Portræt: Kevin Staut, fransk springstjerne

Kevin Staut har redet siden han var 10 år gammel. Hans mor Françoise var selv konkurrencerytter, men da hendes hest Apollo blev pensioneret, lærte Staut sig selv de mest basale ridefærdigheder, før han fik sin egen pony. Som 15-årig gjorde han sig bemærket i rideverdenen, da han vandt de franske juniormesterskaber. Året efter begyndte han at træne med den erfarne springrytter Michel Hécart, hvilket gav ham mulighed for at ride heste af en højere kvalitet, end han havde gjort før.

Godt fra Start

Efter at have færdiggjort sin skolegang lagde Staut alle sine kræfter i at etablere sig som seniorrytter. Inden han var blevet 20 år gammel, havde han allerede markeret sig som en af Frankrigs mest lovende springryttere. En andenplads ved de franske mesterskaber og en førsteplads i holdkonkurrencen ved europamesterskaberne for ungryttere gjorde det klart, at Staut var et talent, som kunne opnå store resultater. Der skulle alligevel gå næsten syv år, før han for første repræsenterede Frankrig på seniorniveau.

Læs også: Portræt: Olympisk guldvinder Rodrigo Pessoa

Prøvelser og Sejre

Stauts første store internationale konkurrence på seniorniveau var ikke nogen succes. I 2007 blev europamesterskaberne afholdt i Mannheim, og her red Staut på Kraque Boom, og sammen endte ekvipagen som nummer 35 i den individuelle konkurrence. I holdkonkurrencen gik det ikke meget bedre for Frankrig, der endte på tolvtepladsen. 2 år senere var det dog en helt anden historie. Her blev konkurrencen afholdt i Windsor, og Staut konkurrerede igen sammen med Kraque Boom. Ekvipagen havde forbedret sig i de foregående to år og dét kunne ses. Det franske hold endte stadig uden medaljer, men rykkede sig fra tolvte- til femtepladsen. Men det var i den individuelle konkurrence de stjal overskrifterne, da de endte på førstepladsen, og dermed blev den fjerde franske ekvipage nogensinde til at blive kåret som Europamestre.

Læs også: Kevin Staut: Elegantieren og springrytteren

Succesfulde År

De næste 7 år fortsatte Staut med at være succesfuld, særligt med hestene Silvana og Reveur de Hurtebise. Han var i en periode på 11 måneder på førstepladsen på førstepladsen af FEI’s rangliste, og var med på de franske hold der vandt sølvmedaljer ved Europamesterskaberne i 2011 og ved verdensmesterskaberne i både 2010 og 2014. Perioden sluttede af med, hvad der nok er Stauts største sportslige resultat til dags dato. Til OL i Rio de Janeiro, i 2016, deltog Staut i både holdkonkurrencen og den individuelle konkurrence. Den individuelle konkurrence endte skuffende for Staut og Reveur de Hurtebise, der endte som nummer 22, men holdkonkurrencen endte så godt som muligt for dem. De var en af blot tre ekvipager, der gik fejlfrit igennem holdkonkurrencen, og med hjælp fra flotte resultater fra resten af holdet vandt Frankrig de olympiske guldmedaljer for første gang i 40 år.

Efter OL

Siden den Olympiske sejr har der været færre store internationale resultater for både Staut og fransk springridning generelt. I et interview med Malgre Tout fortalte han, at de manglende resultater ifølge ham er et resultat af, at de bedste heste bliver solgt ud af landet, imens der ikke kommer heste af samme kvalitet ind igen. I 2022 vandt han Nations Cup med hans seneste stjernehest Scuderia 1918 Viking d’la Rousserie, kaldet Viking i daglig tale. Staut har ved siden af sin sportskarriere været præsident for IJRC (International Jumping Riders Club) de sidste fem år, hvor han fungerer som bindeled imellem ryttere og FEI.

Læs også: Portræt: André Thieme, Springrytter og Europamester

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce