Juleaften som hesteejer: 6 ting der bare ikke må gå galt

Juleaften står for døren, og alle hesteejere ved, at sådan en dag enten kan køre som smurt, eller ende i det største gang rod. Hvorfor? Jo, fordi man som hesteejer aldrig er sikret to ens dage med hestene, og det altid er lidt ”enten eller” med hestene. Derfor gruer de fleste også lidt for helligdage, for på sådanne dage er alting bare lidt dyre med hestene, og tingene virker altid som om de tager lidt længere tid. Vi har samlet en liste over 6 skæve ting, der kan gå galt, men som vi hesteejere absolut ikke ønsker skal ske lige på juleaftens dag – eller i det hele taget for den sags skyld.

Aftaler ændres

En aftale ændres, og pludselig skal du stå for alt i stalden, fordi staldmanden holder juleferie. Det indebærer at tiden i stalden pludselig skal bruges på alt det praktiske. Du kan godt vinke farvel til forestillingen om, at du kun lige skulle ud i stalden for at kysse din bedste ven og ønske glædelig jul. Nu skal du ud i stalden minimum tre gange for at lukke ud, lukke ind og aftensfodre. Farvel juleaften.

Læs også: Juleaften taler din hest

Jeg skal lige nå dét, og dét, og dét

Apropos aftaler der ændres, så er det ikke sikkert dine andre aftaler ændres i stalden. Og derfor skal du stadig stå for alt omkring din egen hest. Idet du kommer til stalden – allerede lettere forsinket – smider tre af de andre hesteejere dig en SOS. De har behov for at du ordner deres bokse og tilser deres heste. Du skal nu nå alt på ingen tid, og får diverse opkald fra din familie, som spørger hvor langt du er, og om du kan nå at spise med til risalamanden.

Læs også: Julestemning i stalden: 3 simple tips

Annonce

Hvad med gaven til hesten?

Du tror du har godt styr på julen. Maden er købt, gaverne er under træet og anden er i ovnen. Men hov – hvad med gaven til din hest? Hvor er den lækre sliksten til heste henne, som du gik og tænkte på tilbage i november, at du helt sikkert ville købe til den? Eller det lækre dækken? Måske har du slet ikke skænket det en tanke før nu, at du selvfølgelig skulle have haft en gave klar til din bedste ven. 1-2-3 så står du i Rema 100 og køber en sæk gulerødder og putter lynhurtigt et gavebånd om i bilen på vej i stalden. Det må være julegaven for i år – igen. Men hey, din hest bliver helt sikkert glad!

Gud, anden!

Er du et af de overskudsagtige mennesker, der får sagt lidt for højt ”at du da godt kan stå for anden” et par uger før juleaften? Ja, så er du sikkert også et af de glemsomme mennesker, som har glemt alt om den aftale. Hvornår du finder ud af det? Klokken fire. Juleaften. Når dine gæster kommer klokken seks – og du naturligvis stadig står i stalden.

Dyrlægen holder jul i din stald

Det er næsten en kliche, men ikke desto mindre er den god nok: Dyrlægen er A-L-T-I-D mest nødvendig på det dyreste tidspunkt. Det er nærmest en naturlov, når man er hesteejer. Hvilket tidspunkt det er? Juleaften. Klokken 23. Vi siger ikke, at det behøver at være noget alvorligt, men det sår, din hest har på benet, er da også begyndt at se lidt betændt ud, er det ikke? Der er ingen udvej: Dyrlægen er nødt til at holde jul i din stald.

Snestorm og minusgrader

De kære firbenede giver indimellem en hesteejer anledninger til mange bekymringer, og på sådan en dag som juleaften bliver de ikke mindre. Især ikke hvis der er lagt op til snestorm og minusgrader, og tankerne hele tiden kører i baghovedet. Gad vide om din elskede ven nu fryser og har nok wrap? Burde du ikke lige køre en tur i stalden? Jo, helt sikkert! Også selvom gæsterne kommer om 20 minutter.

Læs også: Hvad skal din hest have i julegave?

Annonce

Artiklen er oprindeligt bragt i december 2017 men er efterfølgende blevet revideret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce