtig mange penge. Og hver gang man så har lidt ekstra på lommen, så går det op for en, at det faktisk er det perfekte tidspunkt at købe en ny trense, ridehjelm, sadelunderlag eller, hvad man nu ellers føler, at man lige går og mangler. Men når du så ikke har en hest, har du pludseligt mange flere penge på kontoen – og hvad skal du så bruge dem på?

Læs også: Bare én mere! 5 ting, som sniger sig ned i indkøbskurven hos hesteejeren

Du ved næsten ikke, hvad du skal bruge alt den ekstra fritid på

Når man har sin egen hest, bruger man stort set al sin ekstra tid i stalden. Lige så snart man har fri fra skole eller arbejde, er det direkte ud i stalden og i gang med dagens heste-gøremål. For som hesteejer, skal du jo ud til hesten hver dag, træne den, hygge om den, ordne dens boks, ordne udstyr og så videre. Ofte går weekenderne også med enten stævner, arbejdsdag i stalden eller bare en ekstra lang tur i stalden med god tid til at ride tur, ordne manen og pudse udstyr. Men når disse ting så ikke fylder dine dage, hvad skal du mon så bruge tiden på? Måske skal du prøve en af de andre hobbyer, du egentlig gerne har ville prøve, men ikke lige haft tiden til det – det har du nu.

Læs også: 6 ofre, du (sikkert) har lavet for din hest genenm tiden

Du vil stadig tage alle chancer for at være sammen med heste eller se forskellige shows

Om det er et bevidst valg eller ej, at du ikke har hest lige nu, kan man sagtens komme til at savne livet med heste ret meget. Derfor føler du dig måske også tit fristet af at tage med staldvennerne til stævne, shows eller messer – bare for at mærke lidt af hestelivet igen. Og det er altså helt okay. Du kan jo også drage fordel af de mennesker, du kender, som har hest – de vil sikkert tage imod dig med åbne arme, hvis du spørger om du må komme og være lidt med. Hvis du også gerne vil med til stævnerne som tilskuer, men også savner omgangen med heste, kan du eventuelt tilbyde at agere groom for en af dine hestevenner. Det vil tage noget af presset fra dem, og du ville kunne hygge dig med at gøre hesten klar.

Du ved, at du kommer til at have hest igen – på et tidspunkt

Lad os bare indse det; engang hestemenneske – altid hestemenneske. Det kan altså være svært at slippe livet med hest fuldstændig, så der er måske en chance for, at du ender med en at købe en hest igen hen ad vejen. Måske du har brug for en pause fra hesteverdenen, hvor du kan prioritere nogle andre ting og dele i dit liv – men vi er sikker på, at du også holder mulighederne åbne, når det kommer til at få en hest igen – på et tidspunkt.

Læs også: Køb af hest: Det skal du være opmærksom på, hvis du vil købe hest ubeset

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce