Få historien om den portugisiske skole for ridekunst

António Borba Monteiro bruger det meste af sin tid med at træne heste for den historiske rideskole – den portugisiske skole for ridekunst. Han har også opnået den prestigefulde titel Master, og så er han ikke blank for at indrømme, at han også har begået fejl i sine yngre dage, og har af dem. Her får du et uddrag af hans fantastiske historie med de smukke lusitanoheste.

Den første tid som hestetræner

Det er nogle lærerige år for den unge António, der i denne tid blandt andet får lov til at arbejde med den kendte træner og rytter Master Nuno de Oliveira, som har inspireret mange hestefolk verden over til at værdsætte den klassiske metode. Master Oliveira er ikke hvem som helst, og det ses som en ære at arbejde for ham. 

António deltager både i uddannelse af de unge heste, og han har konkurreret helt op til internationalt niveau i dressur. I dag er han gået væk fra konkurrencerne og forklarer det således: 

Når man rider konkurrencer, rides der efter et program, som alle skal kunne – uanset om hesten har talent for det eller ej. Man rider efter en ide om, hvad hesten skal kunne og prøver derved at tilpasse dens kompetencer efter det. At skulle noget bestemt er stressende for både rytter og hest.” 

En prestigefuld titel

I 1998 opnår António den flotte titel som Master eller chef på skolen. I dag er de to ansatte med denne titel, og det er de to, der står for den overordnede linje i uddannelse af heste og ryttere på skolen. António kan ikke forklare, hvorfor han valgte netop denne vej, men han ved, at han havde et talent, som han forfulgte samtidig med, at det var sjovt at være på skolen. 

Hestene giver mig balance og entusiasme for livet og ridning. Folk omkring mig forstår ikke altid, hvorfor jeg bruger så meget tid med hestene, men for mig er det stadig som en drøm. Jeg elsker hestens natur, og den fortæller os sandheden lige med det samme,”

fortæller en mere eller mindre drømmende António, der ellers ikke synes at have overvejet, hvorfor hele hans liv har handlet om netop heste.

Heste er nemme at træne: når vi gør det rigtige, får vi den rette respons med det samme”.

Vil du læse mere om skolen og António, så klik ind på vores artikel: Tag med til den Portugisiske skole for Ridekunst i vores magasin #39.

Læs også: Cristoffer Nerving Møllekær; Livets valg har konsekvenser

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce