Portræt: Nations Cup-vinder Richard Vogel

Richard Vogel har trods sin unge alder redet konkurrencer i mange år, men de sidste tre år har været særligt frugtbare. Imens mange professionelle ryttere følte en form for stilstand i 2020 på grund af aflysninger af flere store stævner og udskydelsen af OL, så havde den i dag 26-årige springrytter sit sportslige gennembrudsår. Siden da er hans udvikling fortsat og tidligere på måneden var han med til Tysklands sejr i Nations Cup-finalen i Barcelona.

Født ind i Hesteverdenen

Vogel kommer fra en ridefamilie og har selv redet siden han var barn. Han vidste i en ung alder, at hans klare førsteprioritet i livet var at blive professionel i rideverdenen, og han valgte at stoppe sin skolegang før tid for at være rytter på fuld tid. Som 19-årig begyndte han at arbejde for den legendariske springrytter Ludger Beerbaum, hvilket gav ham adgang til helt andre sportslige muligheder, end han havde haft før.

Læs også: Cathrine Laudrup-Dufours bog ligger nummer 1 på bestsellerliste

Tidlige Succeser

Efter mindre end to år havde Vogel fået moderat succes og vist, at han kunne præstere med mange forskellige heste, både unge og voksne. I en alder af blot 21 forlod han Beerbaum og blev selvstændig. I den første tid som selvstændig red han næsten udelukkende unge heste. Undtagelsen var vallakken Lesson Peak, som Vogel havde fået lov til fortsat at ride efter sin afsked med Beerbaum. Med Lesson Peak vandt han blandt andet det tyske U25-mesterskab, imens han fortsatte med at træne unge heste op på topniveau.

I 2020 begyndte Vogel at markere sig internationalt med flotte resultater ved nogle af verdens største stævner, og rykkede mere end 600 pladser op på FEI’s rangliste. Siden da har han fortsat sin stigning på ranglisten, hvor han i skrivende stund er nummer 16. i 2021 fremviste han sit arbejde med unge heste på den største scene, ved VM for unge heste, hvor han red to 7-årige heste. En 8-plads med Junior Kannan og en 10-plads med Looping Luna viste stort talent fra både rytteren og hestene, og i en alder af 24 havde Vogel bevist, at han var en rytter, som man skulle holde tæt øje med fremadrettet.

Læs også: “Det værste var, da jeg blev trampet ned til stævne”

Nye Højder

I år har Vogel taget hans stadig unge karriere til nye højder. I april deltog han for første gang i World Cup-finalen, med en flot 8-plads til følge. Her red han United Touch S, som han har redet siden sidste år. Den 11-årige hingst har så småt fået etableret sig som en af Vogels stjerneheste, og deres samarbejde nåede for nyligt et nyt højdepunkt. Nations Cup-finalen blev afsluttet den 1. oktober, og her endte Vogel og United Touch som en af tre tyske ekvipager, der gik fejlfrit igennem den afgørende runde og dermed sikrede sejren for det tyske hold. Vogel har også været succesfuld med 9-årige Cepano Baloubet, og sammen er de rangeret blandt verdens ti bedste ekvipager.

Richard Vogel er en af de mest lovende unge springryttere i dag, og selvom han endnu ikke har repræsenteret sit hjemland Europa-, Verdensmesterskaberne eller OL, så burde dette kun være et spørgsmål om tid. Særligt hans evner til at få unge heste op på højeste niveau og at præsterer på topniveau med mange forskellige heste er afgørende for langvarig succes i rideverdenen. Hvis hans karriere fortsætter med at have samme fremdrift, som den har haft indtil nu, så går der ikke længe før han er verdens bedste.

Læs også: Portræt: André Thieme, Springrytter og Europamester

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce