Ny ponyryttere: det ikke nemt at være ny

Har du nogensinde skiftet klasse dengang du gik i folkeskole? Det kan være en god eller en dårlig oplevelse, der afhænger enormt meget af, hvordan dine kammerater tager imod dig. Sådan er det også, når nye ponyryttere skal ride deres første distriktsstævne. Nogle er mere generte end andre, og for at de skal føle sig velkommen i sporten, er det vigtigt, at der bliver taget godt imod dem. Jennifer på 10 år synes, at det er synd for de generte piger, der ikke har nogen at snakke med, når de var nye til distriktsstævnerne – dem der rider de større klasser kender ofte hinanden og hygger sig allerede. Sammen med sin mor Christina Nisted fik hun ideen til et ”bryd isen” arrangement for ponyryttere.

Jennifer fortalte mig, at hun synes, at det var synd for dem, der skridtede alene. Selv er hun meget opmærksom på at ride hen og tale med de nye ryttere – også til træning. Ponyryttere til deres første distriktsstævne ser op til dem, der allerede er i gang, og det er stort at være med til de stævner. Og så er det svært at få kontakt med ”de gode ryttere” og turde tale med dem,” forklarer Christina, der også tænker på nye forældre i sporten.

Christina, der er mor til Jennifer og Victoria, har selv redet, og var så heldig, at hun kendte flere af forældrene dengang hun havde debut som ponymor for syv år siden, og havde brug for gode råd.

Det er ikke kun ponyrytterne, der er nye. Forældrene har heller ikke nogen at trække på, og de er tit afsted uden nogen hjælp. De har ligesom rytterne også brug for at kunne spørge til råds om, hvad en bestemt metode betyder, hvad kigger dommerne efter i en stilspringning og hvilket udstyr må man bruge hvornår,” forklarer Christina.

Ponyforældre i fuld gang med at hjælpe deres ponybørn
Ponyforældre i fuld gang med at hjælpe deres ponybørn

Bryd isen arrangementet finder sted den 29. oktober i Legejunglen i Slangerup kl. 17-21.00. Christina har lejet hele junglen, og her er der plads til 950 ponyryttere, der kan hygge sig med alverdens lege og lære hinanden bedre at kende. Håbet er, at der kommer flere nye venskaber på tværs af aldersgrupper og niveauer.

Der kommer fuld fart og ballade på ungerne. I starten ser de lige hinanden an, og holder til i de grupper de kender, men efter en halv time suser de rundt og leger. De møder nye i køen til rutschebanen og må tale sammen, når der skal deles kælke og spilles fodbold. Sammen med de andre forældre holder vi øje med, hvem der går sammen, og ved spisetid er der sat bordkort klar, så de ikke kommer til at sidde sammen med dem, de har løbet rundt med,” fortæller Christina, der selv har erfaringer fra et tidligere arrangement.

Det gør en forskel
Da Jennifer havde fødselsdag fik hun lov til at invitere alle sine veninder på Facebook, og der var næsten 70 piger med i alderen seks til 16 år. Det har gjort en forskel, fortæller Christina:

Nu hygger Jennifer sig med både ældre og yngre veninder på opvarmningen, hvor de snakker sammen og ønsker hinanden held og lykke. Det gør det sjovere for både ryttere og forældre, og det er med til, at man holder gejsten oppe, og det gør det sjovere at være afsted til stævnerne.”

Er der opbakning til arrangementet den 29. oktober, vil Christina sørge for at det bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.

Læs mere og tilmeld jer her.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce