Olympisk dressurrytter suspenderet fra internationale stævner efter mishandling af pony

Den brasilianske OL-dressurrytter Leandro Aparecido Da Silva er efter længere tids undersøgelser nu suspenderet fra kommende internationale stævner og events. Efter det kom frem i august i år på sociale medier, at han havde mishandlet sin datters pony, er han nu ikke længere velkommen på diverse stævnepladser foreløbig. Det fortæller FEI.

Suspenderingen trådte endeligt i kraft 1. december 2020, efter at FEI har undersøgt sagen fra i sommers. Længden af udelukkelsen fra stævner og events for den brasilianske rytter afhænger af den endelige domsafsigelse fra FEI. Rytteren er desuden også forbudt adgang som tilskuer.

Her ses billedet i en noget dårlig kvalitet, der tilbage i august 2020 florerede på de sociale medier. Billedet har blandt andet ført til sagen om anmeldelsen af dyremishandling. Foto: Privat

Først ingen dom til rytteren

Tilbage i oktober 2020 blev det dog meldt ud af det brasilianske rideforbund, at der efter en undersøgelse ikke ville blive nogen straf til rytteren, da hændelsen med ponyen ikke skete på en stævneplads eller i en officiel anledning. Samme begrundelse lød dengang også fra højesteret indenfor sportsdomme hos det brasilianske rideforbund (STJD), at de heller ikke vil gå videre med sagen om dyremishandling. 

FEI tog sagen i egen hånd

På trods af beslutningen fra det brasilianske rideforbund om, at rytteren ikke skulle suspenderes, valgte FEI selv at gå videre med sagen og har nu besluttet, at behandlingen af ponyen var så voldsom, at det betyder omgående forbud for rytteren mod at deltage ved stævner eller events.

Annonce

Leandro Aparecido Da Silva har indrømmet, at det er hans datters pony, han rider på, som vises på de sociale medier. Hans forklaring på behandlingen tilbage i august lød på, at han ønskede at sætte ponyen på plads, fordi den efter sigende skulle have bidt hans dengang toårige datter.

Leandro er 44 år gammel, konkurrerede for Brasilien ved de olympiske lege i 2008 i Beijing, deltog i 2011, 2015 og 2019 ved Pan American Games samt ved World Equestrian Games i Tryon i 2018.

Læs også: Levn fra gamle dage: Er du for eller imod brugen af næsebremser?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce