Danmarks dressurelite brillerede i küren til CHIO Aachen 2018

Publikum fik sig en noget af en oplevelse, da kür-finalen ved dette års CHIO Aachen blev afholdt igår, søndag. Tilskuerne var mødt talstærkt op, og Deutsche Bank Arena summede af højt humør og spænding, mens rytterne fik publikum til at få både gåsehud og at sidde helt ude på kanten af sæderne.

De danske tilskuere – som sad rundt om på tribunerne – fik mulighed for at se en masse smukke ridt, alt imens verdens dressurelite konkurrerede om pointene fra dommerne – heriblandt fra den danske dressurdommer Hans-Christian Matthiesen. Den danske nationalfølelse må dog have været ekstra fremtræden, for selvom vores danske ryttere var oppe imod et stærkt felt, formåede de dog at bevare roen og brillere med ridt, som i den grad kunne hamle op mod konkurrenternes.

Det var dog alligevel den tyske ekvipage, bestående af Isabell Werth og Emilio, som løb med afsted med imponerende 87.625% og derved tog sejren. På anden pladsen kom Kasey Perry-Glass og den danskavlede Goerklintgaards Dublet, som fik 85.205%. På tredje pladsen kom amerikanske Laura Graves og Verdades med 85.085%.

Læs også: Dorothee Schneider søger følelsen af lethed og ubesvær

Danmarks dressur-darling, Cathrine Dufour, kom på fjerde pladsen med 84.835% sammen med Atterupsgaards Cassidy. Ekvipagen leverede et flot, stabilt ridt, men havde desværre en lille misforståelse på banen.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack fik virkelig tilskuerne op af stolene, da ekvipagen red et virkelig flot – men svært – kürprogram. Dommerne kvitterede ridtet med hele 82.195% og en sjette plads. Alle øvelserne blev leveret med præcision, og overordnet set lykkedes hele programmet for den stærke ekvipage, som i øvrigt godt kunne gå hen og blive rigtig “farlig” for konkurrenterne i fremtiden. Ekvipagen sluttede da også programmet med en meget smuk og veludført hel pirouette i piaffe, og efterlod banen mens publikum gav dem en applaus, der næsten fik taget til at lette.

Helgstrand Dressage-rytteren – den spanske Severo Jurado Lopez – endte på en ottende plads med 81.113%, der sammen med hesten Deep Impact red et virkelig smukt, harmonisk ridt, hvor hestens gode, frie trav virkelig kom til udtryk.

Overordnet set var dagens kür-finale en ren fornøjelse at se.

Søndagens resultater fra kür-finalen:
1. Isabell Werth og Emilio – 87.625%
2. Kasey Perry-Glass og Goerklintgaards Dublet – 85.205%
3. Laura Graves og Verdades – 85.085%
4. Cathrine Dufour og Atterupsgaards Cassidy – 84.835%
5. Helen Langehanenberg og Damsey FRH – 82.575%
6. Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack – 82.195%
7. Dorothee Schneider og Sammy Davis Jr. – 81.295%
8. Severo Jurado Lopez og Deep Impact 3 – 81.125%
9. Therese Nilshagen og Dante Weltino – 79.690%
10. Adrienne Lyle og Salvino – 78.920%

Se resten af resultaterne her. 

Læs også: Mød Cathrine Dufour på Slangerupgaard

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce