Hugo Simon: En levende legende trækker sig fra sporten

Den østrigske rytter Hugo Simon har i en alder af 74 år meddelt, at han nu trækker sig tilbage. Hans sidste internationale start var til det internationale tostjernede stævne i Wiener Neustadt sidste år i oktober, hvor han blev nummer to i Grand Prix-klassen. Hugo Simon har deltaget i seks olympiske lege, og her vundet sølv for hold i 1992 med Apricot D. Ved de olympiske lege i 1996 deltog han i omspringningen om sølv- og bronzemedaljer i det syv-mands store felt, men endte på en individuel fjerde plads. Simon var den første til at vinde tre World Cup-titler (1979, 1997 og 1998) og til i 1990 at vinde ”Pulsar Crown” – nu kendt under navnet Rolex Grand Slam.

Læs også: Safety Tracker: Når sikkerhed kommer først

Derudover vil Hugo Simon altid have æren af at have vundet finalen i det allerførste FEI World Cup-springstævne i 1979. I 1998 vandt Hugo Simon Aachen Grand Prix, var individuel sølvmedaljetager ved Europamesterskaberne i 1997, og så er han femdobbelt vinder af Hamburg Springderby. I løbet af sin karriere over fire årtier red Hugo Simon en lang række enestående heste, herunder den hannoveranske superstar E.T. (Espri x Gracia ved Garibaldi II), som blev klonet i 2006. I december 2014 modtog han et livslangt æresdiplom for sit virke i sporten ved Mevisto Amadeus indendørs stævne i Salzburg, Østrig.

Hugo Simon løfter trofæet  i 1979. Foto: FEI
Hugo Simon løfter trofæet som den første vinder af Volvo World Cup i 1979. Foto: FEI

Læs også: Fodring af avlshopper i brunstperioden

Med rekorden som den ”ældste rytter til at vinde et Grand Prix” er Simon nu klar til at hænge hjelmen op for altid. Begge hans topheste er solgt – Freddy er nu hos Hans Frischeis i Østrig, og C.T. vil blive set sammen med den tyske rytter Tina Deurer. Simons aldrig svigtende disciplin og dristighed vil uden tvivl stå som et lys for alle stræbsomme unge ryttere.

Kilde: Noelle Floyd

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce