DRF underskrevet brev til folketinget. Genåbning af indendørsidrætten nu!

Corona har været rigtig hård ved indendørsidrætten, som betyder, at haller heriblandt ridehuse stadig er lukket for offentligheden. Det giver en række udfordringer for især børn og unges trivsel, mener Danmarks Idrætsforbund. De har derfor sendt et åbent brev til folketinget og regeringen, hvor de opfordrer til at åbne op for indendørsfaciliteterne. Dansk Ride Forbund er en af de i alt 60 idrætsforbund, der har valgt at underskrive brevet.

Læs også: Rideskole fortæller: Så hård har Corona-nedlukningen været.

Børnene har behov for hjælp

Det store fokus i brevet fra Dansk Idrætsforbund er børnene. I deres skriv henviser de til, at mange unge mistrives i øjeblikket grundet et manglende aktivt og socialt liv. Det resulterer ofte i, at de unge bruger det meste af deres tid foran en skærm i stedet for at være sammen med hinanden om en fælles passion. Her mener forbundet, at netop fritids- og idrætsaktiviteter er en stor del af børnenes mentale og fysiske velvære.

Annonce

Udendørsidræt er åbnet stille op

På nuværende tidspunkt må der gerne udføres idrætsaktiviteter udenfor. Det gælder også i rideklubberne, hvor der kan være undervisning på ridebaner, såfremt alle restriktioner overholdes. Det betyder, at der skal bæres mundbind i stalden og maksimalt må samles op til 25 personer. Reglerne gælder indtil videre frem til 5. april. Al aktivitet for offentligheden indenfor i et ridehus er ikke tilladt. Andre sportsgrene som kun foregår indenfor i haller som eksempel svømning, håndbold, skøjteløb eller lignende har altså fortsat helt lukket ned. Der er i følge DIF 1,9 millioner medlemmer, der er berørt af restriktionerne og derfor ikke kan dyrke deres sport indenfor.

Den klare opfordring fra DIF til politikerne lyder derfor:

Giv indendørsidrætterne mulighed for at tage sig af deres medlemmer. Helst dem alle sammen – for vi må heller ikke glemme de ældre generationer, som savner og har brug for de sociale og fysiske relationer i indendørsidrætten – men i hvert fald de mange børn og unge, som har lidt så utrolig meget under nedlukningen.

DIF: “Børn og unge mistrives”

I følge Dansk Idrætsforbund viser undersøgelser, at 9 ud af 10 børn og unge ikke har bevæget sig nok under den anden nedlukning. Samtidig føler 40 procent af de unge sig ensomme. Det, mener DIF, naturligvis er et problem og ønsker, at politikerne tager stilling til. De skriver blandt andet:

“Et aktivt liv er et godt liv, og sunde motionsvaner grundlægges i barndommen. Vi frygter, at hvis indendørsidrætten ikke kommer i gang meget snart, så mister vi mange af medlemmerne, og det vil få store sundhedsmæssige konsekvenser for dem”

Hvert år dør 6.000 danskere som en konsekvens af fysisk inaktivitet (kun rygning dræber flere), så det er vigtigt, at børnene og den øvrige befolkning bliver fastholdt i den aktive livsstil i idrætten og ikke forfalder til den inaktive hverdag, mange af dem har befundet sig i siden december.

Annonce

Dansk Ride Forbund har sammen med 59 andre idrætsforbund underskrevet det åbne brev, som nu er sendt afsted til politikeren. Her på Malgré Tout følger vi naturligvis sagen tæt. Du kan læse det åbne brev fra DIF her.

Læs også: I FORM: Få din hest fit for fight efter en længere træningspause.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce