Derfor får du hjemmelavede julegaver

Så er vi langt om længe gået ind i årets hyggeligste måned, og kan med glæde i stemmen sige: ”Glædelig 1. december!”. En måned der er fyldt med masser af hjertevarme, flotte lys på træerne, god mad, glæden ved at give gaver til andre, og så er der for hestefolket naturligvis mulighed for at pynte stalden op med masser af guirlander, kravlenisser og julehjerter.

Som hestemenneske ved man godt, at december altid lige er en lidt dyre måned end alle andre måneder – for lad os nu indse det; alle vores penge bliver brugt på hest, hest og mere hest, så hvordan skal vi lige få skrabet sammen til julegaver, julemad, og den øgede forbrug af købe-risalamande, som vi tager med i stalden, i december?

Har du alligevel en omgangskreds, som ikke helt kan forstå hvor dine penge egentlig flyver hen i månederne op til december, som det gør at du ikke kan spare op? Så har vi her fem poster, du kan vise i fremtiden – så vil de helt sikkert kunne forstå, hvorfor alle dine julegaver er hjemmelavede!

  1. Nye dækkener, nyt underlag – generelt nyt udstyr

Okay. Vi kan til nøds se hvad du mener – Nyt udstyr er ikke altid en nødvendighed. Men til vores forsvar, så er det ikke vores skyld, at alle de nye efterårskollektioner er så flotte! Med efterår og vinter kommer kulden, og det betyder at vi har behov for ny vinter-ridejakke, nye termostøvler, ridebukser og nye handsker. At de har en anden farve end vores underlag, skridttæppe og bandager er bare rigtig ærgerligt – og så må der nok også hellere købes nyt af dét!

Synes du alligevel det lyder lidt tåbeligt, at skulle købe så meget nyt udstyr, så er der altså nogle ting der er vigtige at få købt: nye dækkener – for de andre blev ødelagt sidste efterår, nye klokker, og alle de andre ting der pludselig går i stykker, og som skal erstattes omgående!

  1. Indendørssæsonen er altid hyggelig

Vi ved godt vi sagde at vi holdt stævnepause her til vinter, for at spare penge, men når vi endelig står midt i indendørssæsonen kribler det i vores fingre, for at komme afsted. For indendørssæsonen er bare altid så god, og særligt stævnerne i december er altid fyldt med ekstra hygge og oppyntning. Derfor kan pengene altså ikke spares fra stævnene!

  1. Masser af mudder

… Betyder typisk tabte sko, ødelagte dækkener, smadrede grimer og mistede klokker. Allerede der er udgifterne på hest steget! Der er naturligvis tale om udefrakommende faktorer – og derfor er det jo ikke vores skyld, at pengene forsvinder mellem hænderne på os. (Men pssst… Vi synes altså også selv det er skide irriterende!)

  1. Lidt ekstra hygge

Det’ sørme, det’ sandt – december! Åh, hvor er det hyggeligt. Vi ved jo alle sammen, at hestefolket bruger mange timer i stalden – og det gør vi hele året rundt. I december er der bare lige lidt mere anledning til at bage kage, drikke flere kopper kaffe i rytterstuen og købe ekstra godter til pigerne i stalden = udgifter, udgifter, udgifter.

Men når alt kommer til alt, handler det ikke kun om at vi skal hygge os, og have det godt i efterårsperioden. Det skal vores heste også – og det leder til køb af Mash, ekstra gulerødder og tilskudsfoder. Alt sammen noget der gør hullet i lommen en kende større.

  1. December + Helligdage = Dyrlæge

Ak… Det er de færreste inden for hesteverdenen der ikke kender til denne post. Dyrlægeregningen. For med en måned som december, som indeholder væsentlig flere helligdage, så er der også større risiko for at ”Doktor Dyr” skal ud på visit. Juleaften. Klokken 22:30. Av.

Vi ved desværre bare godt, at det altid rammer på de dummeste tidspunkter, og typisk er det ikke noget alvorligt vores kæreste ven fejler. Vi må dog bare erkende, at ligegyldigt tidspunktet, så skal vi passe på vores firbenede, og regningen må betales. Og så er vi tilbage til de hjemmelavede julegaver!

Læs også: Derfor skal du ikke date din underviser

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce