Kend reglerne: Hvordan dækker din forsikring, når du får stjålet dit rideudstyr?

Mange hesteejere har desværre været ude for, at deres rideudstyr er blevet stjålet. Tyvene går som regel efter dyrt udstyr, såsom sadler og trenser, der kan omsættes til hurtige penge på det sorte marked. Det kan være svært at hitte rede i forsikringsreglerne på området, derfor giver vi dig en guide til de mest nødvendige ting, du bør vide om forsikring af rideudstyr.

Læs også: Hvad gør du, hvis der er fremmede omkring stalden?

Al rideudstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

Fredag morgen den 17. september 2021 oplevede Dressurstald Willum Thomsen at fremmede mennesker i nattens løb var trængt ind på ejendommen, var gået igennem staldene og havde stjålet stort set al udstyr fra stedets sadelrum. Herunder kan du høre rytter Joachim Thomsen fortælle om den ubehagelige oplevelse, fortalt til TV2 Øst.

Reglerne for forsikring af rideudstyr

De fleste forsikringsselskaber skelner mellem indbrudstyveri og simpelt tyveri. Det vil sige, om tyven er brudt ind i et forsvarligt aflåst hus eller er gået ind gennem en ulåst og ubevogtet dør. Der er tale om simpelt tyveri i de tilfælde, hvor tyven kan kravle ind ad et åbent vindue, eller hvor tyven stjæler din pung, uden at du bemærker det. Ved simpelt tyveri er der begrænset dækning. Nogle forsikringsselskaber dækker kun cirka 10 % af genstandenes værdi. Det er derfor vigtigt, at dit rideudstyr er låst forsvarligt inde med en godkendt lås. Hvis tingene er låst inde, dækker din indboforsikring som udgangspunkt.

Som med alle forsikringsprodukter varierer dækningen fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, men i udgangspunktet dækker en indboforsikring skader sket i forbindelse med brand, el-skade, tricktyveri, røveri, vejrskade, samt udstrømning. Udstrømning er betegnelsen for de tilfælde, hvor der pludselig strømmer vand eller olie fra rør i huset.

Læs også: Så lang tid bruger du på hesten i løbet af dit liv

Annonce

Sportseffekter, herunder rideudstyr, er omfattet af din private indboforsikring. Også i den situation hvor det er opbevaret hos en anden, som for eksempel en stald eller rideskole. Dog har mange forsikringsselskaber begrænset dækning ved opmagasinering. Så læs dine forsikringspapirer igennem eller ring til dit selskab for at finde ud af om de dækker.

Det er altid en rigtig god ide at tage billeder af dit rideudstyr og opbevare dem derhjemme. Gør det jævnligt, og sørg for, at der er dato på billederne. Opbevar også gerne kvitteringer, som du eventuelt måtte ligge inde med samme sted. På den måde har du dokumentation til forsikringsselskabet, hvis uheldet er ude.

Sidst men ikke mindst bør du selv opmærksom, når du handler privat med andre. Hvis ikke ejerne kan fremvise kvitteringer for effekterne, kan det tyde på at de er anskaffet på uærlig vis. Og i sidste ende kan du risikere selv at ende i problemer, da hæleri er strafbart.

Læs også: Pas på dit udstyr – 3 gode råd

Annonce

Artiklen er oprindeligt bragt i november 2019 og er siden blevet revideret og opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce