Hun bliver CEO for Zibrasport i en alder af 25. I dag et par år senere har hun skabt sin egen virksomhed LittleUnBox. En abonnementsbaseret virksomhed, der sender bokse med overraskelser og udvalgte produkter ud til sine medlemmer hver måned. På ti måneder er hun gået fra et par 100 medlemmer om måneden til flere tusind ved sidste sending. Opskriften er hårdt arbejde og målrettethed og selvfølgelig en kæmpe passion for sin virksomhed.
Camilla Blicher Mitchell fortæller, hvordan det er at gå fra at være eliterytter til et liv som topmotiveret karrierekvinde. Hun er overbevist om, at tiden på det danske dressurlandshold og som rytter har givet hende den fornødne ballast til at knokle hårdt for sine mål og drømme.
Læs også: Hold ferie med din hest uden al besværet
Endnu en baby bliver født
Camilla Blicher Mitchell har altid drømt om at starte sin egen virksomhed. Den rigtige ide har bare ikke været der. Kort efter hun blev færdiguddannet bachelor i Innovation Entrepreneurship, ansatte Zibrasport hende som projektleder og senere som CEO for virksomheden. Nogle år senere bliver hun gravid, og i den første del af sin barsel får hun for alvor mulighed for at overveje sine drømme om iværksætterlivet. Det sætter skub i de kreative tanker, og hun melder ud til Zibrasport, at hun ikke kommer tilbage til jobbet som CEO, men vil gå videre med sit eget.
Ret hurtigt falder tankerne og ideerne på plads omkring, hvad LittleUnBox skal være for noget. Camilla elsker udfordringer, og ret tidligt i forløbet melder hun ud på LinkedIn, at hun lancerer sin nye virksomhed den 17. maj. Som sagt så gjort, Camilla er nemlig en kvinde, der holder sit ord. På datoen bliver der trykket go for de første ordrer, og det har ikke stået stille siden.
Ridesporten har mange ligheder med iværksætterlivet
“Meget går igen fra rideverdenen til det, jeg laver i dag. Begge steder skal man være top engageret og passioneret,” siger Camilla Blicher Mitchell.
Camilla starter med hestene som de fleste af os andre: På en lille pony på en rideskole og bliver hurtigt bidt af sporten. Så bidt at hun ret hurtigt får sin egen pony. En svær en af slagsen, der har haft et lidt hårdt liv før Camilla. Sammen arbejder de to sig op og går fra almindelig LC-niveau til landsstævner.
Ambitionerne bider sig fat
Livet som stævnerytter stopper ikke bare efter ponyårene for Camilla. Hun får som 14årig mulighed for at ride på Flying Dimond – en meget dygtigt dressurhest, ejet af Lis Hartels barnebarn, Nicole. De to er et perfekt match med det samme og bliver sammen udtaget til det danske juniorlandshold i dressur.
“Jeg havde aldrig siddet på så dygtig en hest. Fra første ridetur med god støtte fra Nicole på siden, der spillede det bare.”
Farvel til ridesporten – det er alt eller intet
Efter nogle år i toppen af dressursporten ændrer alt sig fra den ene dag til den anden. Camilla bliver pludselig uden hest, da hendes nyere ridehest fra Tyskland skal sælges videre. Hun bliver derfor udstyret med en unghest, som hun skal starte næsten forfra med. Det tager pusten fra rytteren, plus at hesten on and off er syg.
Læs også: 4 springryttere, der er døtre af nogle af verdens mest berømte mænd
Fortsætter i hestebranchen i nogle år
Selvom Camilla stopper som rytter, så fortsætter hun i branchen. Hun bliver nemlig ansat som projektleder og senere som CEO hos Zibrasport i en alder af kun 25 år. Hun er glad for at arbejde med heste, selvom det ikke er som rytter. Det netværk og erfaring, hun har fået med sig fra stævnebanerne, er meget brugbart som ung direktør ved et hestemedie.
“Det var en rigtig stejl læringskurve, men også ekstremt spændende. Jeg havde utrolig mange gode folk omkring mig til at guide og støtte, og så havde jeg et stærkt team.”
Forkælelse i hverdagen til de danske småbørnsfamilier
Camilla har længe drømt om at starte sin egen virksomhed. Da hun går på barsel, ser hun pludselig muligheden for at gå all in på projektet. Hun stopper i sin stilling som CEO og arbejder målrettet med sin idé, der senere skal blive til LittleUnBox.
“Jeg tror ikke, jeg havde fået tankerne til LittleUnBox, hvis ikke jeg var blevet mor. Hele formålet er at give gravide, nybagte- og småbørnsforældre, inspiration, tryghed og forkælelse i deres hverdag. Et behov som jeg selv kender til med min datter på halvandet år,” siger hun.
Konceptet bliver taget godt imod. På bare ti måneder har virksomheden flyttet sig fra et par 100 medlemmer om måneden til flere tusind ved sidste sending – alt sammen ved hjælp af hårdt arbejde, passion og et godt team omkring sig, siger iværksætteren.
Det giver ridesporten videre
For Camilla er der ingen tvivl om, at ridesporten har haft en stor betydning for hendes liv og fremtidig karriere.
“Når man bevæger sig i den sport og sammen med heste, så lærer man at prioritere, koordinere og være målrettet. Ofte skal der også tilsidesættes noget for, at der kan opnås noget andet. Det er meget vigtige evner at mestre, når man som jeg står med egen virksomhed,” siger hun og fortsætter:
“Jeg har fra ridesporten lært at håndtere både gode og dårlige dage, være målrettet og top engageret. Det er nødvendig læring, hvis man vil starte sit eget. Jeg synes, ryttere skal være bedre til at italesætte alle de kompetencer, de har med sig fra hesteverdenen overfor fremtidige arbejdsgivere. Det kan vi godt blive bedre til at prale med.”