Portræt: Dressurstjernen Jessica von Bredow-Werndl

Jessica von Bredow-Werndl har haft sport i sit liv siden fødslen. Begge hendes forældre var sportsentusiaster, hendes mor var skiløber, og hendes far sejlede konkurrencer. Hendes storebror, Benjamin Werndl, begyndte at ride som barn, hvilket vakte hendes interesse for heste, og hun begyndte selv at tage ridetimer i en alder af fire år. Tre år senere fik hun sin første hest og begyndte hurtigt at bevæge sig mod toppen af rideverdenen.

Succesfuld Ungdomskarriere

Som unge ryttere havde begge søskende succes, men Jessica skilte sig mest ud. Hun har haft en stærk fokus på at tage sig af sin mentale sundhed siden hun to gange red i den forkerte retning på af ren nervøsitet under en europamesterskabskvalifikation, hvilket resulterede i en sidsteplads. Hun kom sig over den store skuffelse og vandt dobbelt guld i junior divisionen ved europamesterskaberne i 2002. De følgende to år vandt hun to sølv- og to guldmedaljer i ungrytter divisionen. Søskendeparrets ungdomskarrierer toppede ved Ungdomseuropamesterskaberne i 2005. Begge var en del af det tyske hold, der vandt guld, mens Jessica også vandt guld i individuel konkurrence, og Benjamin vandt sølv. Imidlertid var overgangen til at konkurrere på senior niveau langt fra problemfri, og det tog flere år for Werndl at genvinde den succes, hun havde i ungdomsrækkerne.

Læs også: 4 springryttere, der er døtre af nogle af verdens mest berømte mænd

Unee og Dalera

Efter at have trådt op på senior niveau, skred Werndls karriere relativt stille fremad, da hun forfulgte en marketinguddannelse og trænede heste med sin bror. I 2012 mødte hun hesten Unee BB, som skulle vise sig at være afgørende for hendes karriere. Sammen med Unee begyndte Werndl at deltage i Nations Cup finaler, og de var en del af det tyske hold, der vandt bronze ved europamesterskaberne i 2015. Werndl og Unee vandt også tre bronze medaljer ved de tyske mesterskaber i 2014 og 2015, inden Unee gik på pension i en alder af 17 år i 2018.

Foto: Malgré Tout Media Archive

Allerede inden Unee gik på pension, begyndte Werndl at ride på Dalera BB, hesten der ikke kun ville møde, men overstige de høje forventninger. Werndl startede med at ride på den dengang 9-årige hoppe i 2016, og hun var mere end klar til at overtage fra Unee to år senere. Sammen med Dalera opnåede Werndl sin største sejr i sin seniorkarriere på det tidspunkt: guld ved verdensmesterskaberne med det tyske hold i 2018. Denne sejr viste sig at være startpunktet f or den mest succesfulde periode i Werndls karriere til dato. Verdensmesterskabsguldet blev efterfulgt af holdguld ved europamesterskaberne i 2019, hold- og individuelt guld ved OL i 2021 og tredobbelt guld ved europamesterskaberne i 2021. Senest vandt hun World Cup-finalerne i 2022, inden hun gik på barselsorlov med sin anden graviditet. Da hun gik på orlov, var hun rangeret som nummer et på FEIs verdensrangliste.

Læs også: Bretonen: Frankrigs alsidige favorit

Barsel og Tilbagevenden

Selvom Jessica ikke deltog i verdensmesterskaberne i Herning på grund af sin barselsorlov, var begivenheden ikke uden en Werndl. Benjamin deltog som en del af det tyske hold, der vandt bronze og han sluttede lige uden for medaljepladserne i den individuelle freestyle på fjerdepladsen. Dette resultat var yderligere imponerende, da han blot havde debuteret for det tyske hold tidligere samme år.

Jessica er i år vendt tilbage til konkurrenceridning og sigter mod at forsvare sin World Cup-titel med Dalera i starten af april. Under sit fravær fra konkurrenceridning kæmpede hun for at ændre FEIs regler vedrørende tilbagevenden til konkurrence efter barselsorlov. Hun risikerede at miste point på ranglisten, hvis hun vendte tilbage, før hendes 6-måneders barselsperiode var overstået. Derfor lavede hun et opslag på Instagram, hvor hun præsenterede problemet og opfordrede til en ændring i reglerne. 3 måneder senere annoncerede FEI nye barselsregler, der var mere fleksible for den enkelte rytter.

Mens Werndl fortsætter med at konkurrere og stræbe efter storhed, er det tydeligt, at hendes indflydelse strækker sig ud over arenaen. Hendes kamp for mere fleksible barselsorlovspolitikker i ridesporten har hjulpet med at gøre sporten mere tilgængelig for kvinder og mødre, og hendes succes på verdensscenen har inspireret en ny generation af unge ryttere.

Alt i alt er Jessica von Bredow-Werndl en sand pioner i dressurverdenen, og hendes indflydelse på sporten vil blive følt i årene, der kommer. Med hendes talent, beslutsomhed og urokkelige ånd er der ingen tvivl om, at hun vil fortsætte med at opnå store resultater.

Læs også: Portræt: Tredobbelt Europamester Christian Ahlmann

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce