DM i ridebanespringning: Mesterskabsrytterne skal ride stærkt

Den 27. april slår Absolute Horses dørene op til det 12. og sidste DM-stævne på Tågerup i Sommersted nær Kolding. Der sluttes af med et brag, når Andreas og Christian Schou takker af som arrangører. Det gælder ikke mindst sportsligt med masser af springklasser og store pengepræmier til rytterne – men også med en stor rytterfest fredag aften.

Der bliver noget se at på for tilskuerne i de fem dage, når Danmarks bedste springryttere dyster. For de skal ride stærkt, hvis de skal have en chance i mesterskaberne.

De fire mesterskaber er fordelt, så der er mesterskabsklasser både torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Torsdag er der første afdeling for U21- og U25-rytterne. De rider på forhindringer på 145 cm. Lørdag skal begge grupper ride finale over to runder – for U21 er begge runder på 145 cm, mens U25-rytterne skal op på 150 cm i sidste runde.

Fredag skal U18 og Senior så i ilden for første gang på 140 og 150 cm. Disse mesterskaber afgøres med finale over to runder søndag. U18 rider igen 140 cm i begge runder, mens Senior rider 150 cm i første runde og 160 cm i den afgørende sidste runde.

Læs også: Spring med Andreas Schou: Hvordan undgår man, at hesten refuserer

Der skal rides stærkt

For alle fire mesterskabsklasser gælder, at første afdeling afvikles i metode C.  Det er en metode, der opfordrer til at ride stærkt. Får man en nedrivning eller en hov i vandet lægges der fire sekunder til ens tid. Så er man hurtig nok, kan man stadig ligge rigtig godt i konkurrencen, selv om man river ned. Ved tidsfejl tillægges et ekstra sekund.

Resultatet opgøres som fejlpoint. Den rytter, der har den bedste totaltid, får 0 strafpoint. De følgende får strafpoint svarende til halvdelen den tid, deres totaltid er langsommere end vinderens. Strafpointene lægges sammen med de fejl, rytterne får i finalens to runder. De afvikles i metode A, hvor f.eks. en nedrivning giver fire fejl.

Der er godt udsyn til banen fra tribunen. 

Kokurrence for unge heste

Ud over mesterskaberne bliver der en Youngster-konkurrence for heste på fem, seks og syv år, som springer henholdsvis 120, 125 og 130 cm. Der lægges ud torsdag og er finale fredag.

Men allerede onsdag er der noget at se på. Her klasser på 115, 125 og 135 cm. Og i de to sidste er der mulighed for at vælge at ride den åbne vandgrav. Den kan volde nogle ekvipager problemer. Men har man ikke mod på den, er der et alternativ.

Derudover er der 120 og 135 cm klasser torsdag, 130 og 140 cm fredag, 120 og 145 cm lørdag og endelig en 130 cm klasse før finalerne søndag.

Kom og oplev det

Absolute Horses håber på mange tilskuere til stævnet. Der er gratis adgang onsdag og torsdag, mens det koster 80 kroner at komme ind fredag, lørdag og søndag. Man kan dog købe et partoutkort til alle tre dage. Det koster 200 kroner.

Læs også: Den dovne vs. den iltre springhest – lær at tackle temperamentet

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce