Pia Kjærsgaard langer ud efter rewildingsprojekt i blogindlæg

Den hede debat om rewilding, hvor heste, køer og andre større dyr skal indgå som naturplejere, er nået helt til tops i dansk politik. Den tidligere formand for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF) blander sig nu i diskussionen i et blogindlæg hos Jyllands-Posten.

Annonce

Sagen ved Molslaboratoriet fik politikeren på banen

Pia Kjærsgaard er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti og 2. næstformand i Folketingets Præsidium. Ja CV’et er langt, og der er få sager, som den erfarne politiker ikke har taget stilling til. Nu er turen så kommet til den seneste debat om rewilding og ikke mindst sagen ved Molslaboratoriet. Politikeren er øjensynligt dybt forarget over projektet, hvor blandt andet heste og køer skal indgå som naturplejere. Det er efter hendes mening på bekostning af andre dyrs velbefindende, at man forsøger ay genskabe mere biodiversitet.

Molslaboratoriet – sagen kort

I sidste uge kunne flere medier herunder Malgré Tout fortælle om en politianmeldelse imod Molslaboratorier i den sydlige del af Djursland. Den kommer i kølvandet på de seneste måneders debat om rewilding. Om hvorvidt man kan sætte eksempelvis heste og køer ud som naturplejere. Bølgerne er især gået højt i forhold til, om vilde dyr egentlig er vilde, når de langt hen ad vejen er hegnet ind. Sagen har ført til, at dyrlæge Jens Kristoffersen har meldt Molslaboratoriet til politiet for vanrøgt.

Du kan læse om sagen her, hvor Jens Kristoffersen udtaler sig om sin anmeldelse til TV2 Østjylland.

Rewilding må ikke være på bekostning af andre dyr

Pia Kjærsgaard er mildest talt gal i sit blogindlæg. Præcis som vi kender hende bedst, langer hun ud efter institutioner og partier på den modsatte fløj. Dansk Folkeparti vil ikke lægge stemmer til et naturprojekt, der ikke tager vare på dyrene, lyder meldingen.

Jeg må bare sætte foden ned og sige: Det bliver ikke med Dansk Folkepartis stemmer og opbakning, at vi skal se heste, elge, bison og kvæg der render rundt på disse indhegnede områder med brækkede lemmer, betændte øjne elle døende pga. mangel på mad, fordi nogen synes, at natur skal være natur, og at den skal gå sin helt naturlige gang uden menneskelig indblanding.

Pia Kjærsgaard, Medlem af Folketinget for DF, udtaler sig her i et blogindlæg i Jyllands-Posten.

Pia Kjærsgaard fortsætter sin skrivestrøm, og henviser desuden til at dyr ikke skal lide for at bevare en bestemt natur. Hun henviser desuden til de meget omtalte paragraffer i dyrevelfærdsloven.

Annonce

Rewilding – sagen kort

Den 2. februar poster Hestens Værn et opslag på Facebook om de kommende naturnationalparker. Et stort naturprojekt til hensigt at sikre mere vild natur i Danmark.
Det er et lovforslag, der er sendt i høring, hvor det blandt andet skal drøftes, om heste skal være naturplejere i projektet. Hestens Værn og andre dyrevelfærdsorganisationer er ikke glade for forslaget. De frygter, at der kommer brud på dyrevelfærdsloven. Der er efterfølgende lavet en underskriftindsamling med overskriften: “Nej til ændring af Dyrevelfærdsloven for de nye Naturnationalparker”.
I lov om hestehold står der blandt andet, at heste skal tilses mindst en gang om dagen. Det punkt, ønsker politikerne ikke, skal være gældende.

Der er flere punkter i høringssvaret, der er kritiseret efterfølgende. 

Noget af kritikken lyder på:

  • Vil hestene være indhegnet? Hvordan finder de så føde nok især om vinteren.
  • Hvor ofte vil de blive tilset, hvis ikke det er en gang om dagen?
  • Hvad med dyrlægebesøg, og hvad hvis en hoppe skal fole, men ikke kan selv?
  • Vil der blive suppleret med foder om vinteren, så dyrene ikke sulter, eller må tingene gå sin naturlige gang?

Hos Malgré Tout følger vi naturligvis sagen tæt og opdaterer så snart, der er nyt. Indtil da kan du læse mere om diskussionen i vores artikel: DEBAT: Skal heste være naturplejere i de kommende nationalparker?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce