Sponsorspring: Få din virksomhed ind på stævnebanen

Annoncørbetalt artikel
O. M. Spring & Søn logo

Med alverdens flotte farver, opsigtsvækkende motiver og særlige udformninger stråler alverdens sponsorspring frem på springbanerne rundt omkring i landet, når der afholdes større stævner. Blandt publikum går snakken på, hvilket et, der er flottest, og når fotografer og tilskuere foreviger ekvipagernes øjeblikke på kamera, kan hestefolket snakke videre om de flotte spring derhjemme.

Med et sponsorspring vækker man opsigt, man bidrager til en flot konkurrenceopsætning under springstævnerne, og man giver sin virksomhed en unik mulighed for at nå ud til en stor målgruppe. Men hvordan får man lavet sådan et sponsorspring? Kan man selv bestemme, hvordan det skal se ud, eller skal man have nogen til det? Og hvad koster det typisk? Alle disse spørgsmål skal vi forsøge at give dig svar på nu sammen med dem, der er nok mest kendt for at lave sponsorspring herhjemme: O.M. Spring & Søn.

Læs også: Lån dig til en professionel springbane – helt gratis

HVEM ER O.M. SPRING & SØN?
Virksomheden O.M. Spring & Søn – også blot kendt som O.M. Spring – har eksisteret siden 1981 og er kendt i hele Ridedanmark for at lave flotte, miljøvenlige og bundsolide sponsorspring. I 40 år har de leveret springmateriale, men også dressurhegn og andet stævnemateriale til de helt store stævner herhjemme. Det tæller blandt andet stævnerne på Vilhelmsborg, Hingstekåringen i Herning, Equitour, World Cup i Herning, Store Hestedag og mange flere, store stævner i hele landet. Og så må man ikke glemme alle klubberne derude, som gratis kan leje O.M. Springs forhindringer gennem Forhindringsklubben. Desuden laver O.M. Spring også materiale til sadelrum. Alt hvad de producerer, er FSC-godkendt. Det betyder, at det opfylder kravene for miljøvenligt skovbrug.

Sådan får du lavet et sponsorspring

For at kunne fortælle dig, hvordan du får lavet et sponsorspring, du bliver glad for, har vi talt med Naja Holmskov fra O.M. Spring- Hun fortæller først og fremmest, at når man har et ønske om at få lavet et sponsorspring, så er det altid en god begyndelse, hvis man i forvejen har en idé om, hvad man vil have. Er man på helt bar bund, betyder det dog ikke, at man ikke kan få et flot spring ud af det alligevel. Så skal O.M. Spring nok hjælpe med at finde det helt rigtige design passende til dine ønsker.

“Selv en håndtegning fra dig eller dine medarbejdere kan være en god indgangsvinkel. Oplysninger om ønsket budget, størrelse og fremsendelse af logoeksempel er ligeledes et godt grundlag for at komme i gang”, fortæller Naja. At få O.M Spring til at lave et design er altså helt uforpligtende og gratis.

Sponsorspring World cup herning
Sponsorspring under World Cup Herning. Foto: Malgré Tout.

Hvad skal du vælge?

For at give dig en idé om, hvilken type spring du bør vælge, har vi spurgt Naja ind til mulighederne. Det handler både om springets størrelse, det ønskede fyld og om prisen på det.

Enkelt spring, oxer eller serie

Spørgsmål: Når man gerne vil have lavet et sponsorspring, hvad mener I så er fordele og ulemper ved at få lavet hhv. en lodret, en oxer eller en hel serie af spring?
Svar: “Det kommer helt an på, hvad sponsor selv ønsker. Man kan jo sammenligne det med an annonceflade. Jo større spring, jo større annonceværdi. Vælger man en serie, kan modtager jo bruge den både sådan og som lodrette og oxere. Jeg synes ikke, man kan sige, at noget er bedre end andet direkte. Alle typer vil have en god værdi og vil jo blive brugt på banen.” 

Spørgsmål: Hvad er den mest populære type sponsorspring, I sælger?
Svar: “Det er lodrette og oxere – designet fra bunden i samarbejde med kunden selv.”

Udformning af fyld

Spørgsmål: Hvad mener I er fordelene ved at få lavet fyld til springet? Her tænker vi for eksempel på reklameværdien og “blikfanget” i det.
Svar: “Alle spring kan designes med eller uden fyld. Man kan også vælge de store planker/hængefyld. Alle dele kan udformes i alverdens afskygninger, så det matcher logo eller design. Skal springet bruges mest til ponyspringning, vil det dog ikke være en god ide med store fyld til for eksempel logomontering, da fyld hertil skal være mindre. Logo og tekst vil hurtigt blive meget småt. Men ellers er det klart, at jo flere flader hele springet har, jo større mulighed er der for at kunne dekorere springet med sit budskab. Vingerne til ponyspring kan sagtens designes, så dit budskab bæres tydeligt herpå, og så du ikke behøver reklame på fylddelene.”   

Tungt eller let

Spørgsmål: Hvad gælder der i forhold til at tage stilling til, om det skal være et tungt eller et let spring? Hvad er fordelene ved hver af de to muligheder?
Svar: “De lette spring er gode indendørs, til almindeligt brug samt stævnebrug ude i alle klubberne. Her kan både de små og store være med. De store, tunge spring er bedre udendørs eller i de store haller og arenaer. Vingerne kan fylde meget, når de kommer ind i en ridehal og de er tunge at flytte rundt på, hvis ikke man har noget materiel til let og hurtig håndtering som for eksempel vores bomvogn. De store spring er dem, hvor der er størst mulighed for at lave designet særpræget”.

Vælg selv prisen

Spørgsmål: Det er sikkert ikke helt nemt at svare på, men hvad koster det typisk at få lavet et sponsorspring
Svar: “Det kan koste alt imellem 2.500 og 30.000 kr. Det kommer helt an på, hvor stort og omfangsrigt, det skal være. Et stort og dekorativt spring koster selvfølgelig mere end et mindre spring – men man kan helt selv bestemme, hvilket budget det skal laves ud fra”.

Herunder kan du se to priseksempler på et typisk let sponsorspring.

Eksempel 1

O.M. Spring skitse 1

Springet består af
2 stk. vinger
6 stk. 3 m letvægt ovntørrede bomme
6 bomholdere
1 stk. stort fyld

Pris: 5.849,- ex. moms og ex. logo.

Eksempel 2

Smed forhindring lavet af O.M Spring

Springet består af
2 stk. vinger
2 stk. 3 m letvægt ovntørrede bomme
6 stk. bomholdere
1 stk. planke/hængefyld

Pris: 8.399,- ex. moms og ex. logo.

Dette er blot to ud af rigtig mange eksempler. Du skal selvfølgelig bytte farver og logo ud med det, du selv ønsker. Du kan få spring helt ned til omkring 2.500 kr. ex. moms, hvis du ønsker det.

World cup sponsosrpsring
Sponsorspring under World Cup i Herning. Foto: Malgré Tout.

Læs også: Guide: Sådan vedligeholder du dine spring

Det skal du have styr på

Inden du ringer til O.M. Spring for at få lavet et sponsorspring, bør du have styr på disse ting:

  • Vær sikker på, hvem sponsorspringet skal laves til og hav rigtig gerne logoet klar.
  • Overvej ønsker om design, både i forhold til farver, men også i forhold til om springet skal være en lodret, en oxer, en serie, og om det skal være et let eller et lidt tungere spring.
  • Tænk over antallet af bomme, fyld, planker m.m.
  • Vær sikker på, om springet skal være til pony eller hest – eller begge dele.
  • Kend budgettet – så kan O.M Spring fra begyndelsen fortælle dig, hvad der er af muligheder.
  • Husk at tage højde for omkostningen for at få springet leveret.
  • Du er altid velkommen til at sende en håndtegnet skitse med din egen idé eller finde inspiration på O.M. Springs hjemmeside.

“Står du som klub og skal søge sponsorater, laver vi gerne tegninger efter ønske og budget, som du kan vise frem. Kontakt blot din sponsor for ovennævnte oplysninger, så hjælper vi dig videre”, afslutter Naja.

O.M. Spring sponsorspring
Her er et eksempel på, hvor flot et sponsorspring kan blive. Foto: O.M. Spring.

Læs også: Ekspert: At læge hest stimulerer dit barns indlæring og udvikling

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce