Seminar om rideterapi: Når heste og indsatte hjælper hinanden

I Arizona State Prison har man, med Randy Helm som leder, startet et program, hvor de indsatte får mulighed for at arbejde med både heste og æsler. Det er et unikt program, der hjælper de indsatte rigtig meget. Nu har du muligheden for, at møde Randy Helm og høre om hans tilgang til horsemanship, rideterapi og heste, samt at lære om deres program i fængslet.

Læs også: Clydesdale hesten Bruce bringer glæde til hospicepatienter i England

Annonce

Heste kan så meget

Mange af os, der har med heste at gøre til daglig, er ikke i tvivl om den enorme påvirkning hestene kan have på os mennesker. Selv hvis man har en lidt dårlig dag, kan hestenes selvskab vende humøret. Lige netop denne egenskab, er der mange verden over, som arbejder med – og derved hjælper rigtig mange mennesker gennem hestenes dejlige sind.

Rideterapeutforeningen er en en frivilligforening for uddannede og kompetente fagfolk, der arbejder professionelt med rideterapi i Danmark. De arbejder især på at sikre faglighed, vidensdele, oplyse og udvikle rideterapien her i Danmark. Blandt andre er Marianne Florman en del af denne forening, og på sin hjemmeside True Lead Academy, skriver hun: “I hesten får vi i stedet kommunikation med et autonomt nervesystem, som svarer instinktivt. Den hverken dømmer eller forherliger. Den er her og nu, og den responderer på det, den møder her og nu. Når vi bruger hesten som guide og anerkender dens kommunikation som feedback til os og vores samvær, er potentialet for vores personlige udvikling altid tilstede”.

Læs også: Hestens nærvær bruges som terapiform mod psykisk sygdom

Unikt seminar med Randy Helm

Rideterapeutforeningen inviterer nu alle interesserede med til en inspirerende dag, hvor rideterapi er i fokus. Her vil den verdenskendte hestetræner Randy Helm komme og dele ud af sine erfaringer fra sit arbejde med heste. Det spørgsmål, der vil være omdrejningspunkt for hele dagen er: hvordan kontakten og træningen af heste kan udvikle social intelligens og forbedre mulighederne for resocialisering for udsatte og indsatte mennesker?

Randy Helm

‘Wild Horse Inmate Program’ er et projekt, som forbinder heste og indsatte. De indsatte i Arizona State Prison arbejder nemlig med hestene og træner de vilde mustanger og æsler op til adoption. Programmet er blevet verdenskendt på grund af de usædvanlige og unikke resultater inden for resocialisering, sociale kompetencer og livsmestring hos de indsatte. Store medier som både BBC og Animal Planet har besøgt og dokumenteret programmet. 

Rideterapeutforeningen skriver til begivenheden: “Randys tilgang til mennesker og heste er usædvanlig empatisk og har skabt store forandringer for både de indsatte og de vilde heste og æsler i Arizona. Samtidig har programmet åbnet op for helt nye måder at arbejde med indsatte på med tilgangen; soften not broken.”

Dette stemmer også overens med det motto, man møder på Randy Helms hjemmeside: “Training great horses and great people to do great things.”

De indsatte både træner og nusser om dyrene. Foto: Wild Horse Inmate Program

Læs også: Horsemanship: Derfor får hesten glæde af, at du træner dit fokus

Hvad kan du forvente?

Seminaret vil tage det meste af dagen, og vil byde på et foredrag fra Randy Helm samt visninger af optagelser og dokumentarfilm fra programmet i Arizona. Desuden er der rig mulighed for at møde fagpersoner indenfor feltet med rideterapi.

Praktisk information
  • Sted: Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København.
  • Dato: lørdag den 5. marts.
  • Tid: klokken 10 – 18.
  • Pris: 950,00 kr.

Foreningen skriver, at dette seminar henvender sig til alle faggrupper så som kriminalforsorgen, politi, fængselbetjente, mennesker der arbejder i den sociale sektor, rideterapeuter, psykologer, behandlere, lærere, pædagoger og naturligvis også alle hesteinteresserede. Det Randy Helm vil fortælle om, kan altså bruges i mange forskellige aspekter – både i tilgangen til mennesker og dyr, samt hvordan de kan hjælpe hinanden.

Træningen er baseret på Randy Helms principper. Foto: Wild Horse Inmate Program

Hvis det lyder som noget for dig eller nogen du kender, kan du klikke på nedenstående knap og læse mere om eventet samt købe billetter.

Læs også: Hesten er et frirum mere end nogensinde før

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce